icon

Skúsenosti s doplňujúcim pedagogickým štúdiom

zuuzu15
12. feb 2018

Dobrý deň.Chcela by som sa poradiť s niekým kto sa vie orientovať v doplňujúcom pedagogickom štúdiu.Mam ukoncene VS II.stupna(Mgr.) ako neucitelsky odbor Anglicky jazyk v odbornej komunikacii a VS I.stupna ako ucitel ANJ a OBN.Chcela by som isť učiť na ZŠ anglictinu(pred materskou som ucila) s tym,ze si chcem este dorobit dejepis(aby som ho mohla ucit)...Mozem sa prihlasit na doplnujuce pedagogicke studium na 2 roku a budem brana ako ucitel?A kde mate najlepsie skusenosti so studiom.Vopred Vam ďakujem za akukoĺvek cennu rady.Zuzans

bibistec
•
12. feb 2018

Tak pedagogicke minimum trva 2 roky a to sa robi na ten odbor co mas vystudovany teda u teba ta anglina ale.ten dejepis neviiem ako tam toto podla mna uz za dva roky nie

marfikchov
•
12. feb 2018

Doplnkovým pokojne budeš môcť učiť angličtinu, ale dejepis si jedine dorobiť. Sesternica si tiež tak dorabala jeden predmet, asi tiež dejepis, v Bystrici

gabikas82
•
12. feb 2018

DPŠ sa dá robiť iba pro predmete ktorý je ukončený 2.stupňom VŠ. Dá sa to robiť aj popri VŠ štúdiu, ale potvrdenie o ukončení vydajú až keď budeš mať ukončené Mgr. štúdium. To znamená že z dejepisu by si musela doštudovať Mgr. A na každý predmet ktorý sa robí pri DPŠ sú zvlášť štátnice. Aspoň tak to bolo tam kde som si robila ja. Končila som minulý rok.

zuuzu15
autor
•
12. feb 2018

@marfikchov ďakujem za odpoveď...čiže ja si znova budem musieť robiť 2 roky angličtiny ako učiteľský odbor?a to koľkp trvá ten dejepis?vopred ďakujem za objasnenie😊

zuuzu15
autor
•
12. feb 2018

@gabikas82 dakujem za odpoveď...čiže Vy ste nemali ani bakalara ako učiteĺsky odbor?Lebo nam po ukonceni bakalara povedali,ze statnicou z pedagogickeho zakladu ziskavame pedag.minimum....

zuuzu15
autor
•
12. feb 2018

@bibistec ďakujem za odpoved😊

gabikas82
•
12. feb 2018

@zuuzu15 Nie ja som nemala vôbec učiteľský odbor.

nikelca
•
22. feb 2018

Ale ved ty si ucitelstvo nemusis dorabat ked uz ucitelstv anglictina obcianska mas...myslim ze ak ucitel si a chces k tomu este jeden predmet ten sa da a trva to myslim dva roky (napr matikarka si dorobi informatiku ale pritom stale uci matiku... ved ked si uz predtym ucila a ucitelstvo vystudovala tak pedagogicke minimum by si mala mat...

zuuzu15
autor
•
22. feb 2018

@nikelca ďakujem...doteraz s tym nebol problem...ucila som Anj,bola son brana ako kvalifikovany ucitel....dokonca mam par spoluziakov,ktori ucia a nikto nikdy nespochybnoval zeby boli nekvalifikovani a tiez sa cuduju skade to dana pani riaditelka ma...a na ministerstvo skolstva sa snazim dopatrat uz druhy tyzden a ani obraz ani zvuk😯