icon

Je potrebná úroveň B1 pre štúdium angličtiny na UCM?

ratafacik
Dnes o 14:02

Dobrý deň ,

chcela by som sa spýtať či je tu niekto kto študoval na UCM anglicky jazyk a kulturu v odbornej komunikacii. Moja otázka je či na takýto odbor sa môže prihlásiť niekto kto má aktuálne angličtinu na prelome medzi A2 až do B1...
Je podmienkou prijatia ovládať jazyk na konkrétnej úrovni? Zvládne to záujemca so slabou úrovňou B1? Samozrejme s tým, že je tam chuť sa tu angličtinu učiť a zlepšovať...išlo by o externe študium.

abbey1
Dnes o 15:01

@ratafacik Prepáč, ale to je strašne slabučké. Klasická maturita je B2 a aj to je na štúdium anglického jazyka slabé.
Musíš na sebe zapracovať. Ak máš slušné základy, vieš sa rýchlo posúvať vpred. Ale rieš to pred nástupom do školy.

ratafacik
autor
Dnes o 15:09
@abbey1

@ratafacik Prepáč, ale to je strašne slabučké. Klasická maturita je B2 a aj to je na štúdium anglického jazyka slabé.
Musíš na sebe zapracovať. Ak máš slušné základy, vieš sa rýchlo posúvať vpred. Ale rieš to pred nástupom do školy.

@abbey1 a chodila si tam do školy? na zaklade toho to posudzujes? Ja som maturovala pred 20 rokmi a anglictinu som na strednej nemala...

zuzana76
Dnes o 15:11
@ratafacik

@abbey1 a chodila si tam do školy? na zaklade toho to posudzujes? Ja som maturovala pred 20 rokmi a anglictinu som na strednej nemala...

@ratafacik tak co ta vedie ju stodovat? Ja som studovala anglictinu a nemcinu na inej VS a nie B1 nestaci a s A2 to hadam je sranda. Maturita je B2 a budes mat vsetky predmety aj odborne v anglictine, uplne vsetko hned od zaciatku, abbey ma vystudovanu tiez anj ak sa nemylim. Ale zase, dnes vezmu hadam vsetko, ale budes to mat sakra tazke. Ochota ucit sa niekedy nestaci

kiki68
Dnes o 15:12

Ja som mala pred studiom anglictiny uz b2 na papieri a roky jazykovky, aj tak to bolo zabijacke. Nakolko skripta su v c2 anglictine. Cize aby si vobec rozumela co sa ucis na skusky.

ratafacik
autor
Dnes o 15:14
@zuzana76

@ratafacik tak co ta vedie ju stodovat? Ja som studovala anglictinu a nemcinu na inej VS a nie B1 nestaci a s A2 to hadam je sranda. Maturita je B2 a budes mat vsetky predmety aj odborne v anglictine, uplne vsetko hned od zaciatku, abbey ma vystudovanu tiez anj ak sa nemylim. Ale zase, dnes vezmu hadam vsetko, ale budes to mat sakra tazke. Ochota ucit sa niekedy nestaci

@zuzana76 co ma vedie...?no to ze sa mi anglictina paci..mam ju rada...do zahranicia ale nechcem ist...a chcem sa ju naucit tu a hovorim si ze ak toto vsetko pojde v anglictine tak ma to k tomu nakope , naucim sa ju a budem mat aj vysoku...ale mozno sa mylim preto sa pytam na nazor niekoho kto by to vedel posudit lebo skola neuvádza ze pre prihlasenie sa na toto študium by bola podmienka vediet anglictinu minimálne na urovni B2...

zuzana76
Dnes o 15:14
@ratafacik

@ratafacik presne ako kiki pise, roky jazykovky v oboch jazykoch

zuzana76
Dnes o 15:15
@ratafacik

@zuzana76 co ma vedie...?no to ze sa mi anglictina paci..mam ju rada...do zahranicia ale nechcem ist...a chcem sa ju naucit tu a hovorim si ze ak toto vsetko pojde v anglictine tak ma to k tomu nakope , naucim sa ju a budem mat aj vysoku...ale mozno sa mylim preto sa pytam na nazor niekoho kto by to vedel posudit lebo skola neuvádza ze pre prihlasenie sa na toto študium by bola podmienka vediet anglictinu minimálne na urovni B2...

@ratafacik chod najskor do jazykovky a urob si to B2, tu uroven B 1 mas potvrdeny kym?

ratafacik
autor
Dnes o 15:15
@kiki68

Ja som mala pred studiom anglictiny uz b2 na papieri a roky jazykovky, aj tak to bolo zabijacke. Nakolko skripta su v c2 anglictine. Cize aby si vobec rozumela co sa ucis na skusky.

@kiki68 urcite je to tazke hlavne ak je tam jazykova bariera...ale som nazoru ze co ta nezabije ta posilni 🙂

zuzana76
Dnes o 15:16
@ratafacik

@kiki68 urcite je to tazke hlavne ak je tam jazykova bariera...ale som nazoru ze co ta nezabije ta posilni 🙂

@ratafacik ved vyskusaj, ale ak mas A2, tak to je koniec ZS, pochybujem, ze budes rozumiet o com sa toci na prednaskach a cviceniach

ratafacik
autor
Dnes o 15:17
@zuzana76

@ratafacik chod najskor do jazykovky a urob si to B2, tu uroven B 1 mas potvrdeny kym?

@zuzana76 no mala som v robote ucitela anglicana (native speakera) a on ma hodnotil na B1 ale ja si nemyslim ze je to B1...

patrike
Dnes o 15:18

Ak je tvoj ciel len vediet anglicky komunikovat, tak VS nepotrebujes, staci dobra na prax zamerana jazykovka. Intenzivne, aspon 3 x tyzdenne, doma pokracovat cez Duolingo a pod, pozerat YT videa.
Na VS sa budes ucit vela balastu, ktory nepouzijes.

anonym_2cb1bc
Dnes o 15:53

@ratafacik ja som tam chodila, presne na tento odbor. Maturitu som mala B2, s tým, že mňa angličtina naozaj bavila.
Treba si uvedomiť, že celá výučba prebieha v angličtine, cize musíš rozumieť zadaniam, vysvetľovaniu v angličtine, odborným termínom. Samozrejme, veľa veci sa človek naučí "za pochodu", ale sú veci, s ktorými sa proste ráta že človek vie. Klasika porozumenie, komunikácia, gramatika. Lebo síce sa tam tieto veci postupne rozvíjajú a pozerá sa na ne komplexnejšie, je potrebné mať aspoň ten základ. Pretože potom sú tam veľmi špecifické predmety o slovotvorbe, výslovnosti (kedy ide o to, že musíš vedieť popísať ako vyslovuješ konkrétne písmená/slová), syntax atd... Úprimne ti poviem že nás začalo veľmi veľa v prvom ročníku, no na mgr sme to dotiahli len niektorí. Fakt viac ako polovica postupne skončila úplne alebo po bc. Ak máš nejaké konkrétnejšie otázky, pýtaj sa. Možno sa to dá aj s B1 ak sa fakt človek posnaží. Mňa ten odbor bavil, čiže ja ho odporúčam, aj škola ako taká bola fajn.

anonym_db71f3
Dnes o 16:24

@ratafacik B1 je málo, potrebuješ minimálne B2, ideálne C1