icon

Skúsenosti s prácou dentálnej hygieničky

19. jún 2025

Pekný večer prajem, zháňam dentálnu hygienicku, ktorá by mi vedela opísať svoju skúsenosť s prácou dent. hyg.
Často vídam na profesii ponuky prace s fajn platom a s dobrou pracovnou dobou
Nepočula som ale o žiadnych skutočných skúsenostiach z praxe
Budem vďačná ak sa niektorá podelíte so mnou o názor

rozculena
•
19. jún 2025

a máš to vyštudované?

autor
•
19. jún 2025

Nie nemám, chcela by som ísť študovať
Takze si chcem zistiť čo najviac informácii

ronie338
•
20. jún 2025

A pracuješ v zubnej ambulancii? Lebo ak nie na externé štúdium ta nevezmu, je to jedna z podmienok prijatia, musíš mat aspoň rok prax. A podla otázky nepracujem, inak by si vedela. A zrejme ani nechodíš, pretože by si to vedela tiež. Hlavná náplň je odstránenie zubného kameňa. Profylaxia, inštruktáž, prevencia, motivácia. A namakas sa riadne. Odpalis si chrbát, krčná chrbtica, ruky, oči... vyber si

autor
•
20. jún 2025
@ronie338

A pracuješ v zubnej ambulancii? Lebo ak nie na externé štúdium ta nevezmu, je to jedna z podmienok prijatia, musíš mat aspoň rok prax. A podla otázky nepracujem, inak by si vedela. A zrejme ani nechodíš, pretože by si to vedela tiež. Hlavná náplň je odstránenie zubného kameňa. Profylaxia, inštruktáž, prevencia, motivácia. A namakas sa riadne. Odpalis si chrbát, krčná chrbtica, ruky, oči... vyber si

@ronie338 robím si nadstavbu na SŠ zdravotka
Zvažujem čo ďalej, zaujímam sa o zuby, baví ma starať sa o ne, som manuálne zrucna, bavia ma doslova piplacky, mám trpezlivosť
Ak by som sa zamestnala po ss v zubnej ambulancii môžem si do budúcnosti podať prihlášku na DH
Ďakujem za názor
Myslím si že je normálne a bežne že sa niekto zaujíma o niečo čo nerobí ale mysli si že by to malo perspektívu do budúcnosti
Nepoznám žiadnu dentálnu hygienicku, chcela som počuť osobne skúsenosti

ronie338
•
20. jún 2025

V prvom rade treba začať chodt 2x ročne na dentalnu hygienu a tam človek aspoň niečo z tej prace vidí. Rovnako ako v ambulancii na bežnom osetreni vidí ako to asi funguje. Je to asi tak 30% práce ale je to aspoň zhruba predstava. Nie je to o tom ze sedím a nič nerobím ale keď nemá zubar recepciu tak zdviham telefón, objednávam, robím rtg keď ma, zapisujem do karty asistujem, udržujem ambulanciu čistú, volam pacientov, umývam a sterilizujem nástroje a medzi pacientami ešte čistím kreslo a s prijímam platbu. A to ešte nehovorím keď príde nejaký pan tvorstva a všetci sa mame na hlavu postaviť lebo on prišiel a nie je objednaný alebo prišiel o hodinu neskôr ale on musí alebo neviem co... nie je to vždy lazo plazo. Niekedy nevieš kde ti hlava stoji.

3petka
•
20. jún 2025

Bola si na dentálnej hygiene ty osobne? Hneď by si videla čo to obnáša. Okrem tých čo sa o zuby starajú aj takých co to neberú moc vážne a vtedy je to ako pri zabíjačke - všade krvy.