icon

Som nespokojná sama so sebou

neviemcososebou
1. feb 2018

Milé mamičky, nechcem sa sťažovať ani písať romány. Mám dve malé deti, som na RD a neviem sa pracovne nijak zaradiť. Koncom roka 2018 mi RD končí a zamestnávateľ mi naznačuje, že mi bude musieť ukončiť pracovný pomer z organizačných dôvodov. Mám VŠ, 5 ročnú prax v administratíve mimo SR a ďalšie roky na SR. Aktuálne si robím PC kurzy. Môj problém spočíva v tom, že absolútne netuším kde sa pracovne po výpovedi zaradiť. Cítim sa aktuálne vyhorená, nič ma nezaujíma, deti mám v zariadeniach a ja neviem naplniť svoj den nejak plnohodnotne. Nemám žiadne záujmy okrem detí, ktorým sa naplno venujem. Manžel ma stále nabáda, aby som začala s niečím podnikať ale ja neviem , čo by som robila. Nie som ani manuálne zručná - myslím - ručné práce - šitie, háčkovanie atď. Nikde nechodím, nemám žiadne nápady....neviem čo so sebou. A z toho som nešťastná. Manžel nás finančne uživí, sme zdraví, rodina je v poriadku a aj naše manželstvo. ALE ja neviem ako sa motivovať k činnosti. Nemám žiadny koníček...V žiadnom prípade nie som lenivá a ani nepreberám. V predošlom zamestnaní som pracovala na fakturačnom oddelení...
Prešli ste si niekto podobným obdobím....?
Ďakujem za Vaše názory...a prajem pekný deň.

pixie1
1. feb 2018

@neviemcososebou ja som si prešla niečím podobným. Tiež som si nevedela nájsť miesto, nebavila ma práca v administratíve, nevedela som čo by som chcela robiť. Možno si človek povie, že aká blbosť, ale tieto veci sú dosť vážne a môžu viesť až k psychickým problémom. Ja som začala čítať rôznu motivačnú literatúru, napísala si moje plusy a mínusy. Napísala som si čo ma baví a v čom som dobrá - komunikatívna, rada pečiem no proste všetko čo ma napadlo. Začala som chodiť cvičiť a bola som v strehu - čo by mi tak život mohol ponúknuť. A hlavne sa treba upokojiť. Keď človek na to stále myslí a trápi sa nad tým, nič nepríde. Jedna moja priateľka, ktorej som sa zverila, mi povedala : Dont Worry, enjoy your journey. A teraz som už konečne spokojná, ešte to nie je stále dokonalé, ale pekne si vykračujem,začala som študovať VŠ externe a presne viem čo chcem a idem si za tým. Veľa štastia prajem

eeffka
1. feb 2018

@neviemcososebou a co robis cele dni? deti mas v "zariadeniach" a to sedis doma a pozeras von oknom? nestretavas sa s ludmi? nepracujes ani part time...?

matricia
1. feb 2018

Vyhorena z coho? Ved ked mas deti v zariadeniach, o to lahsie sa ti bude dat hladat praca. Sleduj aj pracovne ponuky na urade prace, v tlaci a na internete(profesia, kariera) a casom sa nieco najde, co by sedelo k tvojmu profilu.

neviemcososebou
autor
1. feb 2018

Ahoj pracu na part time som zatial nezohnala...stahovali sme sa do domu na Vianoce tak este stale okolo toho, ale naozaj som len doma....nikde nechodim alebo vybavit po uradoch co treba...niekedy pomaham manzelovi vo firme ak potrebuje...ale inac....klasika, upratujem, varim, so starsou na kruzky cez tyzden. A chcem nieco robit....ale neviem co....a toto mi vadi...zohnat na vychode nieco na part time je des. Kazdy den prejdem pracovne portaly....malokedy príde odpoved.

fefe123
1. feb 2018

A prečo nespolupracujes plnohodnotne s manželom vo firme?... robila si fakturantku a v administratíve, urob si nejaký účtovnícky kurz a tak sa v manželovej firme uplatnis... nebudeš mat problém ani s deťmi, keď Ti bude treba niečo s nimi riešiť, bez problémov si to vyriešiš, lebo nebudeš musieť prosíkat o voľno u šéfa... tak skús tadiaľto....

jaroe
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
1. feb 2018

@neviemcososebou a kto za teba platí odvody? Si vedená ako nezamestnaná? Inak s tým podnikaním je ťažko, v čom podnikať....Trh je presýtený....všetkého je dostatok....okrem peňazí....😉
ja budem musieť zobrať pre začiatok asi úplne všetko, aj keď mám VŠ techn. smeru...ak myslím všetko tak aj umývačku riadu - z rod. a osobných dôvodov....

liz_lemon
1. feb 2018

@deti95060810 ved pise, ze je na RD, tak plati stat

juliet86
1. feb 2018

Na urade prace robievaju rozne kurzy skolenia rekvalifikacne kurzy. Skus si spravit nejaky kurz. Spytaj sa verejne znamych na fb ze hladas pracu. Oslov spoluziakov zo strednej z vysky. Asi vies jazyky. Urob si profil na linked in. A zamysli sa co by si naozaj chcela robit. S detmi s dospelymi?.tabulky? Kto hlada najde. Pripadne mozes ako part time robit osobnu asistenciu. Kontaktuj napr dss v okoli. T j denny stacionar. Mozes robit uber mozes si rozbehnut airbnb.

neviemcososebou
autor
2. feb 2018

@juliet86 velmi pekne dakujem ta nazor....ano tymto sposobom som aj ja uvazovala.

neviemcososebou
autor
2. feb 2018

@pixie1 ty si najviac postrehla v akom som stadiu...tu motivacnu literaturu vyskusam...velmi pekne dakujem za odpoved...nech sa Ti dari..

neviemcososebou
autor
2. feb 2018

@fefe123 zhodli sme sa s manzelom, ze na to aby som bola v obraze v administratíve mu budem pomáhať....ale job chcem svoj...Pritom manžel by bol velmi rád, ale ja som presvedčená, že lepšie bude ak sa bude každý sám realizovať.

fefe123
2. feb 2018

no vidíš, niekde treba začať.... prídeš medzi ľudí, aj aj nové nápady prídu... držím palce... 🙂

zbruna
2. feb 2018

@neviemcososebou A aku mas VS? Nechcela by si nadviazat na odbor, ktory si vystudovala?

littleslovak
2. feb 2018

@neviemcososebou mas v podstate neobmedzene moznosti tak to vyuzi. Preco si myslis ze na podnikanie musis byt manualne zrucna? Nemusis podnikat s niecim co vyrobis. Podnikat sa da ako prakticky tak aj mentalne. Nechces robit administrativu? Ok. Nerob ju dalej. Je tolko inych moznosti. Najprv zacni s tym co mas ako kladne stranky a aka profesia by ta aspon teoreticky zaujimala. Nasledne si zisti viac o kazdej a chod vylucovacou metodou... Moze robit s kozmetikou, mozes byt realitacka, mozes byt sprievodkyna v meste (ak mas vacsie mesto blizko)... to su veci na ktore staci kurz a par krat si to vyskusat. Ked nevies sama ake vseliake oblasti sa ti ponkaju, otvor tu profesia.sk a popozeraj ponuky z roznych kategorii, co vsetko ludia robia.

taga
2. feb 2018

Ja som este len zacala RD s prvym syncekom, urcite by som chcela aj druhe ale uz teraz niekedy som na tom ako ty 😁 pracu som mala vzdy od skoncenia skoly, leniva rozhodne nie som, naucim sa robit cokolvek ale uz teraz nie som nadsena z toho, ze sa vratim do prace... nie ze by ma to uuuplne nebavilo, robota je to dobra, ale chcem robit nieco zmysluplnejsie len neviem co! 😂 tak snad na nieco pridem, este mam par rokov snad na to... ale ako niekto napisal, treba chodit s otvorenymi ocami a zivot nam urcite nieco posle do cesty 😉

pixie1
2. feb 2018

@neviemcososebou 🙂 som rada. skús niečo od Robin S. Sharm, Rhonda Byrneová zo série Secret, alebo od Louise L. Hay. na nete je toho veľa, daj si do googlu motivačná literatúra, kniha...

tamichloe
3. feb 2018

@neviemcososebou ahoj presne tak isto sa citim aj ja...deti odrastene a ja neviem co by ms bavilo...take co by som robila do dochodku...hladam pracu na cas 8-14 vikendy volne lebo mm je stale mimo Sk no nedari sa mi a brzdi ma aj to ze byva mala casto chora...naposledy 3t bola doma...a teraz po mesiaci znova...a este mam 40 a myslim si ze patrim do stareho zeleza...chcela by som nieco v zivote dokazat...okrem vychovania deti...bavilo by ma v lekarni ...mam chemicku priemyslovku skolu odbor analyticka chemia, no to je nic ..a farmacua sa neda studovat rxterne len denne