Som tehotná a na maródke. Môžu ma vyhodiť?
Mala som uzatvorenú pracovnú zmluvu na dobu určitú do 30.11.2011. Dňa 2.10.2011 som bola vypísaná na PN. Dnes som ale dostala list o končení pracovného pomeru a vyýzvu dostaviť sa v posledný pracovný deň za účelom vybavenia si náležitostí spojených so skončením pracovného pomeru. Môžu mi ukončiť pracovný pomer (teda nepredĺžiť zmluvu) keď som na PN-ke? Okrem toho som v 6. mesiaci tehotenstva,čo som síce neoznámila písomne,ale vedúcich som o tom slovne informovala.
Ak PP uzavretý na dobu určitú končí sa dohodnutým dňom. Ale vybaviť doklady o skončení PP chodte až po ukončení PN alebo nech ich pošlú poštou.
Pracovny pomer Ti normalne skoncil nasledujucim dnom.
A aj keby si mala pracovny pomer na dobu Neurcitu, a bola by si tehotna, na materskej alebo PN, z organizacnych dovodov ho tiez mozu ukoncit 😖 Mamicky na materskej si casto myslia, ze sa to nemoze stat 😲
pracovný pomer na dobu určitú sa uzatvára pre obe strany už na začiatku s vedomím, kedy skončí. je jedno, či si pn, tehotná, v tomto prípade je to pre skončenie pracovného pomeru nepodstatné. v prípade, že by si nechcela mať teraz "pauzu" a chceš sa ešte do nástupu na md vrátiť do práce, skús sa s nadriadenými dohodnúť, prípadne požiadať aj o preradenie na inú prácu (len, aby si o ňu neprišla) s tým, že by si navrhla zmeniť bod v pracovnej zmluve - dátum ukončenia pracovného pomeru - aby to bol deň pred nástupom na md. myslím, že takto bude spokojný zamestnávateľ, aj ty (teda, ak chceš ešte pred pôrodom pracovať a v zamestnaní je dostatok práce)

Pokial mas zmluvu na dobu urcitu tak ta prepustiti mozu ☹