Som už veľa rokov nezamestnaná a nemám sebavedomie
Mam po 40tke a vela rokov uz nepracujem,vsetko financuje priatel.Do prace ma priatel nenutil,chcel aby som sa starala o deti a domacnost.On sa vzdy chcel naplno venovat svojej kariere a nemat ziadne starosti a pracu okolo deti a domacnosti.Po nastupe deti do skolky boli casto chore dostala som sa do bludneho kruhu.Uz mame deti v skole ale kazdu jesen,zimu viackrat ochoreju alebo vracaju alebo s nimi treba ist na odborne kontroly a vzdy len ja.Uz som v stave ze sa chcem normalne zamestnat ale neverim si uz vobec,nemam ziadne sebavedomie a naposledy som bola na kratkej brigade pred tristvrte rokom ale pripadala som si trapna,nesikovna.Nic mi neslo,nicomu som nerozumela,nevedela som ako vychadzat v kolektive.Som introver a pre mna debaty s kolegynami/kolegami je vysilujuce.Zijem jednotvarne ani nemam co povedat,neviem rozpravat vtipy,celkovo som seda myska.Navyse sa aj hanbim ako vyzeram lebo mam uz dosluhujuce oblecenie,obuv,ku kadernicke nechodim.Vztah s priatelom nefunguje,posledne roky vidim na nom ako vyuziva moc nadomnou.Zarobi velmi dobre ale mne a detom nic nedopraje.Mne vobec nic a detom obcas nieco male kupi.Potrebujem surne okuliare a kazia sa mi zuby,jeden zub uz zubarka pred par rokmi mi povedala ze bude treba korunku.Mam pocit ale neviem to s istotou ze priatel ma aj podvadza takze najvyssi cas zacat pracovat.Vlastnikom bytu je len on a kam by som potom isla s detmi netusim.K detom vypomoc nemame,rodina zije daleko od nas a ked ochoreju on mi vela razy povedal ze na to je očr.Ale iba ja,on nie,ze on zaraba dobre a jemu sa neoplati ostatavat doma pri detoch.Tym ze som dlhe roky nepracovala nemam nic,ziadne uspory,majetok,som plne odkazana na neho.Hanbim sa a vycitam si ze som urobila takuto hlupost.Aktualne rozmyslam o praci v noci,upratovanie nakupneho centra.Ide jesen,zima ak ochoreju deti mozem sa pocas dna o ne akotak postarat.Len neviem ci zvladnem pracovat nocne a uz si asi aj moje telo odvyklo manualne pracovat 8 hodin vkuse.Nemam ziadnu kondicku a rychlo sa unavim alebo dostanem svalovicu.Isli by ste pracovat aj nocne? Som vyucena predavacka a vsade sa robi na smeny,netusim ako by som to zvladna postarat sa o deti a opatrovatelku priatel nezaplati.Jasne mi povedal ze na su očr a z mojho biedneho platu ja opatrovatelku nedokazem zaplatit.
ešte mi napadlo, že si vyúčtuj prácu v domácnosti..pranie, žehlenie atď. Denne 8 hodín.
Keďže nemaš na obuv,oblečenie,okuliare,zuby čo sú základné veci tak sa zamestnať budeš musieť či chces či nie..Keď ten tvoj užas nechce aby si robila,nech Ti to zaplati..A ten príspevok by si mali prečítať všetky ženy,ktore su finančne odkazane na partnera, manžela a myslia si ako im je super
Zacat mozes cez Noslus na brigadu, vyplatia ta kazdy tyzden, beries pracu vtedy, ked mozes.
7a 12r už nie sú také malé deti.
Vedeli by chvíľu ostať aj samé doma. Či staršie by vyzdvihlo mladšie zo školy.
Čo sa stalo,neodstane sa.
Skús začať brigádou,či skráteným uvazkom.
Niekde v butiku,či v pokladni v nejakom obchodnom reťazci.
Postupne sa zapracujeme,budeš medzi ľuďmi,naberies sebavedomie,budú aj šaty,aj zuby,aj okuliare.
Autorka, ty si ukážka jednej totálne zmanipulovanej ženy, ktorá stratila svoju hodnotu, sebavedomie a celkovo samú seba
@enya00 ak to nie je preklep a tato sprava mala ist mne, tak ano, som z BA 🙂
Si pre neho lacna sluzka, je cas ukazat mu, ze nou nie si. Deti maju 7 a 12, to su uz davno deti, ktore zadok utierat nepotrebuju, takze je fakt cas poobzerat sa po robote.
Normálne skús Lidl, alebo niečo iné, do nočných by som nešla. Máš 3 mesiace skúšobnú dobu, keď sa ti nebude páčiť, odídeš bez sankcií. Ak sa bojíš, vždy si spomeň na tie 3 mesiace skúšobnej. Ak budeš mať rannú večer nachystáš desiatu do chladničky, oblečko na druhý deň na kôpku a deti sa vychystajú samé. Obedy majú deti v škole, na večeru niečo isi niečo dáte. Poobedné si tiež nejako zabehneš. Veci sa postupne vyčíria, hlavne sa zamestnaj. Predavačka v Ba nemôže mať problém sa zamestnať.
@sima338 Prepac, ale nebola zmanipulovana. Bola iba pohodlna a nerozmyslala dopredu. On jej nezakazal pracovat, iba povedal, ze bude lepsie, ked jeden robi a druhy je doma. Ako ti kto zakaze chodit do prace? Nie sme v Afganistane.
Ked ti chlap povie, nemusis pracovat, bud doma, kolko zien sa pohrabe do roboty? Velka cast bude vyskat od blaha. Az s odstupom casu zbadaju, aka je cena za zivot bez prace. Ak sa ani nezobrali, ani ziaden majetok, v starobe ziaden dochodok, iba soc.davky.
Ináč iné kaleráby ti trepal do hlavy s tou prácou a s tými ženskými robotami.
mas velke deti a zbytocne vyhovorky, ze nemas nikoho na vypomoc. My mame rodicov velmi daleko a teda sme nikdy nemali ziadnu vypomoc, prezili sme to aj pri velmi malych detoch, pri takych velkych ako mas Ty, by som o vypomoci ani neuvazovala. Cimskor sa zamestnaj a daj do poriadku.
tak toto by som sa zbláznila, nesúhlasila by som s tým nastavením aké ste si dali na začiatku, proste sú to aj jeho deti, aj jeho potrebujú pri výchove, aj on býva v domácnosti ktorú upratuješ len ty, išla by som do práce a proste treba si to doma podeliť
Inak,autorka,trošku sa zamysli aj nad tým,že keď chces hneď odrazu pracovať na plný úväzok,bude to po rokoch masaker,keď ako čítam,ti doma muž nepomáha.
Budeš mať domácnosť,deti, učenie a budeš v práci. Niektoré veci si nebudeš môcť urobiť počas dňa,takže sa to prekope úplne celá existencia.
Ja by som šla do toho postupne. Už to,že budeš medzi ľuďmi,budeš mať kontakty,budeš skôr vedieť,kde aká ponúka vyskočí.
@mrkvicka060 ano tebe 😂 lebo moja svokra je presne pripad ako autorka a vcera mi volala,nech jej pozriem pracu...ale ona by do BA ani nevedela dochadzat,tak za to sa pytam ci nie nahodou Senec 😊
V prvom rade je treba si najst pracu..aj ked budes na Tpp mas narok predsa na očr s detmi...mozno budete mat prave dobry rok a nebudu chore ;) nezatazuj sa tym co este nie je..ak choroba pride budes riesit... je treba si najst pracu a zacat si zarabat. Z toho co zarobis si obnovis satnik, investujes do zubara, kadernicky a samozrejme do deti..co sa tyka priatela..ak by vas opustil tak musi na deti tak ci tak platit vyzivne a ak zarobi dost tak bude celkom aj slusna suma..ty sa hlavne neboj postavit na vlasne nohy..od nuly sa zacina tazko ale da sa to a potom budes na seba len a len hrda a stupne ti aj sebavedomie ;)
@autorka ja ti nemám moc ako poradiť, len ti chcem povedať, že od takého chuj@ choď preč, nerozmýšľala si nad odchodom? Zamestnaj sa, deti máš veľké, on bude platiť výživné na deti, môžeš si požiadať aj na seba tuším. Skús sa popýtať, tu na Koníku je pár dobrých právničiek. Držím palce ❤️
Skus ozaj ten Lidl...moje deti su same aj ked mam nocnu uz asi rok,ked je muz na vycviku atd.Bohuzial inak to nejde,ale musim povedat,ze co som sa bala,tak deti to zvladaju super,aj ked obavy mam stale,to je jasne..Robotu menit nechcem,mam to kusok,cize nic neprecestujem,dobre zarobim a nenarobim sa ...tak sme to skusili takto a funguje to nad moje ocakavania...aj ked stale mam vycitky ...zaobstarala som si aj kameru,takze ich mam pod ,,dozorom" ono tie deti toho zvladnu viac,ako si my myslime,len ich treba ucit k samostatnosti,nemozme ich viest za rucicku cely zivot...Nocne neviem ci das po tolkych rokoch doma,to by ta uz uplne znicilo.Ked mam dennu nachystam detom jedlo do doz a to si len zohreju,chlieb a take si vedia spravit..ulohy si spravia,ked niecomu nerozumeju vysvetlim cez telefon,alebo dorobime vecer.Treba skusit a hlavne chciet
Mne sa zdá že ty si sa len stále vyhováraš ako sa čo nedá.Tu ti aj ženy ponúkajú dačo a ty stále dookola svoje táraš.Bud je to vymyslená téma zase na rozhádanie alebo ja neviem.Ale mne to pride divné toto celé.On ti od začiatku trepe že len žena sa má starať a chlap zarábať a ty si prikyvovala?už tam ti mali kontrolky blikať a nebyť s takým blbom.Doma máš už starých capákov mali by pomáhať.Ako nehnevaj sa ty nemáš ani školy,ani nijaké kurzy,výcviky nič žiadne papiere o nejakom inom vzdelaní a ideš si ešte aj vyberať.Prečo neprijmeš tuto rady od žien čo sa ti ponúkli vyššie? ja by som už v tvojom prípade brala hocičo len nech mám nejaké svoje peniaze
Nečítala som, čo ti písali, tak ti poskytnem môj subjektívny pohľad na vec. Utapas sa v ľútosti seba samej a krásne si v tom bahne rochnis. Už daaaavno si mala mať spravenu školu, keď nie výšku, tak aspoň nadstavbu, už si mohla byť učiteľka v MŠ trebárs. Ako sa hovorí, kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody. Celá ty. Že deti budú choré? Zdá sa, že len na to čakáš, aby si mala dôvod byť doma. A stále len výhovorky. To, že máš doma debila, to nie je vôbec podstatné, nie si prvá ani posledná. To, že si sa zakopala doma a riešiš len deti a domácnosť je len a len tvoja záležitosť. A tie nočné, to je dobrá hlúposť. Nájdi si normálnu prácu od do a nespekuluj. Budeš mať aj peniaze, aj sebavedomie, aj deti si ťa budú viac vážiť. Akým príkladom im ideš? Tak sa prestaň ľutovať a vyhovárať a nájdi si normálnu prácu.
Prosím ťa, už prestaň strašiť s tým, že ochorejú, lebo podľa mňa takto sú choré z teba...keby si každá matka vraví, ako nepôjde robiť, lebo deti choré, vysoké % žien na SVK nepracuje, lebo veď deti bývajú choré...
A zas tie choroby... Prestaň takto rozmýšľať, lebo tým deťom fakt niečo privolas.
Keby boli u teba na prvom mieste deti,robis uz davno...prepac za uprimnost...ale toto mi tak nepripada,ked pises,ze detom skoro nic nekupi a ty im nemozes zabezpecit nic
A k tomu oblečeniu, kočky tu spomínali DMku napr...100krát lepšie podľa mna ako upratovačka, okrem toho často v obchodoch ženám dajú uniformu, v zmysle napr nohavice, tričko s logom firmy, mikinu/vestu...nepotrebuješ mať šatník ako do kanclu na úrade vlády

@mrkvicka060 a ty si asi priamo z BA?Nie Senec vsak?