Som už veľa rokov nezamestnaná a nemám sebavedomie
Mam po 40tke a vela rokov uz nepracujem,vsetko financuje priatel.Do prace ma priatel nenutil,chcel aby som sa starala o deti a domacnost.On sa vzdy chcel naplno venovat svojej kariere a nemat ziadne starosti a pracu okolo deti a domacnosti.Po nastupe deti do skolky boli casto chore dostala som sa do bludneho kruhu.Uz mame deti v skole ale kazdu jesen,zimu viackrat ochoreju alebo vracaju alebo s nimi treba ist na odborne kontroly a vzdy len ja.Uz som v stave ze sa chcem normalne zamestnat ale neverim si uz vobec,nemam ziadne sebavedomie a naposledy som bola na kratkej brigade pred tristvrte rokom ale pripadala som si trapna,nesikovna.Nic mi neslo,nicomu som nerozumela,nevedela som ako vychadzat v kolektive.Som introver a pre mna debaty s kolegynami/kolegami je vysilujuce.Zijem jednotvarne ani nemam co povedat,neviem rozpravat vtipy,celkovo som seda myska.Navyse sa aj hanbim ako vyzeram lebo mam uz dosluhujuce oblecenie,obuv,ku kadernicke nechodim.Vztah s priatelom nefunguje,posledne roky vidim na nom ako vyuziva moc nadomnou.Zarobi velmi dobre ale mne a detom nic nedopraje.Mne vobec nic a detom obcas nieco male kupi.Potrebujem surne okuliare a kazia sa mi zuby,jeden zub uz zubarka pred par rokmi mi povedala ze bude treba korunku.Mam pocit ale neviem to s istotou ze priatel ma aj podvadza takze najvyssi cas zacat pracovat.Vlastnikom bytu je len on a kam by som potom isla s detmi netusim.K detom vypomoc nemame,rodina zije daleko od nas a ked ochoreju on mi vela razy povedal ze na to je očr.Ale iba ja,on nie,ze on zaraba dobre a jemu sa neoplati ostatavat doma pri detoch.Tym ze som dlhe roky nepracovala nemam nic,ziadne uspory,majetok,som plne odkazana na neho.Hanbim sa a vycitam si ze som urobila takuto hlupost.Aktualne rozmyslam o praci v noci,upratovanie nakupneho centra.Ide jesen,zima ak ochoreju deti mozem sa pocas dna o ne akotak postarat.Len neviem ci zvladnem pracovat nocne a uz si asi aj moje telo odvyklo manualne pracovat 8 hodin vkuse.Nemam ziadnu kondicku a rychlo sa unavim alebo dostanem svalovicu.Isli by ste pracovat aj nocne? Som vyucena predavacka a vsade sa robi na smeny,netusim ako by som to zvladna postarat sa o deti a opatrovatelku priatel nezaplati.Jasne mi povedal ze na su očr a z mojho biedneho platu ja opatrovatelku nedokazem zaplatit.
Tieto veci je dôležité si ujasniť pred plodením vlastných detí.
Ja len nechapem,preco,ked ti tu niekto ponukne pracu, ci uz cez IP, alebo aj ten dobry tip na chyznu 8.30-14.30, co je uplne top cas pre matku s detmi,tak ty to odmietnes,akoby si bola v pozicii,ze si mozes vyberat. Pritom ta,co ti pracu ponukla,vie,ze nemas super satnik,ani okuliare,tvoju situaciu pozna a aj tak ta zamestnat chcela. Uz to ti mohlo zvysit sebavedomie. Nie,ty sa budes dalej utapat a radsej pojdes do Auparku upratovat v noci,kde ale vobec nemas iste,ze ta zoberu a ani to,ze po nocnej zvladnes komplet starostlivost o domacnost a deti. Ver tomu,ze tvoj hnily partner,k tym detom nevstane v noci,ak budu mat horucku,ci zvracat,ked to nerobil ani cez den. Takze to,coho sa bojis cez den, sa bude diat aj v noci. Ale aj tak zaryto ziadnu pomoc od druhych neprijmes. Inak dost dobre nechapem,preco ked si nezamestnana spavas 4 hodiny???😳 To bdies pri posteli deti a zakryvas ich,ci? Lebo mam deti v podobnom veku a teda v noci vsetci normalne spime.
Preboha, zena! To s akym ch**om zijes? Mate to velmi zle nastavene, ze ty mu robis sluzku a dokonca zadarmo.. ved ste par, on chce, aby si bola doma.. normalne to je uz ekonomicka tyrania. Skoda, ze nie ste zobrati.. to by ti nejak aspon trochu pomohlo.
Rob ako chces, ale iste je lepsie hladat si prácu doobeda ako pracovat v noci. To uz nevedia co so sebou robit, to neni ani praca, nepodporovala by som také vyuzivanie. Začni si viac verit a nepodcenuj sa a hladaj si pracu doobeda kym sú deti v skole. Urcite najdes, tak aby si prvaka mohla zo skoly vyzdvihnut.
Vymyslela by som plan a ukradla mu prachy.Postarala sa o seba-okuliare,oblecenie,kadernicka,zubarka,kozmeticka a zamestnala sa.Normalne,nie po nociach ako potkan.A medzicasom by som si nasla bezplatnu pravnu pomoc a vybavila si vyzivne na seba a deti.A jemu povedala,ze ak nezacne plnohodnotne participovat na vychove svojich deti vytrieskas take prachy na vyzivnom ze sa z toho.poserie.Ze vsetko komunikujes s pravnikom.
@duves On sa s noi nemusi rozvadzat,on je jej priatel,nie manzel.Ma to smrad prevelmi dobre premyslene,takze je najvyssi cas spojit sa s pravnikom a vyriesit to ces moment prekvapenia.
@maminkadeticiek Hm. Ani kvoli detom do prace nechodit, ale niekoho okradnut je v poriadku? Nebol jej manzel. Ani ako manzel, ani ako partner jej nemohol zakazat chodit do prace. Do prace nesla dobrovolne potom, co videla, ze on je ochotny pokryt beznu prevadzku rodiny a netlaci na nu ist do prace. Nepracovat viac ako 12 rokov a vyplakavat, ze ju za ten cas vzdy niekto zivi, ale nema na okuliare a na zuby? My ostatni si musime na svoje okuliare a zuby zarobit sami. Defacto mala najmenej 13 rokov prazdnin bez nutnosti pracovat a zial teraz place, ze ju realita dobehla. Ze ludia sa casto rozchadzaju a po rozchode sa musia o seba postarat sami.
Pride mi to, ako ked nejaky niekto byva v 30-40tke doma, zivia ho rodicia (byvanie, jedlo), lebo nechcu, aby bol bezdomovcom a place, ze nema za co chodit na dovolenky, zit si na urovni ako ostatni. Ale do prace nepojde, lebo si nikdy "nenavykol" na 8 hod. prac. dobu a na to, ze na peniaze sa pracuje.
@liljana Ano je uplne v poriadku mu tie prachy vziat.Nezalezi ba tom,co si o ich zivote myslime my.Rozhodli sa takto zit spolocne a ona mu svojou starostlivostou o rodinu zabezpecovala take podmienky,aby mohol zarabat.Ma na to narok.A ak nie po dobrotky tak inak.
@maminkadeticiek Ona mimochodom odpovedala na všetky otázky, okrem otázky, kde sa jej pýtam, či jej aj fyzicky ubližuje.
Ďalej, čo ak všetko má na účte a karty u seba v peňaženke. Možno ani PIN nevie k tým kartám. Dostane od neho každý mesiac vreckové a bábo teraz navar z toho. Inak si to neviem vysvetliť.
@maminkadeticiek Prve, ked clovek dospeje, ak nezdedi majland, musi sa zacat zivit sam. Ak sa sam uzivi a vie uzivit aj deti, potom ma aj deti. Dvaja sa daju dokopy, maju rodinu. Zena je doma s kazdym dietatom 2-3 roky. Musia odhadnut, kolko deti zvladnu. Dve ci pat. To ze jeden vo vztahu nepracuje, je odchylka od tohto spravania, nie normal. A je mozne, iba ak ten druhy zaraba dost a je ochotny ju podporovat. Ked sa mu nieco stane (smrt, ochorenie, strata prace), alebo sa rozidu, je tomu koniec. Autorkin partner je ochotny ju podporovat iba do tej miery, ze plati byvanie, jedlo a na deti. Uz davno mala ist do prace, ale uspokojila sa s danym stavom na urovni minima a nic s tym nerobila. Nepracovat a mat iba nevyhnutny zaklad. Ak by sa rozisli, bude platit iba na deti. Ludia sa rozchadzaju vacsinou v zlom, Preco si niekto mysli, ze niekto aj po rozvode bude mat tu istu kvalitu zivota. Dalej nepracovat a zit z vyzivneho od ex ako doteraz.
Dalsia stranka je, ze ked clovek odrobi 40 rokov, v 60tke je vyhoreny, zodraty, nevladze dalej. Kym je mladsi a vladze, dovtedy si musi zaobstarat byvanie a rezervu, uspory na dochodok, aby vydrzali dalsich 30-40 rokov dochodku na doplnenie nizkeho slovenskeho dochodku. Ked zivi druheho nepracujuceho, toto nestiha spravit, ak nie je super uspecny podnikatel. Ludia co sedia doma, nepracuju, su oddychnuti, neopotrebovani, uzivaju si standard zivota bez nutnosti pracovat. A este ich kazdy lutuje ... A tych co robia 40-50 rokov, staraju sa, tych by najradsej opluli, ze malo poskytuju.
On podľa mňa ani deti nechcel a teba len ako takú slúžku, stačí mu že ma navarené opraté ožehlené a hotovo. Deti zrejme absolútne nerieši. Tebe stačilo že máš kde bývať zadarmo. Sranda ako to iné ženy zvládajú že idú do prace a z prace stihnú všetko čo ty za celý deň kým su deti preč. Aj iné ženy majú občas choré deti. A nerozumiem ako to he spis len 4 hodiny denne čo preboha toľko doma robíš. Naozaj by ma to zaujímalo.
AUTORKA: toto si ty, taká ubitá ženička bez práv zo začiatku minulého storočia. Pozri si to:
https://www.youtube.com/watch?v=c8W2lSQC5AEA partner je na 2:58.
@liljana Tak, keď sa chceš najesť ideš do reštaurácie. Koľko stojí jeden obed? Vyrátaj si raňajky, obed, večera? Všetko kupuješ, lebo nestíhaš a nemáš čas variť, lebo pracuješ! Byt máš čistý, ale žiaľ prach sadá vždy na všetko, aj kúpeľňu treba upratať. Koľko stojí taká upratovačka? No a o žehlení pomlčím radšej. Košele žehliť treba, to je +čas a práca. Tieto služby sú spoplatnené. Čiže pánko si užíva gratis služby!!!!! Deti? Nestačí kúpiť maličkosť. Treba/trebalo sa s nimi učiť. Toto robia opatrovateľky!
Ona všetko robí zadarmo? 🤦♀️
Máš pravdu, že každí sa má postarať sám o seba. Ale aj o DETI! Veď tie deti nespadli z jasného neba. Jeho úloha je ráno vstať z postele a večer prísť domov a na gauči oddychovať?! Sadnúť si za stôl a zjesť segedínsky guláš s domáci knedľami? Zadarmo? He! Jasné, nech ide autorka do roboty a konečne nech PRACUJE za PENIAZE!!!!
Mňa by zaujímalo, či si ten dobre zarábajúci iba nevymýšľa. Videla si jeho výplatu? Vysoko postavení muži dbajú aby ich ženy vyzerali a mohli reprezentovať a deti aby mali dobré vzdelanie, prípadne značkové oblečko. Na tvojho to nesedí. Resp. ak aj dobre zarába či napríklad negambuje a to je to jeho "investovanie". Ak neáš prehľad, dala by som si pozor aj na toto.
Nehnevaj sa, ale vy nie ste partneri. Ste dvaja ľudia čo náhodou bývajú spolu a "náhodou" máte deti a ty mu robíš slúžku. A nie, nie sú to len jeho peniaze, tie peniaze má dávať aj svojím deťom a to by ťa malo zaujímať. Nevieš sa postaviť nielen za seba, ale ani za svoje deti. A ten spánok si tiež daj do poriadku, lebo sa ti to odrazí na zdraví.
@autorka Ďakujem za odpoveď. Ja z tvojich príspevkov cítim strach. Akoby si sa od neho bála. Nebola by si ani prvá a žiaľ ani posledná ktorej muž/manžel/partner fyzicky ubližoval. Moje tvrdenie, že ti pravdepodobne aj fyzicky ubližuje/ublížil bude správne.
Jednoznačne potrebuješ prácu s pracovnou zmluvou na neurčité obdobie. Preto ak by si sa rozhodla pre svoju vlastnú pôžičku na svoje bývanie. Časom aj to si prehodnotíš.
Píšeš, že chceš nočnú prácu. Myslím si, že sa hanbíš, to preto! Ten chuj ťa asi skritizoval za výzor. Alebo potom nechce, aby náhodou niekto ťa videl upratovať z jeho kolegov. Nedaj si sprostosti nahovoriť!
Začni cvičiť, to ti výborne poradili vyššie. Získaš kondičku, unavíš sa fyzicky a možno aj spánok budeš mať lepší a napokon a svaly sú a boli vždy pekné. Ber to cvičenie ako investíciu do výzoru. Je zadarmo! Začneš robiť tak kozmetiku, nechty, nový účes, sexy oblečenie, to všetko si dokúpiš. Budovanie si peknej postavy to časovo trvá a ty čas máš zatiaľ.
Budeš atraktívna aj novú známosť si môžeš nájsť. Spolu sa veci vždy riešia ľahšie, len vy dvaja už dávno nie ste spolu.
@maminkadeticiek Teraz jej poraď ako má prachy od neho vziať?
Ok, si fyzicky a finančne týraná žena. To mi je úprimne ľúto. Avšak, ani keby aa celý modrýkoň spojí, pokiaľ sa ty nedvihneš a nepôjdeš od neho, nikto ti nepomôže. Ja stále nechápem, čo to ten tvoj chlap robí, keď ani dovolenky, ani nikam nechodí a v podstate robí len hypotéku … to až také peniaze, aby sme z toho padli do kolien, nebudú. Ani tebe nedá, ani deťom nedá, vy nemáte totálne žiadny vzťah, ty si len jeho slúžka, viem si predstaviť, že ťa ešte núti k sexu, čo už je úplný prúser. Načo ti je taký chlap?

A hanba tomu šmejdovi, ktorý ti nedáva žiadne peniaze 👎👎👎