Som už veľa rokov nezamestnaná a nemám sebavedomie
Mam po 40tke a vela rokov uz nepracujem,vsetko financuje priatel.Do prace ma priatel nenutil,chcel aby som sa starala o deti a domacnost.On sa vzdy chcel naplno venovat svojej kariere a nemat ziadne starosti a pracu okolo deti a domacnosti.Po nastupe deti do skolky boli casto chore dostala som sa do bludneho kruhu.Uz mame deti v skole ale kazdu jesen,zimu viackrat ochoreju alebo vracaju alebo s nimi treba ist na odborne kontroly a vzdy len ja.Uz som v stave ze sa chcem normalne zamestnat ale neverim si uz vobec,nemam ziadne sebavedomie a naposledy som bola na kratkej brigade pred tristvrte rokom ale pripadala som si trapna,nesikovna.Nic mi neslo,nicomu som nerozumela,nevedela som ako vychadzat v kolektive.Som introver a pre mna debaty s kolegynami/kolegami je vysilujuce.Zijem jednotvarne ani nemam co povedat,neviem rozpravat vtipy,celkovo som seda myska.Navyse sa aj hanbim ako vyzeram lebo mam uz dosluhujuce oblecenie,obuv,ku kadernicke nechodim.Vztah s priatelom nefunguje,posledne roky vidim na nom ako vyuziva moc nadomnou.Zarobi velmi dobre ale mne a detom nic nedopraje.Mne vobec nic a detom obcas nieco male kupi.Potrebujem surne okuliare a kazia sa mi zuby,jeden zub uz zubarka pred par rokmi mi povedala ze bude treba korunku.Mam pocit ale neviem to s istotou ze priatel ma aj podvadza takze najvyssi cas zacat pracovat.Vlastnikom bytu je len on a kam by som potom isla s detmi netusim.K detom vypomoc nemame,rodina zije daleko od nas a ked ochoreju on mi vela razy povedal ze na to je očr.Ale iba ja,on nie,ze on zaraba dobre a jemu sa neoplati ostatavat doma pri detoch.Tym ze som dlhe roky nepracovala nemam nic,ziadne uspory,majetok,som plne odkazana na neho.Hanbim sa a vycitam si ze som urobila takuto hlupost.Aktualne rozmyslam o praci v noci,upratovanie nakupneho centra.Ide jesen,zima ak ochoreju deti mozem sa pocas dna o ne akotak postarat.Len neviem ci zvladnem pracovat nocne a uz si asi aj moje telo odvyklo manualne pracovat 8 hodin vkuse.Nemam ziadnu kondicku a rychlo sa unavim alebo dostanem svalovicu.Isli by ste pracovat aj nocne? Som vyucena predavacka a vsade sa robi na smeny,netusim ako by som to zvladna postarat sa o deti a opatrovatelku priatel nezaplati.Jasne mi povedal ze na su očr a z mojho biedneho platu ja opatrovatelku nedokazem zaplatit.
Babym súhlasím, práca nie je jediný problém. Podľa všetkého Ti klame, ale Ty sa ho bojíš, ravdepodobne preto lebo Ťa asi aj fyzicky a /alebo psychicky týra (okrem ekonomického týrania). Smer je jasný, práca, a odchod od nehov prípade fyzického týrania za asistencie polície, výživné na deti atď. Obráť sa na centrum pre pomoc ženám, poradia Ti. Ale pokiaľ sa Ty sama nepohneš, nik Ti nepomôže.
A nebolo by ti lepsie bez takehoto debila v krizovom centre s detmi? Naco ti je chlap,co ta tyra vo vsetkych smeroch? 🤔 To ozaj su pre teba jeho peniaze tak dolezite???
@pribinak v jednom z prvych prispevkov uviedla ze jej plati zdravotku...
@kaktusik007 zdravotná sa dá kedykoľvek doplatiť, to nie je podstatne
Dôležitá je sociálna poisťovňa. Ak jej nejdú odvody tak to sa už doplatiť nedá a nič sa jej do budúcna nepočíta
Má cez 40 rokov.
@pribinak mne to hovorit nemusis, ja tento system zial poznam... A ono vadi ak si neplatic na zdravotke - mas narok iba na neodkladnu zdravotnu starostlivost --- cize ak nie je tvoj zivot bezprostredne ohrozeny (rovna sa nelezis na jiske ci aro) z nemocnice ta prepustia.
Pracujuci tiez mavaju chore deti
Z toho si nic nerob. Urcite by som skusila niekde tú predavacku, ked ňou si a na skratený / polovičný úväzok a ak by dieta ochorelo, pár hodín moze byt samo ako školák doma. Dalsia vec je to, ze by si si mala spísat, ake vydavky ma tvoj priatel a na co , co ty a ze on by mal mat vyzivovaciu povinnost i voci tebe, takze tie zuby atd a aj oblecenie, by si mala mat davno poriesené. Takisto by ti mal platit na deti výzivne a nie to nechat na nom, ci nieco kupi alebo nie. Obrat sa na urad prace , tam by ti mala pracovnicka pomoct, kuratela...... nemusis mat vobec nizke sebavedomie, kazdy v praci nejako zacina a vsade je to iné aj.
Nečítala som celú diskusiu, ak sa to tu už niekto pýtal prepáč... Akú máš veľkosť oblečenia a obuvy?
Môžeš mi napisat IP??
Tak chochol brigádu kym sú deti v škole, vybavit kaderníka, odkial si??mam kamosku Kadernicku ..
Poslem Ti oblecenie..aku velkost nosis.. mam toho dost znackove, moderne, pribrala som a je mi luto to vyhodit😊
No čím skôr začni, veď najprv brigády alebo na skrátený, treba sa začleniť
Chod k pstchologicke, ak sa Ti bude zdať divná, ze budes sa pri nej a z nej citit neprijemne, chod k druhej. Musis pre seba to spravit aj pre svoje deti! Ne.ozes druhych milovať ak nemiluješ seba. Sprav to pre sebw a deti. Paychologicku pomoc najdes v pedagogických poradniwch, mozno na uradw prace, na socialke. Len treba dobru aspon dve navstevy na nakopnutie, rozhovory. Mozes robit v pokladni na polovicny, poziadat aj na jednozmenu, pripadne posunuty pracovny cas. Hladat moznosti, tiez v skole kde chodia deti, v kuchyni, pomocna sila, hocikde po meste pozerat inzeraty. Na to ze mas malu sebadoveru nepozeraj,pozeraj na to,ze ked sa nieco stane nemas ziadne peniaze. Mozes skusit aj do buducna uvazovat nad opatrovanim v rakusku, ked deti doaiahnu dospelost. Ries svoje zdravie medzitym teda aj psychiku.

@eva112014 ona je tyrana žena a ani si to zrejme neuvedomuje
Druha vec je, že sedieť doma je jej 12 ročný t rady zvyk a veľmi ťažko ho zmení
On platí hypotéku svojho bytu a ona sa mu do toho nestará …. je tak hlúpa alebo už rezignovala? Nemá žiadne ale žiadne právne povedomie? Alebo je jej to fakt jedno?
Neodpovedala tu na viacero otázok, alebo ak niečo zodpovedala tak nevie detaily čo je zvlastne
Neciem, ale chyba mi tu viacero odpovedi, napr. čo jej rodina? Nevidia to? Nestarajú sa? Nestyka sa s nimi?
Neodpovedala na ani odvody do poisťovni ….fakt nevie či jej platí? Kašle na to? Nevie že jej treba platít?