Stanovisko zamestnávateľa na oznam o ukončení rodičovskej
Prosim o radu , kolko dni pred ukoncenim RD sa Vam musi zamestnavatel vyjadrit, ci ma , alebo nema pre Vas pracu ? je na to lehota alebo daky zakon?
Ozvala som sa emailom a aj pisomne viac ako mesiac dopredu, ze mi konci RD a mam zaujem sa vratit spat.
Najskor sa mi ozvali, ze pre mna praca v meste kde som pracovala nie je , ze pobocka skoncila k 1.1.2013. zaslali mi navrh dohody o ukonceni PP § 60 z dovodu podla §63 pismeno a, 3 mes. odstupne a preplatena dovolenka. Nesuhlasila som z dnom ukoncenia, chcela som cerpat 1 den D, na com sme sa nakoniec telefonicky dohodli a suhlasili ze prepisu den ukoncenia PP. A potom mi z personalneho napisala, ze vedenie riesi buducnost pobocky kde som pracovala.
O 11 dni mi konci RD a ja neviem na com som 😒
Budem Vam vdacna , za kazdu radu.
@jaduska ja dufam, ze sa to doriesi este pred datum ukoncenia RD , pretoze personalne komunikuje , len som myslela, ze aj zamestnavatel ma povinnost .....nie len zamestnanec ,
neviem si predstavit ze budem stepovat pred zamknutou pobockou. 😒 a cakat ci mi ju dakto z BA pride odomknut 😖
ak by k tomu doslo mam si zobrat svedka ???? alebo ako ???
V pripade, ze je pobocka zavreta a tebe plynie pracovny vztah, tak s tym nic nemas... proste ti nedali vediet kam mas nastupit, pisomne si im oznamila ze od vtedy a vtedy nastupujes do prace, nevyjadrili sa kam mas prist... tym padom ti trva pracovny pomer a ty ostanes doma, nikde nemusis stepovat.. proste pobocka je zatvorena. Ak nie je podpisana ta dohoda ukoncenia s inym datumom samozrejme... ak nebudes mat ukonceny pomer o tych 11 dni, tak nemas preco nedostat vyplatu za "odpracovane" dni ;) Prekazky vo vykone prace su zo strany zamestnavatela momentalne..

Myslím, že v zákonníku práce nie je určené, že musí dať zamestnávateľ stanovisko. Ak nebol PP ukončený, tak normálne choď deň po skončení RD do práce.