icon

Strata práce a tehotenstvo

medeaa
8. sep 2020

Najprv som sa minuly mesiac dozvedela krasnu novinku, ze cakam babatko. A nie dlho na to aj zlu spravu, ze mi v praci nepredlzia zmluvu, napriek tomu, ze mi niekolko mesiacov veduci hovoril, ako ma na tej pozicii bude treba. Viem, ze nie som prva ani posledna, a preto by som chcela pocut vase skusenosti, ak ste sa v podobnej situacii ocitli. Podarilo sa niektorej zamestnat aj tehotnej? Pracovat chcem a tajit na pohovore tehotenstvo (aj ked som len v druhom mesiaci) urcite nema vyznam. Budem si musiet teraz na urade prace platit sama este aj nemocenske poistenie? Dakujem za kazdu dobru radu.

Strana
z2
sayonara15
8. sep 2020

ja sa pripnem ak mozem. nakolko nemam absolutne ziadnu skusenost, lebo som vzdy pracovala, ked som otehotnela. pracovny pomer som ukoncila k 30.6., dovtedy som pracovala. od 1.7. som na ocr s dcerou, budem mat narok na matersku? 🤷‍♀️

qetka
8. sep 2020

@sayonara15 kedy si otehotnela?

turga
8. sep 2020

@nevenka ahoj ak ti vychadza materska menej ako rodicak tak 6 tyzdnov pred porodom nastup na matersku a hned ako sa dieta narodi zrus poberanie materskej a chod na rodicovsky. Alebo dalsia moznost poziadat si na socialke aby ti ten rozdiel do vysky rodicovskeho prispevku doplacali, niekedy to bolo neviem ci to aj teraz tak funguje ale malo by. Ale teda ja by som spravila to ze po porode hned zrusila matersku a nahlasila sa na rodicak.

nevenka
9. sep 2020

@turga Dakujem, este sa popytam, to doplacanie do vysky rodicaku som uz niekde zacula, citala, tak sa opytam, ale na socialke, ci urade prace? Zistim, este raz vdaka 😉

Strana
z2