Tajomníčka na základnej škole: Aká je náplň práce?
Ahojte, pracuje niektora s vas ako Tajomníčka na zakladnej skole ? Aká je naplň prace? Dakujem
@liz_lemon dobre vediet. Vdaka 👍
@ka_ty2 Dakujem za odpoved na moju otazku.
administrativa, posta, zakladanie dokumentov
Ja okrem spomínaného, ešte pripravujem podklady pre účtovníka, robím s pokladňou, platím faktúry, posielam mzdy, mam na starosti inventár, robím inventarizaciu majetku, robím rozpočet...
@anonym_autor ja som tajomníčka a ide to teda asi z kopca... Predchádzajúca tajomníčka mi hovorila, že voľakedy takmer vôbec nemala čo robiť. Ja musím robiť všetky rozhodnutia o prijatí, prestupe, celý prijímací proces do 1. ročníka, ďalej verejné obstarávanie, teraz po novom registraturu, pokladňu, samozrejme administrátora EduPage, rozvrhy nahrávať, meniť, k tomu všetko bežné ako skenovanie, kopírovanie mailovú komunikáciu a už ani v rýchlosti neviem čo ešte. Neustále mi k tomu chodia učiteliaa musím im robiť veci ktoré nevedia, alebo nemajú v poriadku v EduPage. Na okraj - nikto mi s tým v škole nevie pomôcť alebo poradiť, nakoľko nikto z vedenia školy neovláda ani registraturu, ani EduPage!!!
Poraďte mi prosím, je to takto normálne?
Samozrejme ma nútia si brať dovolenku počas prázdnin, ale ani to veľmi nemôžem, lebo zase chcú aby tam niekto v škole bol. Čiže vôbec netuším kedy si mám vlastne dovolenku čerpať - v lete nechceme, zo zdravotných dôvodov nemôžem. Tiež je obrovský problém ísť v rámci tých 7 dní nároku k lekárovi, to mám aj mesiace vytýkané. Často sa nemám kedy ani najesť alebo ísť na záchod dokončiť prácu na ktorej robím, lebo hocikto mi doslova hodi niečom iné.
Keď musím ísť fo zborovne alebo niekam pracovne, už sa mi riaditeľka rozčuľuje a ohovára pri dverách, že tam nie som...
Už som sa z toho aj zrútila a bola na PN.
Podotýkam, že nie som pomalá, naopak som vyzdvihovaná za rýchlosť a šikovnosť - aspoň dačo 🙈🙄
Je to tam strašné a nevymyslam, lebo už som tam šiesta tajomníčka za cca 3 roky.
Poradí mi niekto prosím?

urcite by si mala ovládať gramatiku aj pravopis...s vas