icon

Tehotenstvo v novej práci: Oznámiť to alebo nie?

Včera o 15:57

Dobry vecer,
nastupila som do novej prace v auguste, mam zmluvu na neurcito a zistila som, ze som tehotna.
Neviem co robit.
Povedat im to? Ale budem riskovat, ze ma vyhodia, kedze som v skusobnej dobe.
Nepovedat? A budu si mysliet, ze som ich vyuzila.
Ja tu pracu milujem, je dobre zaplatena, a chcela by som to robit aj po rodicovskej.

Co by ste robili na mojom mieste?

Dakujem

anonym_164d39
•
Včera o 16:00

Az ked budes mat tehu knizku sa to oznamuje.

thereisabear
•
Včera o 16:02

Nič by som zatiaľ nehovorila.

anonym_348c09
•
Včera o 16:07

@anonym_autor tu budú 2 tábory ľudí. Jeden ti povie že máš myslieť na seba nič neoznamovať až do konca skúšobnej doby a potom je tu druhý tábor ktorý by ťa zakopal pod zem že by si si dovolila tak oklamať zamestnávateľa a oznámiť mu to až po skúšobnej dobe aby ťa nemohol vyhodiť a ešte by ti priali aby ťa po skončení rodičovskej vyhodili.

Už tu bola nie tak dávno téma ktorú založila zamestnávateľka , ktora sa sťažovala že slečna jej zatajila tehotenstvo aby ju nevyhodili a ľudia sa zamestnávateľky zastávali.

Ja na tvojom mieste by som počkala a oznámila až po skúšobnej dobe. Mysli na seba. Ak nebudeš mysliet na seba a oznámiš to ešte v skúšobnej dobe tak ťa zamestnávateľ bez pardonu vyhodí lebo aj ten bude pozerať a myslieť na seba 🤷

anonym_6d9f14
•
Včera o 16:24

@anonym_autor to v ktorej firme davaju hned pri nastupe zmluvu na dobu neurcitu?
Ak si nastupila v auguste a teraz si zistila, ze si tehotna, tak si nikoho neoklamala, pri nastupe si tehotna totiz este nebola.
Co sa tyka oznamovania, skor ako po skonceni prveho trimestra by som tehotenstvo neoznamovala (pokial nie je vyslovene zdravotny dovod). Spontalne potraty su v tomto pociatocnom obdobi tehotenstva dost caste (co samozrejme nikomu neprajem, len cisla nepustia).

anonym_4c8ac3
•
Včera o 16:33
@anonym_348c09

@anonym_autor tu budú 2 tábory ľudí. Jeden ti povie že máš myslieť na seba nič neoznamovať až do konca skúšobnej doby a potom je tu druhý tábor ktorý by ťa zakopal pod zem že by si si dovolila tak oklamať zamestnávateľa a oznámiť mu to až po skúšobnej dobe aby ťa nemohol vyhodiť a ešte by ti priali aby ťa po skončení rodičovskej vyhodili.

Už tu bola nie tak dávno téma ktorú založila zamestnávateľka , ktora sa sťažovala že slečna jej zatajila tehotenstvo aby ju nevyhodili a ľudia sa zamestnávateľky zastávali.

Ja na tvojom mieste by som počkala a oznámila až po skúšobnej dobe. Mysli na seba. Ak nebudeš mysliet na seba a oznámiš to ešte v skúšobnej dobe tak ťa zamestnávateľ bez pardonu vyhodí lebo aj ten bude pozerať a myslieť na seba 🤷

@anonym_348c09 lenže to bola iná situácia, ona bola tehotná už pred nástupom a potom ešte aj vydrankala zmluvu na dobu neurčitú s odôvodnením, ze ide brat hypotéku. A hneď ako ju dostala sa hodila na PN

anonym_08bc89
•
Včera o 16:50

@anonym_autor Oznamovať graviditu zamestnávateľovi má zmysel vtedy, keď ti lekár vypíše tehotenskú knižku

anonym_ca3787
•
Včera o 17:01

Nejak toto prišlo do módy ze nastúpim a zrazu som tehotná

anonym_547241
•
Včera o 17:02

Ked to oznamis, nabeton ta vyhodia.

Ak to oznamis po skonceni skusobnej, este mas sancu presvedcit ich, ze si dobry zamestnanec, nez odides na matersku.

Nechcem byt drsna, ale velke percento tehotenstiev prvy trimester neustoji. Este to moze dopadnut tak, ze nebude ani praca, ani…chapeme sa.

Nepovedala by som.

anonym_348c09
•
Včera o 17:29
@anonym_4c8ac3

@anonym_348c09 lenže to bola iná situácia, ona bola tehotná už pred nástupom a potom ešte aj vydrankala zmluvu na dobu neurčitú s odôvodnením, ze ide brat hypotéku. A hneď ako ju dostala sa hodila na PN

@anonym_4c8ac3 áno tá slečna síce bola trochu iný odvar, ale chcela som len tú diskusiu uviesť ako príklad lebo tam sa objavili rôzne názory na ženy ktoré nechcú oznámiť tehotenstvo aby ich nevyhodili

sarandon
•
Včera o 17:35
@anonym_6d9f14

@anonym_autor to v ktorej firme davaju hned pri nastupe zmluvu na dobu neurcitu?
Ak si nastupila v auguste a teraz si zistila, ze si tehotna, tak si nikoho neoklamala, pri nastupe si tehotna totiz este nebola.
Co sa tyka oznamovania, skor ako po skonceni prveho trimestra by som tehotenstvo neoznamovala (pokial nie je vyslovene zdravotny dovod). Spontalne potraty su v tomto pociatocnom obdobi tehotenstva dost caste (co samozrejme nikomu neprajem, len cisla nepustia).

@anonym_6d9f14 v hociktorej. Nikdy som nerobila vo firme na zmluvu s dobou určitou.

anonym_717d84
•
Včera o 17:39

Ja som povedala, nechali si ma a hneď ako som nastúpila na RD som sa vrátila na HO, čiastočný úväzok. Velmi si vážili môj prístup. Tvoja skúsenosť ale môže byť iná.

anonym_800d37
•
Včera o 17:39

Mať takú zamestnankyňu je jedna radosť

anonym_242378
•
Včera o 18:19

Neoznamovala by som. Ale ani by som necakala, ze ma po RD uvitaju s otvorenou narucou. Je jedno co spravis. Nestastne nacasovanie. Niekto ta zauci, skonci skusobna a za par mesiacov bude zaucat niekoho ineho … z pohladu kolektivu, do ktoreho si prisla budes odpisana … mozes presvedcit len sefov, aby si sa po RD mala kam vratit … ale ludia nezabudaju … mysli na seba … ostatni si nic dobre o tebe mysliet nebudu … neurobis s tym nic, clovek mieni Panboh meni

anonym_858ed7
•
Včera o 18:29

@anonym_autor podľa toho, ako to máš v praci. V podstate ti skonci skúšobná doba a môžeš zaucat niekoho iného. Z pohľadu zamestnávateľa ti to príde fér?
Inak prezrad, kde dávajú zmluvu hneď na neurčito? Lebo robila som rôzne, ale teda 1 ročnú som mala všade. Takže v tomto ti trosku neverím. A tiež v tom, žeby si hneď netahala retazovku, pokial samozrejme nechceš viac deti

autor
•
Včera o 18:44
@anonym_858ed7

@anonym_autor podľa toho, ako to máš v praci. V podstate ti skonci skúšobná doba a môžeš zaucat niekoho iného. Z pohľadu zamestnávateľa ti to príde fér?
Inak prezrad, kde dávajú zmluvu hneď na neurčito? Lebo robila som rôzne, ale teda 1 ročnú som mala všade. Takže v tomto ti trosku neverím. A tiež v tom, žeby si hneď netahala retazovku, pokial samozrejme nechceš viac deti

@anonym_858ed7 a naco by som klamala? 🤦‍♀️
Ja uz jedno dieta mam, takze ziadna retazova nehrozi.

autor
•
Včera o 18:46
@anonym_858ed7

@anonym_858ed7 az nato, ze mna nezaucal nikto 🤦‍♀️ resp.moje zaucenie trvalo max hodinu so vsetkym.

anonym_6d9f14
•
Včera o 18:51
@anonym_autor

@anonym_858ed7 az nato, ze mna nezaucal nikto 🤦‍♀️ resp.moje zaucenie trvalo max hodinu so vsetkym.

@anonym_autor ak pracujes v takej praci, kde zaucenie trva hodinu, tak nemas co riesit. Nahrada za Teba sa tiez raz-dva zauci.

brrunetkaa
•
Včera o 19:41

Napr v štátnej správe dávajú zmluvu hneď na neurčito. Neviem či v celej ale tam kde som kedysi robila, to tak bolo