icon

Tehotenstvo + živnosť = úplný chaos, ako ste to zvládli?

lucialucias
Dnes o 12:34

Ahojte dievčatá,

potrebovala by som sa možno poradiť alebo počuť skúsenosti niekoho, kto si prešiel niečím podobným. Pracujem ako sprostredkovateľka poistenia na živnosť a počas toho som otehotnela. Posledné mesiace sa mi však prestalo dariť finančne, prišli storno poplatky a celé sa to začína dosť komplikovať. Momentálne je to pre mňa už dosť náročné finančne aj psychicky.

Som v prvom trimestri a mám obavy, či by som si vôbec vedela nájsť inú prácu, keďže tehotenstvo na začiatku človek veľmi nevie ako komunikovať. Samozrejme potrebujem normálne fungovať a mať príjem.

Zažili ste niektorá niečo podobné? Ako ste to riešili? Ostali ste v pôvodnej oblasti, alebo ste začali robiť niečo úplne iné/popri tom podnikať v inom smere? Budem vďačná za každú skúsenosť alebo radu. ❤️

anonym_f6a929
Dnes o 12:38

dobre rozumiem, že chceš začať v niečom podnikať ked o (dajme tomu) pol roka rodis? Nevieš ako sa ti bude dariť, ake bude dieťa, čo bude potom ked budeš doma s malym dietatom a podnikanim?

anonym_1d7229
Dnes o 12:43

ak nemáš financie tak na podnikanie zabudni, skús si nájsť nejakú stabilnú prácu s pravidelným príjmom

lucialucias
autor
Dnes o 12:46
@anonym_f6a929

dobre rozumiem, že chceš začať v niečom podnikať ked o (dajme tomu) pol roka rodis? Nevieš ako sa ti bude dariť, ake bude dieťa, čo bude potom ked budeš doma s malym dietatom a podnikanim?

@anonym_f6a929 Rozumiem, len momentálne hľadám aspoň nejaký smer alebo skúsenosti od žien, ktoré si tým prešli, lebo situácia ma dosť dostala pod tlak. TPP do úvahy neprichádza…😔

anonym_3993ce
Dnes o 12:46

A v čom chceš podnikať ? Veď to potrebuje prvotné investície.
A keď porodíš potom čo s tým podnikaním ? Nerozumiem celkom...

lucialucias
autor
Dnes o 12:48
@anonym_3993ce

A v čom chceš podnikať ? Veď to potrebuje prvotné investície.
A keď porodíš potom čo s tým podnikaním ? Nerozumiem celkom...

@anonym_3993ce pýtam sa skôr všeobecne, či niekto riešil obdobie tehotenstva a výpadku príjmu a ako to preklenul – nie nutne rozbiehanie úplne nového podnikania od nuly.

sisska96
Dnes o 12:50

Pochybujem že ako tehotná si najdeš prácu. Zamestnávatelia potrebujú stabilného človeka. Jedine čo môžeš urobiť ísť na PN a dostaneš nejakú dávku

melanta
Dnes o 12:53

Prišli storno poplatky - to znamená, že ich prišlo viac. A to znamená zlý predaj. Čiže nevieš kvalitne predávať poistenie. A zároveň si si nevytvárala rezervu na storno provízie (z každej provízie, ktorú si dostala, malo ísť určité % na tvorbu "storno" fondu). Otázka je, prečo si sa fokusovala iba na poistenie. Ale to je už teraz irelevantné. Takže ďalšia otázka je - robíš pre veľkú skupinu? Pre SFA? Alebo priamo pre poisťovňu? Alebo pre niekoho, kto je registrovaný pod brokerpoolom? Tam by som sa pozerala v prvom rade - nech ťa podporia. Pridať k poisteniu napríklad hypotéky + porozumieť poisteniu tak, aby ti nevznikali storno provízie. Máš nad sebou manažéra, tomu má záležať na tom, aby ťa naučil, ako robiť poistenie bez toho, že ťa dobehnú storno provízie. Si súčasťou nejakej pyramídy (či už si v SFA, v spoločnosti ktorá je pod brokerpoolom alebo v poisťovni) - odtiaľ by mala od manažéra prísť podpora a pomoc s riešením. Teda za predpokladu, že ťa táto oblasť baví. Ak ťa to baví, ale si v skupine, kde každý funguje sám a manažéra zaujíma iba to, koľko z teba má, tak choď inam.