icon

To naozaj ľudia pracujú aj za menej ako 1000 €?

Dnes o 13:59

Krutý návrat zo zahraničia.. čo vám poviem. Stretávam sa s tým že vraj bez nočných a práce v noci môžem na viac ako 1 000€ mesačne na páske zabudnúť. To ako tu žijú ľudia z menej ako 1 000€? Keď už len potraviny sú tak neskutočne drahé. To naozaj sa máme všetci vrátiť a žiť navždy mimo Slovenska ? Jedná sa o mesto Martin. Bývam zatiaľ u rodičov no ani s vlastným bývaním to nevyzerá nádejne.

Strana
z4
anonym_13dd50
Dnes o 14:01

@anonym_autor pokiaľ nemáš šťastie alebo kvalifikáciu, tak áno, pracuješ za takú sumu.

anonym_54ba76
Dnes o 14:03

Ked nemas ziadnu kvalifikaciu, skusenosti a vzdelanie tak ano.

anonym_ec94ee
Dnes o 14:03

@anonym_autor ano, naozaj. welcome home, herzlich willkomenn !

anonym_8dc795
Dnes o 14:04

Zalezi čo vieš robiť, akú máš prax, vzdelanie, skúsenosti

anonym_4624c4
Dnes o 14:04

Rok 2022
Z celkového počtu 1 852 062 slo­venských domácností má viac ako 21 percent príjem do 500 eur mesačne, polovica do 700 eur mesačne.

Skoro 85 percent slovenských domácností príjem do 1-tisíc eur mesačne. Z pohľadu počtu všetkých 5 397 540 ľudí má 2,6 milióna Slovákov mesačný príjem do 700 eur a 4,5 milióna príjem do 1-tisíc eur mesačne.
https://www.dnes24.sk/z-tohto-maju-vyzit-v-chud...

annammaarria
Dnes o 14:05

@anonym_autor áno a to aj s VŠ v štátnej správe

anonym_469b9b
Dnes o 14:09

Všetci ti veríme tvoj šok, určite je to pre teba niečo uuuuplne nové a vôbec nie si trololo.

anonym_54ba76
Dnes o 14:10
@annammaarria

@anonym_autor áno a to aj s VŠ v štátnej správe

@annammaarria tak nepracuj v statnej sprave ak mas VS. aj moj muz ma VS a zaraba 3500 mesacne

autor
Dnes o 14:13
@anonym_54ba76

Ked nemas ziadnu kvalifikaciu, skusenosti a vzdelanie tak ano.

@anonym_54ba76 kvalifikáciu načo? napr.

autor
Dnes o 14:13
@anonym_autor

To by sa dalo poprípade dorobiť? či?
@anonym_autor

anonym_54ba76
Dnes o 14:14
@anonym_autor

@anonym_autor ja neviem, ja som sa pytal na tvoju, ty mozes mat aku len chces a na co len chces

anonym_562571
Dnes o 14:17

A čo si čakal ? Ja ti poviem že mám 40 a prestáva že pôjdem žiť niekde inde až tak nevylučujem .

autor
Dnes o 14:18
@anonym_54ba76

@anonym_autor ja neviem, ja som sa pytal na tvoju, ty mozes mat aku len chces a na co len chces

@anonym_54ba76 No :( študovala som učiteľstvo ale došla som len po bc. Potom mi ochorel otec a išla som robiť do zahraničia, najskôr gastro, potom som robila asistentku a koordinátorku pre stavebnú firmu (rakúsku) . Takže nemám žiadny “papier” ani životopis asi nevyzerá pre firmy dobre aby ma vôbec zavolali, uvedomujem si to. Tak vlastne neviem čo ďalej, či dorobiť Mgr. alebo začať niekde odznova.

anonym_38ab92
Dnes o 14:22

Toto nemôžeš zovšeobecňovať. Áno, veľa ľudí robí za menej ako 1000€ v čistom. Sú ľudia, ktorých práce je velmi slabo finančne ocenená ale sú tu aj takí, ktorí si nespravia vyššie vzdelanie či kurz a 15:59 stoja nastúpení pred dverami aby mohli vypadnúť. Teraz asi pichnem do osieho hniezda ale veľa ľudí vie zarobiť viac ako 1000€, ale čakajú, že im vyšší príjem padne z neba. Za vyššími mzdami sú roky úsilia, nadčasov a vzdelávania sa. Ale človek s ukončenou podpriemernou strednou školou alebo neperspektívnou vysokou školou nemôže čakať, že zarobí veľa. Postupne sa môže vypracovať na vyššiu pozíciu a zarábať slušne.

anonym_54ba76
Dnes o 14:22
@anonym_autor

@anonym_54ba76 No :( študovala som učiteľstvo ale došla som len po bc. Potom mi ochorel otec a išla som robiť do zahraničia, najskôr gastro, potom som robila asistentku a koordinátorku pre stavebnú firmu (rakúsku) . Takže nemám žiadny “papier” ani životopis asi nevyzerá pre firmy dobre aby ma vôbec zavolali, uvedomujem si to. Tak vlastne neviem čo ďalej, či dorobiť Mgr. alebo začať niekde odznova.

@anonym_autor tak Mgr z ucitelstva nie je ziadna slava financne. V gastro si vies celkom dobre zarobit.

anonym_c6c74a
Dnes o 14:23

Tak ja sa nemozem stazovat,mam vo vyrobe aj 2300eur v cistom,aj 1750eur v cistom.Zalezi ake su bonusy,13,14ty plat a ine.A praca taka,ze sa naozaj nenarobim,robim pomalicky,kava,ciga.Ale ked sa aj robi,tym ze musim robit pomalicky sa to zase neda stihat,no to uz moj problem neni.Takto si to nastavili.

13uzivatelka11
Dnes o 14:24
@anonym_autor

@anonym_autor aký papier chces? Potvrdenie o zamestnaní či čo? Veď si do životopisu daj svoje pracovné skúsenosti a žiadny papier na to nepotrebuješ. A predpokladám že vieš veľmi dobre nemčinu, takže to nevidím až tak tragicky..

anonym_8dc795
Dnes o 14:25
@anonym_autor

@anonym_autor dorob si Mgr a chod učiť. Učiteľov je nedostatok.

doriiis
Dnes o 14:25

Ako kde, ako kto. Bez kvalifikácie, praxe a s nijakou školou a bez konkrétnych pracovných skúseností áno. Zarábajú toľko.

anonym_11f91d
Dnes o 14:27

Pracujem v školstve a áno, na páske je pod 1000€.

autor
Dnes o 14:28
@13uzivatelka11

@anonym_autor aký papier chces? Potvrdenie o zamestnaní či čo? Veď si do životopisu daj svoje pracovné skúsenosti a žiadny papier na to nepotrebuješ. A predpokladám že vieš veľmi dobre nemčinu, takže to nevidím až tak tragicky..

@anonym_54ba76 Neviem ako na Slovensku, no v Rakúsku sa dalo, a všetko bolo na zmluvu, dokonca som robila denne tých 8 hodín a nie ako tu robia dlhý a dlhší týždeň. Ale nie je to práca navždy, a nemáš sa moc kam posunúť, max. na prevádzkara.
@13uzivatelka11 Myslím to tak že nemám ani papier o
tej nemčine, ani žiadny certifikát. Myslím že nemčina a angličtina je už taký základ u mladých.. že nie je to nič výnimočné

anonym_01839e
Dnes o 14:29
@anonym_autor

@anonym_autor no nemas poriadne nic v rukach, takmer ziadne vzdelanie a slabucka prax, cize sa zaradis do masy slabo zarabajucich, pokial nebudes mat nejake stastie a nepodari sa ti uchytit v nejakej sukromnej firme

anonym_20294c
Dnes o 14:35
@anonym_c6c74a

Tak ja sa nemozem stazovat,mam vo vyrobe aj 2300eur v cistom,aj 1750eur v cistom.Zalezi ake su bonusy,13,14ty plat a ine.A praca taka,ze sa naozaj nenarobim,robim pomalicky,kava,ciga.Ale ked sa aj robi,tym ze musim robit pomalicky sa to zase neda stihat,no to uz moj problem neni.Takto si to nastavili.

@anonym_c6c74a kde vo výrobe? 😊

anonym_c6c74a
Dnes o 14:40
@anonym_20294c

@anonym_c6c74a kde vo výrobe? 😊

@anonym_20294c vo velkej vyrobe,nie za pasom.Ale je to naj zamestnavatel za r.2025,nedavno opät potvrdil svoje prvenstvo.

17alexis
Dnes o 14:47

@anonym_autor moja mama robi v dvojzmennej prevadzke na vychode a zarobi v cistom cca 750€. Teraz jej preplatili staru dovolenku, tak mala skoro 1000€. Ludia pracujuci v call centrach na jednu zmenu bez nocnych maju cca tiez tych 750€. Kamoska tak zarobi na strednom Slovensku.

xenia65
Dnes o 14:48

@anonym_autor naozaj

madeincssr
Dnes o 14:49
@anonym_autor

@anonym_54ba76 Neviem ako na Slovensku, no v Rakúsku sa dalo, a všetko bolo na zmluvu, dokonca som robila denne tých 8 hodín a nie ako tu robia dlhý a dlhší týždeň. Ale nie je to práca navždy, a nemáš sa moc kam posunúť, max. na prevádzkara.
@13uzivatelka11 Myslím to tak že nemám ani papier o
tej nemčine, ani žiadny certifikát. Myslím že nemčina a angličtina je už taký základ u mladých.. že nie je to nič výnimočné

@anonym_autor nemcinarov az tolko nie je a v nasom regione je to dolezity jazyk. Tymto smerom hladaj.

anonym_cdbb7c
Dnes o 14:51
@anonym_c6c74a

@anonym_c6c74a plat, pohyb, tzv.benefity kávička, ciga... závidím 👍

simca06022011
Dnes o 14:52

samozrejme ze ano...

anonym_582607
Dnes o 14:52

Áno je to tak. Martin je už žiaľ hladova dolina. Je takmer nemožné nájsť si prácu . Veľa firiem už padlo napríklad Ecco , Neografia. Ľudia tu pracujú za menej ako 1000€ Ale drahé je tu všetko. Minies 50€ a máš poloprazdnu tašku s nákupom. Drahé sú veľmi potraviny je mi zle s toho. Vysoké dane.

Strana
z4