To naozaj ľudia pracujú aj za menej ako 1000 €?
Krutý návrat zo zahraničia.. čo vám poviem. Stretávam sa s tým že vraj bez nočných a práce v noci môžem na viac ako 1 000€ mesačne na páske zabudnúť. To ako tu žijú ľudia z menej ako 1 000€? Keď už len potraviny sú tak neskutočne drahé. To naozaj sa máme všetci vrátiť a žiť navždy mimo Slovenska ? Jedná sa o mesto Martin. Bývam zatiaľ u rodičov no ani s vlastným bývaním to nevyzerá nádejne.
@anonym_54ba76
@anonym_13dd50
Mne je to také vtipné, keď dospelí ľudia toto píšu - že ak nemáš kvalifikáciu, vzdelanie... - učiteľ s Mgr. má tabuľkový plat v čistom 1034€, a za každý rok praxe si prilepšíme prvé roky o 3,50€ v hrubom... Čiže po 10 rokoch praxe je to plus úžasných 41€ v hrubom :D
Pripomína mi to, ako keď som robila v mekáči, brigádnik gymnazista nadával na učiteľov, že čo riešia, prečo im nestačia platy - "mali sa lepšie učiť, aby nemuseli učiť!".
Veľa,preveľa ľudí tu zarába pod 1000€.
Maa od bývalého zamestnávateľa Arbeitszeugniss? Ak nie vypýtaj si ak a ano daj si prelozit. Nemčina je atraktívna keďže uz každý vie po anglicky a je to super doplnok. Vyskúšaj firmy alebo si dorob mgr tak budeš mat prácu alebo mozes ucit nemčinu v jazykové.
@anonym_54ba76
@anonym_13dd50
Mne je to také vtipné, keď dospelí ľudia toto píšu - že ak nemáš kvalifikáciu, vzdelanie... - učiteľ s Mgr. má tabuľkový plat v čistom 1034€, a za každý rok praxe si prilepšíme prvé roky o 3,50€ v hrubom... Čiže po 10 rokoch praxe je to plus úžasných 41€ v hrubom :D
Pripomína mi to, ako keď som robila v mekáči, brigádnik gymnazista nadával na učiteľov, že čo riešia, prečo im nestačia platy - "mali sa lepšie učiť, aby nemuseli učiť!".
@any_soj môjho syna spolužiačka brigáduje v Mekaci a má skoro taký plat ako moja sestra na úrade😂
@anonym_autor ak vieš nemecký jazyk máš veľké plus.Ako ste na tom s prácou v Martine neviem, ale , ak sa nechceš sťahovať a učenie ta baví dorobila by som si školu aj, keď platovo to nebude nič moc.Zial, tak to je učitelia zarobia malo.To by som išla radšej niekde na hotel na recepciu v okolí malé určite rozvinutý turizmus.Strasne sú nepomery v platoch a odboroch, krajoch už ani neplatí študuj VS budeš mať lepší plat.U muža v práci odišla asistentka, lebo jej bolo 1600 netto málo a bez VŠ klasické kancelárske povinnosti dochádzka, kniha jázd.
@anonym_54ba76
@anonym_13dd50
@any_soj veru je to na zaplakanie. Žiadne finančné ani spoločenské ocenenie pričom učiteľ sa naderie aj s náročnými detmi a rodičmi neustála príprava di práce je to mega narocne
@any_soj môjho syna spolužiačka brigáduje v Mekaci a má skoro taký plat ako moja sestra na úrade😂
@anonym_autor ak vieš nemecký jazyk máš veľké plus.Ako ste na tom s prácou v Martine neviem, ale , ak sa nechceš sťahovať a učenie ta baví dorobila by som si školu aj, keď platovo to nebude nič moc.Zial, tak to je učitelia zarobia malo.To by som išla radšej niekde na hotel na recepciu v okolí malé určite rozvinutý turizmus.Strasne sú nepomery v platoch a odboroch, krajoch už ani neplatí študuj VS budeš mať lepší plat.U muža v práci odišla asistentka, lebo jej bolo 1600 netto málo a bez VŠ klasické kancelárske povinnosti dochádzka, kniha jázd.
@anonym_8e1963 rozdiel je však ze v mekaci stojíš vkuse na nohách a si medzi tými vyparmi a nemáš ist ani kedy na wc a kancelária je predsa pohodlnejšie aj kludnejsia
@anonym_autor Predstav si,že my pracujeme za oveľa menej a musíme živiť aj dve deti 🤷♀️
Kde su všetky modrokonikove milionarky?
Ved tu kazda zaraba 2500+
Ludia vo vyrobe bezne zarobia pod 1000€… skus pozriet take Banovce, Topolcany, Partizanske.. bezny clovek za pasom nema sancu nad 1000€, lepsie zarobia v 3-smenke, ale dakujem pekne takto sa nahanat ako kon.. Potom predavaci - elektro, atd.. tiez bieda, co zarobia, mozno pred Vianocami maju viac, ale inak tiez nic moc.
Maa od bývalého zamestnávateľa Arbeitszeugniss? Ak nie vypýtaj si ak a ano daj si prelozit. Nemčina je atraktívna keďže uz každý vie po anglicky a je to super doplnok. Vyskúšaj firmy alebo si dorob mgr tak budeš mat prácu alebo mozes ucit nemčinu v jazykové.
@lapersefona Ucit nemcinu? Potrebuje statnicu z nemciny a zivnost. Cca 110E zdravotka a od juna ci jula mikroodvody a 250E zaplati a este nic nema.
Ja mam 900 a som rada ze mam pracu. Nestazujem sa. A to este stovku precestujem. Som v kancli,pohodicka. Ked si predstavim ze niekto robi za pasom na tri zmeny som vdacna za to aku pracu mam.
@anonym_54ba76
@anonym_13dd50
@any_soj kamaratka má zatiaľ len Bc. a robí v školstve asistentku a má teraz 1400 eur v hrubom po 4 r.praxe+adaptacny ..keď bude Mgr.bude mat viac..je zaradená v 6.triede
Ja mam 900 a som rada ze mam pracu. Nestazujem sa. A to este stovku precestujem. Som v kancli,pohodicka. Ked si predstavim ze niekto robi za pasom na tri zmeny som vdacna za to aku pracu mam.
@anonym_bd3e33 ja mám tiež tolko ale precestujem minimum, používame firemne auto a občas idem svojim.Aky druh prace robíš?
@anonym_bd3e33 ja mám tiež tolko ale precestujem minimum, používame firemne auto a občas idem svojim.Aky druh prace robíš?
@anonym_70488d v administratíve
v Mt nenájdeš takmer nič. skapalo Ecco, odišla zas teraz ďalšia firma. Kia tiež prestala brať nových zamest..
V MT obyvateľov ubúda, už nie je ich ani 50tiíc. primátora toto najviac se*ie, lebo pôjde s platom o 500 e nižšie.
Ak vieš nemčinu skús gymnázium MT - tam hľadali dlho uč. nemčiny.
@anonym_20294c vo velkej vyrobe,nie za pasom.Ale je to naj zamestnavatel za r.2025,nedavno opät potvrdil svoje prvenstvo.
@anonym_c6c74a naj zamestnavatel r.2025 v kategorii vyroba a priemysel sú Slovenské elektrárne, ak robis v Continental, tak to je kategoria automobilovy priemysel.
Neveríííím, však si si žil/a na vysokej nohe čosi musíš mať v ponožke, takže vlastné bývanie musíš zvládnuť ľavou zadnou.
A prečo vlastne ten návrat domov?
Veď tam ti padali pečene holuby do pusinky
Ono to závisí, že ako máš nastavené priority a koľko si ochotná do práce investovať. Ja som začínala na minimálnej mzde, 21r dozadu po skončení VŠ, ale bola som šťastná, prešťastná, že robím vo svojom fachu - HR a môžem sa učiť. Za túto takmer minimálnu mzdu s iba malým zvýšením som robila takmer rok a pol. Popri tom som študovala jazyk, učila sa MS office poriadne (lebo na VŠ som to mala v paži). A neskôr prišla vyššia pozícia, potom vyššia pozícia a tak ďalej. Stálo to veľmi veľa síl, energie, aj času mimo rodiny, cestovania, neustáleho učenia sa mnoho, mnoho nadčasov - nezaplatených. Áno, dnes som finančne už inde, ale od začiatku som išla po tom, čo chcem robiť a obetovala som tomu mnoho. Tak len malá rada, ak si ešte mladá a máš ambície, tak choď za tým. Ale rátaj s postupným nábehom.
@anonym_54ba76
@anonym_13dd50
@any_soj ja som ucitelka s 1907 eur základným platom v hrubom, ohladne platov v skolstve je dost zavadzajucich info medzi ludmi, ktori nie su z tohto oboru.. ucitelske tabulky su verejne dostupne a kazdy si ich moze kuknut na nete, k hrubemu platu treba priratat rozne priplatky za funkcie, vzdelavanie a pod., ja radim autorke dokoncit si skolu a ist do skolstva, do 7 - 8 rokov si moze zvysit plat na pomerne slusny, sice je to tretina z platu ucitela v zahranici ale aspon tak, ako nič
ja mám 25 hodinový úväzok , matka samoživiteľka s dvomi deťmi a zarobím cca 900€ ale 200€ mám daňový bonus . Keby nechodi výživné a prídavky pravidelne tak by to bolo oveľa ťažšie .
@anonym_autor Predstav si,že my pracujeme za oveľa menej a musíme živiť aj dve deti 🤷♀️
@anonym_2e190c nemusíte sami ste si ich urobili ;)
Tak ja sa nemozem stazovat,mam vo vyrobe aj 2300eur v cistom,aj 1750eur v cistom.Zalezi ake su bonusy,13,14ty plat a ine.A praca taka,ze sa naozaj nenarobim,robim pomalicky,kava,ciga.Ale ked sa aj robi,tym ze musim robit pomalicky sa to zase neda stihat,no to uz moj problem neni.Takto si to nastavili.
@anonym_c6c74a my vieme alzbetka75, resp. mamula20, emilia25, laska201 a ešte ktovie koľko ďalších nickov si tu mala a každý jeden ti zrušili lebo si tu vypisovala podobné kraviny.
Omieľaš to tu stále dokola. Absolútne nikto ti to nezávidí rovnako ako tvoje 4 zuby. A hlavne to nikoho nezaujíma.
@anonym_autor Ja som odišiel pracovne do zahraničia a je to jedno z najlepeích rozhodnutí v mojom živote. Áno musím makať, ale zarobím 4x toľko čo na slovensku. Za 1000€ by som nevstal z postele
Tak ja sa nemozem stazovat,mam vo vyrobe aj 2300eur v cistom,aj 1750eur v cistom.Zalezi ake su bonusy,13,14ty plat a ine.A praca taka,ze sa naozaj nenarobim,robim pomalicky,kava,ciga.Ale ked sa aj robi,tym ze musim robit pomalicky sa to zase neda stihat,no to uz moj problem neni.Takto si to nastavili.
@anonym_c6c74a pracuješ vo firme na Orave?
Pár x som ťa tu už zazrela...
Len či myslíme rovnakého zamestnávateľa, ak to nie je tajomstvo....
Ďakujem.
@anonym_8e1963 rozdiel je však ze v mekaci stojíš vkuse na nohách a si medzi tými vyparmi a nemáš ist ani kedy na wc a kancelária je predsa pohodlnejšie aj kludnejsia
@lacibo ale ty asi máš vek 50+ona je mladá kedy bude mať taký plat?
@lapersefona ale ona má 18 r a popri škole je to výborné.A je v kaviarni v Mekaci, alebo na drive kde sedi.V kuchyni bola iba chvíľu.
@anonym_autor Ja som odišiel pracovne do zahraničia a je to jedno z najlepeích rozhodnutí v mojom živote. Áno musím makať, ale zarobím 4x toľko čo na slovensku. Za 1000€ by som nevstal z postele
@riick ale vstal, keby tu máš rodinku. To sa inak rozmýšľa bezdetnemu a bez záväzkov. Poznám to 😉
@anonym_54ba76 No :( študovala som učiteľstvo ale došla som len po bc. Potom mi ochorel otec a išla som robiť do zahraničia, najskôr gastro, potom som robila asistentku a koordinátorku pre stavebnú firmu (rakúsku) . Takže nemám žiadny “papier” ani životopis asi nevyzerá pre firmy dobre aby ma vôbec zavolali, uvedomujem si to. Tak vlastne neviem čo ďalej, či dorobiť Mgr. alebo začať niekde odznova.
@anonym_autor ty si odišla do zahraničia zato, že ti ochorel otec? Nemala si skôr zostať pri ňom, a pomáhať mu?
@anonym_c6c74a my vieme alzbetka75, resp. mamula20, emilia25, laska201 a ešte ktovie koľko ďalších nickov si tu mala a každý jeden ti zrušili lebo si tu vypisovala podobné kraviny.
Omieľaš to tu stále dokola. Absolútne nikto ti to nezávidí rovnako ako tvoje 4 zuby. A hlavne to nikoho nezaujíma.
@anonym_742a1a zaujimave???Ty musis riadne tu osobu tu sledovat,co???Ja som sa vyjadrila k teme,ty k akej si osobe,co ti urobilo,co???
@anonym_autor Si predstav, že tu pracujú ľudia i za menej než 1000 eur. Je to tragédia, ale realita. Rovnako ako je tragédiou, že v tom zahraničí platí i 1500 a viac eur za trochu slušné bývanie, či 700 eur za škôlku. Tragédia? Áno. Realita? Tiež áno.

@anonym_54ba76 Neviem ako na Slovensku, no v Rakúsku sa dalo, a všetko bolo na zmluvu, dokonca som robila denne tých 8 hodín a nie ako tu robia dlhý a dlhší týždeň. Ale nie je to práca navždy, a nemáš sa moc kam posunúť, max. na prevádzkara.
@13uzivatelka11 Myslím to tak že nemám ani papier o
tej nemčine, ani žiadny certifikát. Myslím že nemčina a angličtina je už taký základ u mladých.. že nie je to nič výnimočné
@anonym_autor keď vieš AJ a NJ na komunikatívnej úrovni (nepotrebuješ papier), tak tu nebudeš mať až tak problém nájsť prácu. Bohužiaľ, minule keď som videla ponuku, kde mal človek ovládať 3 jazyky za 1200€, tak je to na zamyslenie, či budeš chcieť takú prácu 😅🙈. Kľudne pozri také firmy, ktoré náborujú ľudí do zahraničia, zvyčajne potrebujú niekoho, kto “vyskúša” ich jazykové zručnosti.