icon

To naozaj ľudia pracujú aj za menej ako 1000 €?

16. feb 2026

Krutý návrat zo zahraničia.. čo vám poviem. Stretávam sa s tým že vraj bez nočných a práce v noci môžem na viac ako 1 000€ mesačne na páske zabudnúť. To ako tu žijú ľudia z menej ako 1 000€? Keď už len potraviny sú tak neskutočne drahé. To naozaj sa máme všetci vrátiť a žiť navždy mimo Slovenska ? Jedná sa o mesto Martin. Bývam zatiaľ u rodičov no ani s vlastným bývaním to nevyzerá nádejne.

doriiis
Včera o 14:27
@mizoko

@doriiis to nie je pravda. Aj ľudia s kvalifikáciou,vzdelaním a skúsenosťami majú takéto platy lebo nie je na výber. Zobuďte sa konecne

@mizoko ... Áno, keď niekto pristupuje ku všetkému tak, že ani za boha ďalej ako 10 min pešo z domu a na jednu zmenu a milión ďalších podmienok, na ktoré nemajú logicky dôvod tak potom veru na výber nema

anonym_b21fc6
Včera o 14:33

@anonym_autor to naozaj je až tak neuveriteľné???čo myslíš,načo je minimálna mzda???

autor
Včera o 14:59
@klotildabazarik

@anonym_47cae0 ja to neprezivam, len autorka temy to preziva az velmi ked jej niekto napise pravdu,

@klotildabazarik No pýtam sa, ešte si stále neodpovedala v ktorej krajine sa dá obyčajnou prácou odložiť mesačne 2900€? Všade chodíš písať len žvasty, bez logiky, potom urážas vychodniarov, minule zas bol problém s cigáňmi, potom ti zas vadili ukrajinci v Ba. Proste chorý človek 🙂

anonym_c6c74a
Včera o 15:13
@anonym_autor

@klotildabazarik No pýtam sa, ešte si stále neodpovedala v ktorej krajine sa dá obyčajnou prácou odložiť mesačne 2900€? Všade chodíš písať len žvasty, bez logiky, potom urážas vychodniarov, minule zas bol problém s cigáňmi, potom ti zas vadili ukrajinci v Ba. Proste chorý človek 🙂

@anonym_autor istota je,ze vsade v zahranici zarobis viac ako v Martine.

autor
Včera o 15:14
@klotildabazarik

@anonym_47cae0 ja to neprezivam, len autorka temy to preziva az velmi ked jej niekto napise pravdu,

@klotildabazarik Klotilkaa už pozerám prenájom v BA, jednoizbáčik kľudne aj za 1000€ mesačne. Aby si potom ty mohla ešte viac piskovať že si nemôžeš nič dovoliť. Vidíme sa v Blave, kamka ❤️

autor
Včera o 15:15
@anonym_c6c74a

@anonym_autor istota je,ze vsade v zahranici zarobis viac ako v Martine.

@anonym_c6c74a Ona tvrdí že som za 4 roky mala doniesť v hotovosti 140tisíc. Čo je viac ako 2 900 mesačne odložiť. Pýtam sa teda kde ? ☺️

anonym_c6c74a
Včera o 15:20
@anonym_autor

@anonym_c6c74a Ona tvrdí že som za 4 roky mala doniesť v hotovosti 140tisíc. Čo je viac ako 2 900 mesačne odložiť. Pýtam sa teda kde ? ☺️

@anonym_autor mozno keby ste boli na to 2ja,a mozno si tam najdes priatela a budete aj takto setrit.Vela ludi sa spoznalo prave v zahranici,spolu setrili,vzali sa a za to si kupili byt,ci postavili dom.

anonym_f9f77f
Včera o 15:24

Typická slovac. Odísť do zahraničia, robiť tam podradné roboty, nenasetrit vôbec na nič a po návrate sa tváriť, nadradene, že nechápe ako môže niekto na Slovensku žiť. Tak buď zahraničie nie je také terno, alebo len nevieš hospodáriť ak si si sama zo slávneho zahraničného platu nedokázala nič našetriť.

anonym_713d0c
Včera o 16:02
@anonym_5299c7

@anonym_713d0c bola si ty niekedy v CH ? alebo najďalej na polskych trhoch v targu ?
ako keby mal ten chlap 5000 franov tak pocitaj ze si musi zplatit zdravotne poistenie, vysoky najom atd... tam aj maju dan za auto napriklad.
takze ten elektrikar by sa musel modlit kazdy den aby neochorel a jest zbytky z košov, spať na slamníku aby podla tvojich vypoctov tolko usetril.

@anonym_5299c7 sa zobuď moja zlatá, ja s tým chlapom žijem čiže ty si očividne tá, co bola najďalej v rakúskej reštike, kde si robila čašníčku, alebo čistila zeleninu. Predstav si, že z 5400 , ktoré mu prídu na účet si zaplatí poistku a mobil 400, 1000 za ubytovanie , 3000 pošle domov keď mu nevyskoči nejaka platba a 1000 mu samemu ostane na stravu, tak z koša si odpadky jedla asi ty.

anonym_713d0c
Včera o 16:06
@anonym_5299c7

@anonym_713d0c bola si ty niekedy v CH ? alebo najďalej na polskych trhoch v targu ?
ako keby mal ten chlap 5000 franov tak pocitaj ze si musi zplatit zdravotne poistenie, vysoky najom atd... tam aj maju dan za auto napriklad.
takze ten elektrikar by sa musel modlit kazdy den aby neochorel a jest zbytky z košov, spať na slamníku aby podla tvojich vypoctov tolko usetril.

@anonym_5299c7 myslela som, že si autorka, preto som písala o gastre v rakusku, ale zvyšok platí.

anonym_713d0c
Včera o 16:08
@anonym_autor

@anonym_713d0c Hahahahhhha moja zlatá, ty vieš nemecky? Keby si vedela, tak by si zistila že 5 000 frankov, neznamená že ti príde 5 000 frankov na účet a ty si môžes s nimi robiť čo chceš.

Keď som menila prácu, uvažovala som aj nad CH. Ale vidím že s človekom ako ty, je diskusia zbytočná. Ja sa pýtam, ako ľudia môžu robiť za menej lebo je tu extra draho - to je povyšovanie??? Pozri sa ako si reagovala ty na mňa, to bolo úpne v poriadku že. Dehonestovanie iných prác, by ma zaujímalo čo teda robíš ty, keď gastro je pre teba nič 😃 a tu druhú prácu ktorú som robila 3 roky, teda viac ako gastro, tú si zámerne prehliadla že? lebo
to už ti nesedí do zhadzovania. Troll

@anonym_autor hahah moja zlata, ty si už niekedy robila v CH? Asi nie, keď tukne mojmu na účet 5400 frankov, tak ai zaplati 400 poistku a mobil, 1000 ubytovanie a ostane mu 4000 , 3000 pošle domov a 1000 mu ostane ma jedlo.

autor
Včera o 16:09
@anonym_f9f77f

Typická slovac. Odísť do zahraničia, robiť tam podradné roboty, nenasetrit vôbec na nič a po návrate sa tváriť, nadradene, že nechápe ako môže niekto na Slovensku žiť. Tak buď zahraničie nie je také terno, alebo len nevieš hospodáriť ak si si sama zo slávneho zahraničného platu nedokázala nič našetriť.

@anonym_f9f77f Ty maš našetrené koľko ty netypická slovenka, kde v mojom príspevku vidíš moju finančnú situáciu? Ja riešim prácu, nepíšem koľko mam na účte. Tak zavri papuľku keď nevieš čítať

autor
Včera o 16:10
@anonym_713d0c

@anonym_autor hahah moja zlata, ty si už niekedy robila v CH? Asi nie, keď tukne mojmu na účet 5400 frankov, tak ai zaplati 400 poistku a mobil, 1000 ubytovanie a ostane mu 4000 , 3000 pošle domov a 1000 mu ostane ma jedlo.

@anonym_713d0c No však nech živý také negramotné hebedo

abbey1
Včera o 16:13
@anonym_autor

@anonym_autor Prosím, len nechoď učiť.

anonym_c6c74a
Včera o 16:16
@anonym_autor

Jaj,zase sa to tu zvrhava do hadok,ako vzdy pri kazdej teme.

@anonym_autor pozri lepsie ti naozaj bude v zahranici,ano vidis,ze ludia zarobia aj pod 1000cky,aj nad 1000cku aj 5000eur.Ale viac sa hovori prave o tych pod 1000cku a musia z toho vyzit.Si mlada sup von.

anonym_f9f77f
Včera o 16:22
@anonym_autor

@anonym_f9f77f Ty maš našetrené koľko ty netypická slovenka, kde v mojom príspevku vidíš moju finančnú situáciu? Ja riešim prácu, nepíšem koľko mam na účte. Tak zavri papuľku keď nevieš čítať

@anonym_autor .... Toľko, že bývam vo svojom dome bez hypotéky a bez pôžičky. Kúpený za cash. A toľko, že nemusím myslieť na to, koľko mi cinkne výplata. A pod 1500 sa v mojom odvetví nezarába. Pekný den

autor
Včera o 16:26
@anonym_c6c74a

Jaj,zase sa to tu zvrhava do hadok,ako vzdy pri kazdej teme.

@anonym_autor pozri lepsie ti naozaj bude v zahranici,ano vidis,ze ludia zarobia aj pod 1000cky,aj nad 1000cku aj 5000eur.Ale viac sa hovori prave o tych pod 1000cku a musia z toho vyzit.Si mlada sup von.

@anonym_c6c74a Hej preto už reagujem podraždené, lebo sa tu zasa zišli najväčšie pičurieny z koníka.

autor
Včera o 16:27
@anonym_f9f77f

@anonym_autor .... Toľko, že bývam vo svojom dome bez hypotéky a bez pôžičky. Kúpený za cash. A toľko, že nemusím myslieť na to, koľko mi cinkne výplata. A pod 1500 sa v mojom odvetví nezarába. Pekný den

@anonym_f9f77f No super a čo my s tým? si sa prišla pochváliť lebo inde ťa majú ťažko na saláme. Ledva môžeš niečo povedať:D

autor
Včera o 16:28
@abbey1

@anonym_autor Prosím, len nechoď učiť.

@abbey1 že to píšeš ty tak pôjdem

ekira1
Včera o 16:30

@anonym_autor v Martine je bieda s prácou. Čo poznám práce za menej ako 1000€ sú to skôr kancelárske práce. Veď i v tom obchode zarobia viac ako 1000€.

abbey1
Včera o 16:31
@anonym_autor

@abbey1 že to píšeš ty tak pôjdem

@anonym_autor Školstvo je v p..., čiže už mu to neublíži. Len cbúdence deti.

anonym_5299c7
Včera o 16:31
@anonym_713d0c

@anonym_5299c7 sa zobuď moja zlatá, ja s tým chlapom žijem čiže ty si očividne tá, co bola najďalej v rakúskej reštike, kde si robila čašníčku, alebo čistila zeleninu. Predstav si, že z 5400 , ktoré mu prídu na účet si zaplatí poistku a mobil 400, 1000 za ubytovanie , 3000 pošle domov keď mu nevyskoči nejaka platba a 1000 mu samemu ostane na stravu, tak z koša si odpadky jedla asi ty.

@anonym_713d0c no Rataj ešte raz to mi chces povedať že platí iba 400 e zdravotné poistenie? Že na iba 1000 eur prenájom, to kde býva? A ak mu stačí 1000 na jedlo tak je iba cestoviny od rana do večera. Alebo obzerance s opakancami. Cestovne atd je kde? Drogeria..

anonym_f9f77f
Včera o 16:32
@anonym_autor

@anonym_f9f77f No super a čo my s tým? si sa prišla pochváliť lebo inde ťa majú ťažko na saláme. Ledva môžeš niečo povedať:D

@anonym_autor ... Pre teba tu už odznelo vela rád. Si na takej istej štartovacej čiare, ako väčšina absolventov napríklad. Si bez praxe, s čiastočnou kvalifikáciou, bývajúca u rodičov a nevieš čo so sebou. Tak buď si dorob školu a choď učiť. Učiteľov je veľký nedostatok. Aj keď takto nervózna osoba bohvie či zvládne učiť. Alebo získavaj prax a skúsenosti v niečom inom. A o pár rokov môžeš aj ty byť inde, ako pri plate pod 1k a tam, kde si teraz

abbey1
Včera o 16:33
@anonym_5299c7

@anonym_713d0c no Rataj ešte raz to mi chces povedať že platí iba 400 e zdravotné poistenie? Že na iba 1000 eur prenájom, to kde býva? A ak mu stačí 1000 na jedlo tak je iba cestoviny od rana do večera. Alebo obzerance s opakancami. Cestovne atd je kde? Drogeria..

@anonym_5299c7 Pravdepodobne býva na izbe s ďalšími pracovníkmi. Pokiaľ mu teda zamestnávateľ neplatí ubytovanie.

zelenykvet
Včera o 16:36
@17alexis

@anonym_autor moja mama robi v dvojzmennej prevadzke na vychode a zarobi v cistom cca 750€. Teraz jej preplatili staru dovolenku, tak mala skoro 1000€. Ludia pracujuci v call centrach na jednu zmenu bez nocnych maju cca tiez tych 750€. Kamoska tak zarobi na strednom Slovensku.

@17alexis absolutne strasne😔💚

autor
Včera o 16:36
@abbey1

@anonym_autor Školstvo je v p..., čiže už mu to neublíži. Len cbúdence deti.

@abbey1 deti sú v pohodičke , často sú rozumné a vedie sa s nimi fajn debata, dokonca keď sa k ním človek nechová ako k špinám a nie je nadradený hneď zo začiatku, tak sa dajú vybudovať krásne vzťahy. čo sa o ich materiach povedať nedá 🙂

autor
Včera o 16:38
@anonym_f9f77f

@anonym_autor ... Pre teba tu už odznelo vela rád. Si na takej istej štartovacej čiare, ako väčšina absolventov napríklad. Si bez praxe, s čiastočnou kvalifikáciou, bývajúca u rodičov a nevieš čo so sebou. Tak buď si dorob školu a choď učiť. Učiteľov je veľký nedostatok. Aj keď takto nervózna osoba bohvie či zvládne učiť. Alebo získavaj prax a skúsenosti v niečom inom. A o pár rokov môžeš aj ty byť inde, ako pri plate pod 1k a tam, kde si teraz

@anonym_f9f77f Áno beriem, a uvažujem nad tým. Ale už sa tu zbehla aj typická sebranka koníka ktorá má milióny na účte, sú nenahraditeľné a majú desať nehnu. bez hypotéky.

jelenec448
Včera o 16:38
@anonym_01839e

@anonym_742a1a to je ta, co v kazdej diskusii pise, ze ona ma tolko a tolko a jej muz ma tolko a tolko? a ze nic nerobi, obcas daco, pomalicky, kusova vyroba atd?
odkial viete, ze ma tie niky, ked byva anonymne? a odkial viete, ze ma 4 zuby? 🙂

@anonym_01839e Toto aj mňa by zaujímalo veru, lebo už viackrát som tu čítala od nej o tej extrémne pomalej a nudnej robote za tisícky...

abbey1
Včera o 16:40
@anonym_autor

@abbey1 deti sú v pohodičke , často sú rozumné a vedie sa s nimi fajn debata, dokonca keď sa k ním človek nechová ako k špinám a nie je nadradený hneď zo začiatku, tak sa dajú vybudovať krásne vzťahy. čo sa o ich materiach povedať nedá 🙂

@anonym_autor To mne písať nemusíš.

petronelag
Včera o 17:00
@anonym_autor

@anonym_f9f77f Áno beriem, a uvažujem nad tým. Ale už sa tu zbehla aj typická sebranka koníka ktorá má milióny na účte, sú nenahraditeľné a majú desať nehnu. bez hypotéky.

@anonym_autor Možno by so znalosťou jazyka dobre uplatnil niekde v gastro na Liptove, na učiteľku musí mať výdrž s tými deťmi a byť trpezlivý a plat je tabuľkový.