Ukončenie pracovného pomeru počas práceneschopnosti
Dá sa či nie? Lebo v práci mi tvrdili, že až po skončení PN-ky. Niekto mi zase tvrdí, že sa dá aj počas trvania. Myslím zo strany zamestnanca. Prosím, ktoré s tým robíte ako to je?
@miskahrncarikova Ja som sa už raz pýtala tu a nič. Niekto mi tvrdí že áno, druhý že nie. A potrebujem vedieť, lebo zajtra je posledný deň v mesiaci.
Veď už si k tomuto jeden príspevok písala a dostala si odpovede. Takže ešte raz... ak dávaš výpoveď alebo dohodu o skončení PP ty, môžeš tak urobiť aj počas PN a PP ti skončí uplynutím výpovednej lehoty alebo termínom dohodnutým v dohode. V práci sa treba radiť s niekým, kto ovláda Zákonník práce resp. upozorniť dotyčného, že ak ho neovláda, nemá poskytovať informácie.
Akože už si sa pýtala a nič? Dostala si minimálne odo mňa relevantnú odpoveď. Môžeš sa opýtať aj v skupine Právne poradenstvo. Tam ti dám odpoveď rovnakú.
@ivkazba Tebe samozrejme ďakujem, len som dostala odpoveď len od teba a nevedela som do akej miery sa v tom vyznáš. Lebo tu často píšu aj také čo sa niečo domnievajú a myslia, že to tak je. Prepáč a ďakujem. Len ako mám riadit. oponovať? Malo by význam jedine to zajtra doručiť s tým, že dá predo mnou prezenč.pečiatku, že to obdržali?
@ivkazba Môžeš mi prosím napísať číslo paragrafu ak sa dá? Nech mám s čím oponovať. Budem vďačná.
chces koncit PP dohodou, alebo vypoved s vypovednou lehototu ?
S dohodou (koncenie PP v zmysle § 60) musi suhlasit aj zamestnavatel.
Alebo chces rozviaza PP vypovedou ?
tam je tych moznych paragrafov viac, tu je jednoduchy vzor
Vážená spoločnosť,
dňa ..................... bola uzavretá medzi Vami ako zamestnávateľom a mnou ako zamestnancom pracovná zmluva na pozíciu ............................. (ďalej len „pracovná zmluva“).
Týmto v súlade s ustanoveniami § 61 a § 67 zákona č. 311/2001 Z. z. vypovedám vyššie uvedenú pracovnú zmluvu.
Môj pracovný pomer založený vyššie uvedenou pracovnou zmluvou sa tak skončí v zmysle § 62 odsek 2/4 (odsek 2 pri jednomesačnej výpovednej dobe, ak pracovný pomer ku dňu podania výpovede trvá kratšie ako rok, odsek 4 pri dvojmesačnej výpovednej dobe, ak pracovný pomer trvá dlhšie ako rok) zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce uplynutím jedno/dvoj- mesačnej výpovednej doby ku dňu ..................
Pani riaditeľka zrejme neovláda Zákonník práce alebo ho nevie čítať. Ten hovorí o zákaze výpovede počas PN zo strany zamestnávateľa. Zamestnanec môže dať výpoveď kedykoľvek a z akéhokoľvek dôvodu resp. aj bez dôvodu a keďže ZP nezakazuje zamestnancovi tak urobiť počas PN, tak tým pádom je to povolené a teda aj výpovedná lehota uplynie počas PN. Pani riaditeľke by som na tvojom mieste odporučila, aby kontaktovala Inšpektorát práce, že jej iste poradia. Alebo nech investuje do právnika, vďaka ktorému nebude poskytovať zavádzajúce informácie.
Ty zajtra doruč výpoveď, od 1.7 ti začne plynúť výpovedná lehota a tá skončí 30.8. K výpovedi sa zamestnávateľ nevyjadruje, t.j. nemôže s ňou nesúhlasiť. T.j. ak podáš výpoveď, je platná či s ňou pani riaditeľka súhlasí alebo nie. Posledným dňom výpovednej lehoty tvoj PP končí či s tým súhlasí alebo nie.

Ahoj,prave to aj ja riesim.Snad sa niekto ozve.