icon

Uzná úrad práce SMS ako kontakt so zamestnávateľom?

mmm34565
Včera o 12:59

Dobrý deň, viem, že to možno znie ako blbá otázka, ale som na úrade práce prvýkrát v živote. Chodila som na vysokú školu, ale nedokončila som ju, takže s týmto nemám skúsenosti.
Chcela by som sa opýtať, ako to funguje pri hľadaní práce – konkrétne, či úrad práce uzná aj to, keď som kontaktovala zamestnávateľa cez SMS. Poslala som správu do jednej prevádzky, ale nemali uvedený email, tak som to riešila takto.
Viete mi poradiť, či stačí na úrade ukázať aj takýto spôsob kontaktovania, alebo to nemusia uznať?

Za odpovede Vám ďakujem.

patrike
Včera o 13:19

Co uznavaju, je zaslanie mailu do nejakej firmy, ktory bud vytlacis a donesies ako papier alebo len exportujes do pdf a preposles uradnicke mailom. SMS neviem. Zakon hovori o "preukazatelnom hladani prace", co si moze kazda uradnicka vylozit inak.

melanta
Včera o 13:21

Ak si našla inzerát na stránke profesia či inej podobnej platforme, tak tam sa emaily neuvádzajú, je tam button, kam klikneš a otvorí sa ti okno, kde vyplníš údaje a priložíš CV. Ak si toto nevyužila a poslala sms, tak zbytočne. Príde im dosť CV od ľudí, ktorí reagujú tak, ako je uvedené, tak prečo osloviť niekoho s sms. A toto úrad rozhodne neuzná, nie je dôvod.

Ak si našla inzerát niekde inde, čo tam bolo napísané? Akou formou máš reagovať. Bolo tam napísané, že formou sms? V takom prípade si viem predstaviť, že by ti takúto reakciu na úrade mohli akceptovať.

patrike
Dnes o 07:19
@melanta

Ak si našla inzerát na stránke profesia či inej podobnej platforme, tak tam sa emaily neuvádzajú, je tam button, kam klikneš a otvorí sa ti okno, kde vyplníš údaje a priložíš CV. Ak si toto nevyužila a poslala sms, tak zbytočne. Príde im dosť CV od ľudí, ktorí reagujú tak, ako je uvedené, tak prečo osloviť niekoho s sms. A toto úrad rozhodne neuzná, nie je dôvod.

Ak si našla inzerát niekde inde, čo tam bolo napísané? Akou formou máš reagovať. Bolo tam napísané, že formou sms? V takom prípade si viem predstaviť, že by ti takúto reakciu na úrade mohli akceptovať.

@melanta Technicka poznamka : pre urad je o to formalnom splneni povinnosti, urad nekontroluje, ci bola firma realne kontaktovana ... Napriklad taky mail, ktory vyzera ako odoslany a v skutocnosti nic poslane nebolo, sa da vyrobit velmi lahko.