icon

Vedúca školskej jedálne - skúsenosti

kasokri
20. feb 2019

Ahojte, pracuje tu niektora?

Strana
z2
johaninka
21. feb 2019

@kasokri Áno ja.

traktor
21. feb 2019

Ahoj ,ja som vedúca + kuchárka v jednom v materskej škole

johaninka
21. feb 2019

@traktor A to sa dá? Nemôžeš byť oboje to ako ty si nadriadena sama sebe?

traktor
21. feb 2019

@johaninka sme malá škôlka..20 deti,4 zamestnanci/ pani učiteľka,pani riaditeľka,skolnicka a ja - kuchárka a zároveň vedúca jedalne

johaninka
21. feb 2019

@traktor My máme 22 detí, učiteľku, riaditeľku a kuchárku a školníčku

johaninka
21. feb 2019

Pokiaľ viem zo zákona nie je možné, aby kuchárka a vedúca bola jedna osoba....niekto musí kontrolovať kuchárku.

eliska13
21. feb 2019

@johaninka sú dediny kde je problém niekoho zohnať, tak to riešia takto

traktor
21. feb 2019

@johaninka chodím na školenia a nie som sama čo to takto má ..robím si jedálniček,normujem,nakupujem,verím,odoberam vzorky,zapisujem..skrátka všetko tak,ako má byť..chodí mi aj kontrola,hygiena..všetko mám v poriadku..sme malá prevádzka

johaninka
21. feb 2019

Chuďa moje 🙂 fakt som netušila, že je to možné

kasokri
autor
21. feb 2019

@traktor ahoj. Dakujem, ze si sa ozvala. Ako si normujes potraviny? Mas nato program?
Prosim, zasvet ma, ako prebieha tvoj den v praci? Co musis robit? Dakujem ti velmi.

traktor
21. feb 2019

@kasokri no..ja to mám asi iné ako je bežné vo väčších škôlkach..keďže robím aj kuchárku aj vedúcu..ráno začínam tak,že si spisem čo mi treba nakúpiť a idem do obchodu..nakupujem u nás v dedine v potravinách ./ Plus ešte sme v programe Školské mlieko a školské ovocie,ktoré plne využívam😉/...nakupim,keď prídem späť spisem si na dodacia list záruky,tovar poodkladam..pripravím si taniere,poháre..idem do triedy ,spočítam deti,sadnem rýchlo k Pc a zapisem si deti aj nás dospelákov ,koľko nás v ten deň je do ciarkacov a vynormujem si na daný deň ..robím s programom podľa gasparika..pripravím a rozdam desiatu,deťom dám pitný režim do triedy a začnem chystať obed..medzi tým ako chystám ešte pozbieram a poumyvam taniere a poháre od desiaty a rozdam taniere a príbory k obedu..kým sa varí obed zapisem si údaje do hccp - teda teplota skladu,chladničky,atď..vydám obed,po obede pozbieram a poumyvam taniere a sadnem k Pc a prijmem na sklad,vydám,..zapisem všetko čo mám,skontrolujeme či mám všetko ok a začnem chystať olovrant..+ mám ešte na starosti peniaze..čiže na začiatku mesiaca vyzbieram od rodičov stravné,vydám potvrdenie ,zapisem do knihy a keď mám všetko nesiem to na obecný úrad odovzdať...na konci mesiaca je mesačná uzávierka...a tak dookola..je toho fakt dosť..ale moja práca má veľmi bavi,mám rada deti a rada varím 😉

johaninka
21. feb 2019

@traktor Dievča moje dúfam, že si za to aj platové ohodnotena. Robis za dve osoby.

januarova
21. feb 2019

@traktor, wau, klobuk dole pred tebou👍👏

januarova
21. feb 2019

@johaninka, no neviem, myslim ze ak ma 500 ciste tak je stastna🙄

traktor
21. feb 2019

@januarova platovo som na tom celkom dobre..veľké plus pre mňa je,že bývam a pracujem v jednej obci.

dzjanetta
22. feb 2019

@kasokri ahoj..som veduca na gymnaziu..mame okolo 500 a viac stravnikov..robim v programe VIS..ked sa zaucis je to jednoduche..

kasokri
autor
22. feb 2019

@dzjanetta a niektore potraviny si nakupujes aj sama? Myslim maso alebo objednavas?

dzjanetta
22. feb 2019

@kasokri robila som verejné obstarávanie, mám svojich dodávateľov od ktorých objednávam...napr.1/ mäso a mäsové výrobky...2/ trvanlivé výrobky...3/ mlieko a mliečne výrobky 3/ ovocie a zelenina 4/ hlboko mrazené výrobky...nenakupujem určite nie...to by pri tolkých stravníkov ani nešlo😉

kasokri
autor
22. feb 2019

@dzjanetta jasne, dakujem😀

kasokri
autor
22. feb 2019

@dzjanetta ahoj este ma napadli otazky. Ked bude v jedalni masove jed, tak kolko vopred to maso objednavas? Pripadne mrazite? Ci musi byt vzdy cerstve?

traktor
22. feb 2019

@kasokri mäso sa nesmie zamrazovat,na to pozor,sú za to pokuty..teda pokiaľ nemáte to zamrazovacie zariadenie,čo predpokladám ,že nemáte..u nás môžem objednať mäso len v utorok ,v stredu skoro ráno mi ho dovezú..a vyvariť ho musím do 72 hodín..čiže v mojom prípade je to streda,štvrtok,piatok..

dzjanetta
23. feb 2019

@kasokri maso by malo byt vzdy cerstve....objednavam kazdy den..niekedy objednam na 2dni..cerstve maso sa nesmie zamrazovat..mrazene objednavam jedine kuracie stehna kalibrovane..kura cele..a kuracie prsia- aby som mala v pripade ze sa prihlasi viac stravnikov..aj to len vo vynimocnych pripadoch..napr..ze dodavatel cerstveho z nejakeho dovodu nemoze doviest/ bavim sa teraz len o kuracine../ objednam mrazene podla sutaze...ak budes objednavat mrazene..vzdy 2dni vopred musim aby sa ti v chladnicke rozmrazilo..ale ak si budes vediet vyratat cerstve maso na viac dni..tak sa da..niekefy aj ja tak objednam a mam 2dni pokoj😉

kasokri
autor
24. feb 2019

@dzjanetta ahoj. Chcem sa este opytat, ked je na dany den nahlasenych napr. 350 obedov, tak na kolko ludi sa normuju potraviny? Myslim, robis aj do rezervy?

dzjanetta
24. feb 2019

@kasokri ahoj..mam program, ktory dovoli stravnikom prihlasit sa len do 14,45h na nasledujuci den..takze si to viem vynormovat presne..v akom programe robis? Ak by som mala 350 obedov x norma masa na danu skupinu...ja robim v D...to su stredoskolaci uz takze premna jednoduchsie..ak maz zakl.skolu musim normovat..prvy stupen/B druhy stupen/C a dospely/D..neviem ci tomu rozumies..ale program ti to pekne vynormuje sam podla poctu prihlasenych

kasokri
autor
25. feb 2019

@dzjanetta dakujem.

sasa123
10. dec 2022

@johaninka @dzjanetta @kasokri @traktor ahojte dievčatá, ak môžem, obnovím túto diskusiu, chcem sa vás popýtať na pár informácií ohľadom práce vedúcej školskej jedálne. Situácia sa má takto: mám vyštudovaný odbor Výživa ľudí, avšak ukončený v r. 2006, čiže moje vedomosti sú už trochu aj zabudnuté a prácu priamo v tomto odbore som nikdy nevykonávala, vždy som však po nej túžila. Tak som sa iniciatívne prihlásila na pozíciu vedúcej a na moje prekvapenie ma prijali. Asi kvôli vzdelaniu. Ja sa však už obávam, či to mám vôbec vziať, či to zvládnem, keď som nikdy také niečo nerobila, viem len teoreticky čo to obnáša, ale veľmi sa bojím, či to prakticky dám. Môžte mi prosím trochu ozrejmiť, čo všetko táto práca zahŕňa, čo je na nej najťažšie, či to zvládnem? Najviac sa obávam preto, lebo pravdepodobne nebudem príliš zaučená, vraj ma "hodia do vody". Kde, s kým sa vy napríklad radíte, existuje nejaká skupina vedúcich, kde by sa dalo obrátiť v prípade potreby a poradiť? Veľmi ďakujem za odpovede.

sasa123
10. dec 2022

ešte doplním, že práce na PC sa až tak nebojím, aktuálne pracujem v systéme SAP. Využíva sa pri tejto práci napr. Excel a na akej úrovni? Lebo priznám sa, že z toho som už tiež vyšla. A pod sebou by som mala 3 kuchárky, ale cítim to tak, že kým by som sa zapracovala, asi ony by vedeli viac ako ja. Čo všetko zahŕňa vedenie tímu kuchárok?

johaninka
11. dec 2022

@sasa123 Takže za seba ti poviem, že to zvládneš 🙂 Ak človek nemá problém učiť sa nové veci tak sa nemusí ničoho báť🙂 Ja osobne, keď prišli za mnou, že či by som nerobila hospodárku tak nemala ani pojem čo to je za funkcia. Ukázali program, bola som na školení, lebo nemála som na to ani školu a dnes to už robím 10 rok 🙂 A robim to rada.

krevetka
11. mar 2024

Vie mi niekto povedať ako je to s programom školské ovocie , zelenina, mlieko- existuje nejaký rozpis, kedy sa čo dáva? Kedy dostanú deti jahody, atď. Rozpis na celý rok

anonym_61ca84
3. sep 2025

Dobrý deň, je tu prosim Vas nejaká veduca ktorá pracuje ne edupage programe,potrebovala by som poradiť ,ja iba teraz začínam, ďakujem pekne

Strana
z2