Vycestovali by ste za prácou stovky kilometrov?
Ahojte. Rada si prečítam názory iných, hlavne žien.. Ak by ste boli mlada slobodná žena (do 30rokov), bývali by ste v hladovej doline, kde s prácou je mizerne, nemali by ste problém vycestovať stovky kilometrov a bývať na ubytovni?(na izbe minimálne jeden ďalší clovek)
a co je na tej doline take super ze uz davno tam nebyvas?
Krasna priroda a lacna borovicka?
pre zaciatok chod. Nepises o aku pracu sa jedna, ked sa financne das dokopy, mozes si hladat zdielany byt (nikto iny v izbe len ty) a potom kludne aj vlastny byt alebo vlastny prenajom...
@anonym_autor áno, vzala ale hladala by som si radšej zdieľaný byt, a nebrala ubytovňu. Všetko je lepšie ako žiť tam, kde líšky dávajú dobrú noc.
@anonym_autor preco by som chcela byvat v “hladovej doline” ked tam mam nulovu perspektivu? Ako mlada, slobodna, bezdetna by som sa prestahovala za lepsim zivotom kamkolvek a kludne by som si casom ak zvysovala kvalifikaciu, aby som si mohla hladat lepsie platenu pracu a nemusela byt na ubytovni.
@anonym_autor no ja som takto pred dvadsiatimi rokmi odisla do BA. Nebyvala som sice na ubytovni, ale nasla som si izbu, v ktorej som bola ja a este jedna baba a vo vedlajsej izbe samostatne jedna dalsia baba a byt vlastnil dedko, ktory bol v tretej izbe :D a nemohli sme si u neho ani varit, lebo sa mu to nepacilo 🙄
a co je na tej doline take super ze uz davno tam nebyvas?
Krasna priroda a lacna borovicka?
@martinmmartin Pockaj, tipnem si. Hmmm...domček😃
@martinmmartin Pockaj, tipnem si. Hmmm...domček😃
@anonym_e6675b inym slovom zelezna gula na nohe....
Gulu predat a kupit kridla
isla by som prec z chudobnej diery, ale nesla by som na ubytovnu byvat s dalsim cudzim clovekom
Odišla som z podivných podmienok do zahraničia, najlepšie čo sim mohla urobiť.
Nič som nestratila, len získala
@anonym_autor ja by som isla. S tym ze by som si teda potom hladala zdielane byvanie. V tvojom pripade nemas co stratit, iba ziskat. Divne je, ked to radi niekto tu na koniku zene s detmi, ze ma odist z diery len tak, s batohom na pleci a detmi okolo krku. To uz je zlozita matematika, ale slobodna mlada zena, ak je zdrava, by to mohla zvladnut.
isla by som prec z chudobnej diery, ale nesla by som na ubytovnu byvat s dalsim cudzim clovekom
@anonym_f1f0b1 a kde by si zo začiatku bývala?
Niekde treba začať.Ked v rodisku nie je žiadna perspektíva ,treba ísť ďalej a hľadať si svoje miesto na Zemi
@anonym_autor ja som introvert a neznesiem cudzich ludi, ty to mozes mat inak, skusila by som si najst byt, kde by som mala aspon vlastnu izbu
Ked som mala 24 rokov, vycestovala som z pomerne velkeho mesta do Prahy, za pracou a zila som tam v zdielanom byte.
@anonym_autor na zdieľanom byte. Veď časom si môže nasporiť a nájsť lepšie bývanie. Začiatky sú zložité a potom už záleží od tvojej šikovnosti
jednoznačne by som odišla, ako budeš bývať sa rozhodneš, a odišla by som aj keby som bývala na ubytovni časom keď sa zorientuješ si bývanie vyriešiš
áno.
@anonym_e6675b inym slovom zelezna gula na nohe....
Gulu predat a kupit kridla
@martinmmartin v hladovej doline ani tu zeleznu gulu len tak nepredas. Ty si celkom odtrhnuty od reality
Ja som tak sla v 25 po vyske tisicky kilometrov. V starom byte bez sporaku, dvojplatnicky, mikrovlnky, len s kanvicou a mini chladnickou sme byvali 4. Ja dokonca v izbe bez okna - podla mna to bol pred tym satnik. Poschodova postel a okolo polmetrova ulicka. Zarabalo som polovicu minimalky plus ta poschodova postel zdarma. O pol roka zmena prace, ubytko sama na izbe, plat minimalka. O 15 rokov neskor - manzel, dieta, dom a 2 nasobok priemernej mzdy.
@martinmmartin v hladovej doline ani tu zeleznu gulu len tak nepredas. Ty si celkom odtrhnuty od reality
@anonym_1892a5 Samozrejme, ze predas. Ale nemozes za to cakat tolko, ako keby si predavala bungalov pri BA.
@anonym_1892a5 Samozrejme, ze predas. Ale nemozes za to cakat tolko, ako keby si predavala bungalov pri BA.
@anonym_e6675b realita je vies aka? Na realitnych potraloch su take domy cele roky a aj tak ich nikto nekupuje. Na co by si niekto kupoval nehnutelnost v mieste, kde nenajde robotu, kde nie je takmer ziadna obcianska vybavenost, ani obchod, ani skolka, ani skola, lekari.... a autobus do okresneho mesta chodi tak 4x denne a kazdy rozok musis domov doviezt z 30 km vzdialeneho supermarketu v okresnom meste? Poznam v takych dedinach domy co su na predaj cele roky a ani v tych okresnych mestach to nie je o nic lepsie. Nie je robota, nie je nic.

ano isla by som