icon

Vyčleňovanie z kolektívu kvôli veku

2. jan 2026

Pekný večer, pracujem v školstve, mám 42 rokov. Posledné dva roky riaditeľka prijala veľa absolventiek alebo mladých žien do 30 rokov. Sú to fajn kočky, snažím sa byť každej nápomocná. Problém je v tom, že sa skupinkujú, čo je prirodzené ale poviem tak, že ženy nad 40 neberú veľmi do kolektívu. Aj keď v práci sa rozprávame, smejeme, radíme si. Mrzí ma to lebo si o sebe myslím, že som ešte duchom mladá, vtipná, aktívna. Myslíte, že je to problém, keď je medzi nami 12 - 15 rokov na nejaké priateĺské vzťahy? Moja naj kamarátka má 32 rokov a vôbec necítime nejaký vekový problém. Veľa mojich rovesníčok v práci nemám. Máte kamarátky staršie od seba aj o 10 a viac rokov? Beriete kolegyne o 15 rokov staršie ako tety? Ďakujem za názory.

Strana
z2
dia219
5. jan 2026

Všetky moje kolegyne sú cca 30 rokov staršie odomna, jedna dokonca by mi mohla byť babka ...a vychádzame všetky spolu úplne normálne, smejeme sa, zabávame sa

amy234
9. jan 2026

Nemyslím si, že je problém v číslach. Ja mám 31 a moja najlepšia kamoška má 51. Mohla by som byť jej dcéra 😂

Strana
z2