icon

Vyhodenie z práce kvôli častým OČR

Včera o 11:47

Vyhodili vás z práce za časté OČR, alebo si našli dôvod aj keď predtým ste boli roky v práci na 110%?

Strana
z2
anonym_110f48
Včera o 14:36

Mam maleho choreho,ale na ocrke som neni,do obeda je s nim,po obede zase ja.ocr nam veru netreba.Ale chapem,ked sa inak neda,no potom to takto dopada v mnohych pripadoch.

anonym_110f48
Včera o 14:37

Muz s nim je do obeda,hlava ide rychlejsie ako prsty.

zuzubb007
Včera o 14:43
@anonym_autor

@zuzubb007 so soplikom sa na OČR nechodí to by si mohla vedieť, pretože nik nechce prísť o prácu.

@anonym_autor to neviem pretože na OCR ani PNky nechodím, ale poznám takých, ak máš vážne choré dieťa tak to chápem, že musíte chodiť po nemocniciach atď., už napíšeš čo sú časté OCR všetci sa to pýtajú a ideš si svoje? Možno nieje ten dôvod teda len v ocrkach

katulienkax
Včera o 14:45

Podla mna by sa malo zakonom uzakonit aby sa muz a zena na OCR striedali. Jeden raz zena, druhy raz muz. A hned by klesla diskriminacia v zamestnavani zien. A ked je zena slobodna mamicka, tak pri chorom dietati naparit byvalemu 2 nasobne vyzivne za ten cas choroby a lekarom potvrdenej absencie v skole a skolke. Hned by skoncila diskriminacia zien.

anonym_947d8a
Včera o 14:49
@anonym_autor

@zuzubb007 so soplikom sa na OČR nechodí to by si mohla vedieť, pretože nik nechce prísť o prácu.

@anonym_autor a kam sa chodi so soplikom, ked dieta so soplikom ti napr nevezme skolka? 🙂)

anonym_ab0092
Včera o 15:00

@anonym_autor nevyhodili ma. Ale mala som kvôli deťom za 1 rok- 3 péčka u lekára iba na pár hodín. A bezdetné staré kolegyne stým mali taky strašny problem že sa chodili na mňa kvôli tomu sťažovať, že ma museli zastúpit( rozumej povedat, ze pridem o 12:00 do mobilu) nič iné..
Ale na iných oddeleniach viem že vyhodili tie ktoré chodili na OČR, ale dôvod im dali, že rušia pozíciu. Následne pozíciu premenovali a prijali muža.
Jedná sa o administratívu.

anonym_ab0092
Včera o 15:09
@melanta

@anonym_autor pozor pozor, v tomto nemáš tak celkom pravdu. Je veľa žien, ktoré využijú každú príležitosť na to, aby ostali doma. Aj vtedy, ak by nemuseli. A tam za seba poviem, že takého zamestnanca nechcem. Normálne OČR som vždy rešpektovala, veď aj moje dieťa bolo občas choré, keď bola malá. Ale ozaj by si sa čudovala, koľko žien OČR doslova zneužíva.
Čo sa ale týka tvojej pôvodnej otázky, podstatné je to, čo znamená častá OČR. Pretože ak si každý mesiac polovicu mesiaca na OČR, tak povedzme si úprimne, ty by si chcela takého zamestnanca, ak by si mala vlastnú firmu? Ale ako tu odznelo, na výpoveď je potrebný zákonný dôvod, ním OČR nie je.

@melanta máš pravdu. Na vedlajšom oddelení mali kolegyňu, ktorá júl/august bola každý rok doma! Mala 2 deti a striedala očrku tieto 2 mesiace na obe dookola. Nevedeli ako ju vyraziť za to, ale 4ty rok sa poistili a dali jej nesplniteľnú úlohu ( termínovo) a rozlúčili sa sňou pred letom. Takže naozaj sú ženy ktoré využijú čo sa dá

lucia147852
Včera o 16:48
@zuzubb007

@anonym_138ac7 áno pre mňa je veľa aj raz za pol roka ísť na ocr, sama by som sa cítila blbo, hlavne ak má rodič kde dieťa dať napríklad starí rodičia atd., poznám ženy čo majú 14 ročne dieťa a hodia sa však pokoj od roboty a to dieťa má soplik, zase povedzme si na rovinu plno ľudí je vychcanych, samozrejme dieťa je vždy na prvom mieste nad všetkým, ale využívanie funguje na SK naplno, vezmi si to na svoju stranu, že tu zamestnávaš človeka čo ani nechodí do roboty poriadne bola by si spoko? A vždy sa dá dohodnúť čerpať si dovolenku, robiť z domu ale samozrejme musí byť na to práca prispôsobená

@zuzubb007 prečby zena mala míňať dovolenku na chore dieťa, alebo je chorá ona? A to ja som bola za roky v práci na pn 2x. Ale OČR a pn pozná zákonník práce na ošetrenie stavu choroby predsa.

martinkatinka
Včera o 16:48

Na SR su veru ludia, ci nadavaju na system, no na druhej strane sa snazia vyuzit vsetko co sa da a dokonca ucelovo. Je to smutne. Castokrat sa da najst sposob ako zabezpecit dieta a casto nevymeskavat v praci. Ucelovost je u nas narodny sport.

anonym_246940
Včera o 17:08

@anonym_autor este raz, ako casto si bola na OCR za posledny rok ?
ono kazda vec ma dve strany ak ta musi niekto stale
zastupovat a ty cerpas ocr a potom este dovolenku tak sa necuduj ze si proste prva na rade pri prepustani

autor
Včera o 19:58
@martinkatinka

Na SR su veru ludia, ci nadavaju na system, no na druhej strane sa snazia vyuzit vsetko co sa da a dokonca ucelovo. Je to smutne. Castokrat sa da najst sposob ako zabezpecit dieta a casto nevymeskavat v praci. Ucelovost je u nas narodny sport.

@martinkatinka komu nechá žena škôlkara so 40tkami teplotami? Budeš riskovať život dieťaťa?

autor
Včera o 20:03
@anonym_947d8a

@anonym_autor a kam sa chodi so soplikom, ked dieta so soplikom ti napr nevezme skolka? 🙂)

@anonym_947d8a je soplík a soplik a aj soplik vie narobiť poriadne zravotné problémy ak jeho základom je neliečená baktéria.

ivicatolic
Včera o 20:44

@anonym_autor ja poznám riaditeľa firmy, ktorý ti hneď pri nástupe povie, že netoleruje žiadne priepustky, PN, ani OČR... nato si máš brať dovolenku/jeho slová....a ľudia tíško pracujú

anonym_298af1
Včera o 20:57

@anonym_autor poznám jednu, ktorej zmluvu nepredlžili a kolegyne jej OČR, PNky a paragrafy všeho druhu dali pekne vyžrať, skušobna doba super, prišlo predlženie zmluvy a začal kolotoč spolahlivej matky - deti mala 3 a najmladšie malo 12rokov. Z mesiaca bola v praci tyzden a aj ten kym sa zorientovala tak potrebovala asistenciu lebo nikdy nič nevedela, nevidela, posledna prichadzala prvá utekala domov, nepodpisovala protokoly potrebné ku kontrolám lebo ich nevykonávala alebo bola taka sviňa, že ho podpisala a kontrolu neurobila
Moja kolegyna nastupila od 7 mesačneho babatka a prvý raz bola na OČR keď skončilo bábo - v 5rokoch v nemocnici s laryngitídou, nikdy nefňukala že prázdniny, Vianoce atd., dieta malo aj otca - väčšina tu na MK ho zjavne nemá a mali opatrovatelku na 5-6 hodin tyzdenne na prečkanie kym sa rodicia doma vymenia

anonym_298af1
Včera o 21:01
@anonym_autor

@martinkatinka komu nechá žena škôlkara so 40tkami teplotami? Budeš riskovať život dieťaťa?

@anonym_autor riskovať život dieťaťa nedaj sa vysmiať, poznáš paralen a nurofen? Lebo ak ano tak vieš, že pri ich použití teplota 40 velmi nehrozi, podpora imunity u dietata je tiež dolezita, kym hovorime o zdravom dietati bez nejakeho imunodeficitu nevidim dovod prečo by malo mať 40tky teploty

anonym_8e9a45
Včera o 21:03
@anonym_298af1

@anonym_autor riskovať život dieťaťa nedaj sa vysmiať, poznáš paralen a nurofen? Lebo ak ano tak vieš, že pri ich použití teplota 40 velmi nehrozi, podpora imunity u dietata je tiež dolezita, kym hovorime o zdravom dietati bez nejakeho imunodeficitu nevidim dovod prečo by malo mať 40tky teploty

@anonym_298af1 to vážne matka by bola schopná nadopovat dieťa Paralenom a dať ho napr do škôlky v takom stave?bože...

anonym_298af1
Včera o 21:05
@anonym_8e9a45

@anonym_298af1 to vážne matka by bola schopná nadopovat dieťa Paralenom a dať ho napr do škôlky v takom stave?bože...

@anonym_8e9a45 nehovorim dat do školky ale napriklad opatrovatelka, otec babka atď

anonym_724a56
Včera o 21:12

@anonym_autor áno, vyhodili. Ale moje vedenie bolo duo neempatických psychopatov s mizernou pamäťou. Po čase chceli, aby som sa vrátila späť 🤣

petka552
Včera o 21:26
@zuzubb007

@anonym_138ac7 áno pre mňa je veľa aj raz za pol roka ísť na ocr, sama by som sa cítila blbo, hlavne ak má rodič kde dieťa dať napríklad starí rodičia atd., poznám ženy čo majú 14 ročne dieťa a hodia sa však pokoj od roboty a to dieťa má soplik, zase povedzme si na rovinu plno ľudí je vychcanych, samozrejme dieťa je vždy na prvom mieste nad všetkým, ale využívanie funguje na SK naplno, vezmi si to na svoju stranu, že tu zamestnávaš človeka čo ani nechodí do roboty poriadne bola by si spoko? A vždy sa dá dohodnúť čerpať si dovolenku, robiť z domu ale samozrejme musí byť na to práca prispôsobená

@zuzubb007 v dnesnej dobe babky dedkovia este pracuju. Tak s akými starymi rodicmi maju ostat? Mam platit opatrovateľku pri dnesnych platoch? A este v pripade choroby ked si diets vyzaduje mat pri sebe rodica? (Bolesti brucha, grcacky, niekolko dňové teploty? ) Ked je rodina rada ze vyjde z mesiaca na mesiac? Muz ked vezme OČR tak je omnoho financne stratovejsi kedze dostava milion priplatkov ku mzde zeby uživil rodinu. A hold deti su casto v zimnom obdobi chore a hlavne skolky riesia kazde zakaslanie a rovno ta upozornia ze si mas dieta doma preliecit a nedávať ho do zariadenia na dalsi den.

lucia147852
Včera o 21:29
@anonym_298af1

@anonym_298af1 a vies že ten paralen a nurofen nie pri každej chorobe zaberie? Keď mala moja 1x miraxelu mala v kuse 40! Ten nurofen nezabral vôbec a paralen 500 jej na hodinu zrazil zo 40 na 38,5. Na hodinu! Bluznila z horúčky. Takže zábaly a ideš. Áno, môj muž je dobrý otec a nemá problém byt so svojimi deťmi, ale pri takýchto horuckach by si neporadil. On nevie čo robiť. A nie, moje dieťa mena imunodeficit, ale sú choroby a choroby. To si toho v živote asi veľa nevidela, keď nevidíš dôvod, aby malo dieťa horúčky

anonym_55b8cb
Včera o 21:44

Ja verím, že to problém je. Som účtovníčka, takže viem pracovať z domu, preto si OČR nikdy neberiem. Ale teda moje deti sú choré každý mesiac, napr. V decembri sme boli všetci chorí na striedačku 3 týždne, v kancelárii som bola iba 1 týždeň, v januári 2 týždne a teraz február sme znova chorí. Aj ja aj deti. Máme iba "sopliky", ale mne samej nie je úplne dobre, preto ostávame všetci doma a ja dorábam po večeroch. Ak by som nemala možnosť HO, pravdepodobne by som bola nezamestnaná. Starší má 6 rokov a aj keď je od 3r v škôlke, od jesene je každý mesiac chorý a rovnako aj mladší.

anonym_55b8cb
Včera o 21:50

A ešte jedna vec, baby ak máte opatrovateľku k chorému dieťaťu, ako ste ju vôbec našli? Lebo povedzme si úprimne, chrípka, streptokoky, moraxella, pneumokoky, však to všetko je prenosné a na 90% ostane chorý aj ten, čo sa staral o dieťa. Dala som par krát choré dieťa aj k máme aj svokre, ale už ho nechcú, lebo sa z toho dávali obe dokopy 2,5 týždňa. Predsa len starší človek to horšie znáša. Inak my ak sme potrebovali robiť z kancelárie, tak skôr sme robili tak, že napr. Pol dňa jeden, pol dňa druhý, alebo 2 dní dovolenka jeden, potom druhý atď sme sa striedali, aby sme neboli mimo práce veľa. Chápem aj zamestnávateľa a chápem aj rodičov, že nemajú kam deti dať.

Strana
z2