icon

Vyhodenie z práce kvôli častým OČR

Včera o 11:47

Vyhodili vás z práce za časté OČR, alebo si našli dôvod aj keď predtým ste boli roky v práci na 110%?

Strana
z2
viestta
Včera o 11:50

Pre caste OCR ta nevyhodia, to by si sa mohla domahat svojich prav sudne, ale aby si nasli iny dovod, v tom im nezabrani nikto

anonym_246940
Včera o 11:54

@anonym_autor co su to caste ocr?

mimaapeto
Včera o 11:58

nie kvôli OČR ale kvôli PN áno....u jedného zamestnávateľa som pár týždňov po nástupe do práce dostala v skúšobnej dobe zápal mozgových blán.... ležala som v nemocnici keď mi vedúca volala že mám prísť podpísať skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe že ona takých ľudí ako som ja nepotrebuje .... a ďalej som pracovala v obchode asi cca 4 roky vypracovala som sa na zastupkynu ale som otehotnela a po prekladaní tovaru ( kartony vôd, 25 kg vrece zemiakov, kartony mlieka 12 ks atd... som mávala bolesti kolegyňa mi povedala že tehotenstvo nie je choroba ( aby sa náhodou sama nemusela natahovať) a že jej stará mama porodila na poli a kopala ďalej zemiaky 🙂 ma gynekolog dal na PN keďže mi nemali dať akú inú prácu a táto bola podľa nich vhodná pre tehotnu ženu... tak hneď ako mi skončila rodičovská dovolenka v ten deň mi DOMOV doniesli podpísať výpoveď alebo ma preradia do tramtárie zabudnutej dediny kde by som nestíhala chodiť popri tom ako by som dieťa nosila do škôlky...

anonym_c8052c
Včera o 11:59

No asi nebudu spokojni, ked si kazde mozne prazdniny a zatvorenia skol a skolok vezmes OCR, lebo mozno sa to da riesit aj inak. Prestriedat sa s manzelom, aby si nemala OCR len ty, vyuzit opatrovatelky, pomoc rodiny.
Treba najst rozumny kompromis.
Ale ako dovod prepustenia to byt oficialne nemoze.

anonym_f5d69a
Včera o 12:06

Našťastie nie, ani nikoho v mojom okolí. Avšak aj keď mala kamoška často choré dieťa, tak sa na OČR pri ňom striedali ešte aj starí rodičia.. lebo jeden pohľad je, že ty za to nemôžeš a nerobíš neschvál ale treba sa na to pozrieť aj zo strany 1. ľudí, čo doháňajú prácu za teba 2. Zamestnávateľa, ktorému nevytváraš potrebný zisk, aby ťa mohol platiť.

patrike
Včera o 12:08

Sikovna a prava znala firma samozrejme neriskuje vopred prehrany sud a vyrazia ta elegantne plne v sulade so zakonnikom prace.

zuzubb007
Včera o 12:10

Ak je firma na základe tvojich OČR v strate prípadne ďalší zamestnanec maká na 300 % podľa mňa tu dôvod je, čo je časť OCR? Lebo ak raz za dva mesiace je to dosť, vzhľadom na to, že tvoju prácu musí niekto asi robiť či? V tomto prípade treba riešiť opateru deti a nie s každým soplikom byť na ocr

autor
Včera o 12:22
@zuzubb007

Ak je firma na základe tvojich OČR v strate prípadne ďalší zamestnanec maká na 300 % podľa mňa tu dôvod je, čo je časť OCR? Lebo ak raz za dva mesiace je to dosť, vzhľadom na to, že tvoju prácu musí niekto asi robiť či? V tomto prípade treba riešiť opateru deti a nie s každým soplikom byť na ocr

@zuzubb007 so soplikom sa na OČR nechodí to by si mohla vedieť, pretože nik nechce prísť o prácu.

katulienkax
Včera o 12:23

ja som mala kolegu, ktory si v byvalej firme vysudil doplatenie rok a pol plat. Lebo mu dali vypoved s vymyslenym dovodom a na sude preukazal, ze firma pochybila. Hlavnym dovodom boli OCR, to vsak do vypovede samozrejme nedali ale vymysleli si nejake porusenie pracovnej discipliny, ktoru nemali ako firma poriadne zdokumentovanu, tak sud vyhral.
A bol to chlap, nie zena, takze aj chlapi chodia na OCR

petronelag
Včera o 12:25

Firmy ak majú inú možnosť, tak radšej ani nepríjmu do práce ženu, kde je možnosť častých OČR, lebo často nemá kto takéto pracovníčky zastupovať a robí im to problém.

tykat
Včera o 12:31
@anonym_autor

@zuzubb007 so soplikom sa na OČR nechodí to by si mohla vedieť, pretože nik nechce prísť o prácu.

@anonym_autor a v com je teda problem?

Viem si predstavit, ze su profesie kde casta ocrka moze narusit prac.proces lebo sa musi operativne hladat zaskok.

anonym_233805
Včera o 12:31

Ja som zarábala o dosť viac ako môj muž a mala som peknú robotu kde som si bola sama sebe pánom okrem zamestnávatela na pár hodín denne takže ja som robila radaz oplatilo sa mi to. No mňa vyhodili po 2 rokoch čo som musela ísť na očr s kiahňami kedy už mužovi hrozil vyhadzov z roboty lebo tiež bol s chorým 3 týždne doma.. Vyhádala som sa aby vzali očr a rozlúčili sme sa. Aj mi to bolo ľúto ale nájdem niečo lepšie. Ich chyba, že prišli o dobrého zamestnanca ktorý robil nad rámec svojich povinností a času

melanta
Včera o 12:39
@anonym_autor

@anonym_autor pozor pozor, v tomto nemáš tak celkom pravdu. Je veľa žien, ktoré využijú každú príležitosť na to, aby ostali doma. Aj vtedy, ak by nemuseli. A tam za seba poviem, že takého zamestnanca nechcem. Normálne OČR som vždy rešpektovala, veď aj moje dieťa bolo občas choré, keď bola malá. Ale ozaj by si sa čudovala, koľko žien OČR doslova zneužíva.
Čo sa ale týka tvojej pôvodnej otázky, podstatné je to, čo znamená častá OČR. Pretože ak si každý mesiac polovicu mesiaca na OČR, tak povedzme si úprimne, ty by si chcela takého zamestnanca, ak by si mala vlastnú firmu? Ale ako tu odznelo, na výpoveď je potrebný zákonný dôvod, ním OČR nie je.

autor
Včera o 12:43
@melanta

@anonym_autor pozor pozor, v tomto nemáš tak celkom pravdu. Je veľa žien, ktoré využijú každú príležitosť na to, aby ostali doma. Aj vtedy, ak by nemuseli. A tam za seba poviem, že takého zamestnanca nechcem. Normálne OČR som vždy rešpektovala, veď aj moje dieťa bolo občas choré, keď bola malá. Ale ozaj by si sa čudovala, koľko žien OČR doslova zneužíva.
Čo sa ale týka tvojej pôvodnej otázky, podstatné je to, čo znamená častá OČR. Pretože ak si každý mesiac polovicu mesiaca na OČR, tak povedzme si úprimne, ty by si chcela takého zamestnanca, ak by si mala vlastnú firmu? Ale ako tu odznelo, na výpoveď je potrebný zákonný dôvod, ním OČR nie je.

@melanta aspoň netáraj. Neverím že niektorá by riskovala že o prácu príde. Jedine možno ak ide o nekvalifikovanú prácu do ktorej nič neinvestovali (žiadne roky štúdií a praxe). Čo poznám rodičov, všetci sú z OČR nešťastní. Všetci do jedného.

rozculena
Včera o 12:44
@mimaapeto

nie kvôli OČR ale kvôli PN áno....u jedného zamestnávateľa som pár týždňov po nástupe do práce dostala v skúšobnej dobe zápal mozgových blán.... ležala som v nemocnici keď mi vedúca volala že mám prísť podpísať skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe že ona takých ľudí ako som ja nepotrebuje .... a ďalej som pracovala v obchode asi cca 4 roky vypracovala som sa na zastupkynu ale som otehotnela a po prekladaní tovaru ( kartony vôd, 25 kg vrece zemiakov, kartony mlieka 12 ks atd... som mávala bolesti kolegyňa mi povedala že tehotenstvo nie je choroba ( aby sa náhodou sama nemusela natahovať) a že jej stará mama porodila na poli a kopala ďalej zemiaky 🙂 ma gynekolog dal na PN keďže mi nemali dať akú inú prácu a táto bola podľa nich vhodná pre tehotnu ženu... tak hneď ako mi skončila rodičovská dovolenka v ten deň mi DOMOV doniesli podpísať výpoveď alebo ma preradia do tramtárie zabudnutej dediny kde by som nestíhala chodiť popri tom ako by som dieťa nosila do škôlky...

@mimaapeto "že mám prísť podpísať skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe"
nič také neexistuje.Výpoveď sa nepodpisuje.A za druhé,v skúšobnej dobe sa výpoveď nedáva,je to iba oznámenie o skončení PP.

anonym_6f713e
Včera o 12:55

Ja som mala kolegyňu čo každý mesiac niečo. OČR,PN a podobne. Znižovali stavy čo myslíš pracuje tam ešte?

hradnapani
Včera o 12:56
@anonym_autor

@melanta aspoň netáraj. Neverím že niektorá by riskovala že o prácu príde. Jedine možno ak ide o nekvalifikovanú prácu do ktorej nič neinvestovali (žiadne roky štúdií a praxe). Čo poznám rodičov, všetci sú z OČR nešťastní. Všetci do jedného.

@anonym_autor suhlasim, U nas v praci sme boli nestastne, ked sme rano poculi dietat potiahnut sopel, ze co z toho bude. OCR bola nocna mora, ani jedna sme to nevitali. Nevylucujem, ze sa niekedy niektora potesi z tejto moznosti, ale bezne to nie je, aspon nie take, ako sa to tu v diskusiach zvykne prezentovat. Praveze niekedy sme to aj riskli a to soplave dieta dali do skolky a potom sme boli za zle nezodpovedne matky. Proste nevyhovies. Uplne blba situacia, hlavne ked nie su stari rodicia alebo nejaka ina pomoc.

melanta
Včera o 12:57
@anonym_autor

@anonym_autor no comment po tomto komentári. Držím ti palce, aby si raz riadila naozaj obrovské množstvo ľudí a potom zistíš, ako ľudia zneužívajú OČR a PN a paragrafy, cielene, neriešia, či budú v práci ohrození, riešia len to, že majú na OČR či PN nárok a zamestnávateľa to nemá čo zaujímať, aj keby boli doma viac ako v práci. Samozrejme, normálni ľudia nechceme byť na PN či OČR ak naozaj nemusíme. Ak chceš poradiť k tvojej otázke, skús napísať konkrétne, čo znamená častá OČR a aký presne máš v práci problém kvôli tomu. Potom môžeš dostať aj adekvátnu radu.

natalka13
Včera o 13:04
@anonym_autor

@anonym_autor to sa teda mylis. ja zas poznam zeny co si pytaju ocr a idu na dovolenku, aj tu ma koni je ich dost. A este im to tu aj poradia ine, nedajubti dovolenku? chod na ocr

bosorkabb
Včera o 13:06

Máme vo firme väčšinu žien a tak časté OCR že to ani možné nie je.
Každé prázdniny, každú chvíľu bum OCR a to niektoré aj každý mesiac. Niektoré každé 2 mesiace.
A nezabudnu vyčerpať každé P aj na PN často.
Máme expertku ktorá ide PN potom hneď OCR a ešte aj P donesie to všetko v jednom mesiaci.
Ja sa nedivím že aj u nás už preferujeme mužov.

patrike
Včera o 13:10
@bosorkabb

Máme vo firme väčšinu žien a tak časté OCR že to ani možné nie je.
Každé prázdniny, každú chvíľu bum OCR a to niektoré aj každý mesiac. Niektoré každé 2 mesiace.
A nezabudnu vyčerpať každé P aj na PN často.
Máme expertku ktorá ide PN potom hneď OCR a ešte aj P donesie to všetko v jednom mesiaci.
Ja sa nedivím že aj u nás už preferujeme mužov.

@bosorkabb Este sa zvyknu objavovat dojimave clanky o rodovej nerovnosti, ked zeny udajne dostavaju za rovnaku pracu nizsi plat ako muzi. Jeden z dovodov je presne to, co pises, ich vykon je mensi, ako muzov.
Nehovoriac o neviditelnej ruke trhu, ktora by predsa mala sposobit, ze firmy preferuju zeny s nizsim platom voci muzom, ak urobia rovnaky objem prace ...

autor
Včera o 13:33
@patrike

@bosorkabb Este sa zvyknu objavovat dojimave clanky o rodovej nerovnosti, ked zeny udajne dostavaju za rovnaku pracu nizsi plat ako muzi. Jeden z dovodov je presne to, co pises, ich vykon je mensi, ako muzov.
Nehovoriac o neviditelnej ruke trhu, ktora by predsa mala sposobit, ze firmy preferuju zeny s nizsim platom voci muzom, ak urobia rovnaky objem prace ...

@patrike výkon žien je omnoho vyšší ako výkon mužov a nie len v práci. Tvoj príspevok je totálne odveci. Keď ideš písať o rodovej rovnosti, naštuduj si. čo to je. Žena nemá byť postihovaná zato, že vychováva ďalších poplatníkov daní a zažívať v starobe rodovo podmienenú chudobu.

muchotrafka298
Včera o 13:46

Mala som kolegynu, ktora bola do prace dosadena na zaklade znamosti a protisluzbicky. S dvomi malymi detmi ked odrobila 2 dni v mesiaci bolo vela. Lebo mala znamu lekarku, ktora jej vypisovala OCR ako na beziacom pase, detom nic nebolo, len sa jej nechcelo robit a este sa nam rehotala ostatnym, ze ake sme hlupacky, ze neostavame doma a robime este aj na nu.
Niektori zamestnavatelia prihliadaju na to, hlavne pri pracovnom pomere na dobu urcitu, aka je vykonnost daneho pracovnika. A dnes bohuzial sa aj tieto veci zneuzivaju, ako su OCR, PN, paragrafy.

anonym_138ac7
Včera o 13:59
@zuzubb007

@zuzubb007 raz za 2 mesiace je dosť???ty kks tak to aby sme prestali rodiť a som zvedavá kto ti bude robiť na dôchodok

lucia147852
Včera o 14:12
@patrike

@patrike dúfam, ze chodíš so svojimi deťmi na OČR rovnako ako aj tvoja zena. Ale nejak predpokladám, že ty budeš s tých múdrych, co okrem splodenia o deti nemajú záujem. Vypisovať na ženské fórum a dvíhať si svoje superego bude jediná tvoja náplň dňa

bosorkabb
Včera o 14:15
@anonym_autor

@patrike výkon žien je omnoho vyšší ako výkon mužov a nie len v práci. Tvoj príspevok je totálne odveci. Keď ideš písať o rodovej rovnosti, naštuduj si. čo to je. Žena nemá byť postihovaná zato, že vychováva ďalších poplatníkov daní a zažívať v starobe rodovo podmienenú chudobu.

@anonym_autor nie je vyšší. Je rovnaký za predpokladu že žena aj muž sú v práci rovnaký čas.
Ženy však oveľa častejšie využívajú OCR oproti mužom.
To je celkom známy fakt hlavne na Slovensku a ČR.
A áno pre zamestnávateľa je produktívny viac muž ako žena. Ak sa bavíme o Slovensku prípadne Českej republike.

lucia147852
Včera o 14:21
@zuzubb007

@zuzubb007 raz za 2 mesiace je moc? Moja dcéra mala v prvom ročníku mykoplazmy, moraxelu s týždňovým 40tkami, mononukleózu, 2x strepkokoky s horúčkami, brušnú chrípku a 2 bežne choroby. Myslis, že toto je sen? Že radšej toto ako byt v robote? Ja som vďakabohu bola doma s mladšou, ale keby robím, tak čo mám s deťmi robiť? Stále sa bliaka aká je nízka pôrodnosť, ale preto aby sa zvýšila sa nič nerobí. Kopec žien robí na podhodnotených pozíciách, len preto, že sú ženy. Aj keď majú vzdelanie aj prax. Ak budú ženy dosahovať rovnaké prijímy budú sa milerady na OČR s mužom striedať. Ak však muž zarába 3x toľko, tak koho OČR ohrozí rodinný rozpočet? Potom zena radšej ostane doma, kým sú deti malé aby bol kľud a zas sa jej nadáva do prizivniciek a ona prichádza o možnosť budovať kariéru. A nie, nie každý ma babku, susedu alebo ochotnu opatrovateľku u chorým deťom. A nie, malé deti nebudú s tou opatrovateľku cez zlu chorobu spolupracovať…to su také reči, ktoré sa dobre píšu od klávesnice.

patrike
Včera o 14:23
@anonym_autor

@anonym_autor Bavime sa cisto o praci. Nie o tom, co sa deje doma po pracovnej dobe, ci je zena sama, s partnerom, ci maju platenu pani na upratovanie, ci varia alebo objednavaju z donasky a pod.
Vo firme su to casto prave ambiciozne manazerky v kostymceku, ktore preferuju muzov pred zenami a tvrdo idu zenskym kolegyniam po opravnenosti cerpania PN / OCR alebo rovno nechcu prijat zenu s malymi detmi.
Este raz : ak su udajne zeny menej platene, potom su vo firmach hlupaci, ak znasaju vyssie mzdove naklady na muzsky personal.

bielasovicka
Včera o 14:27

@anonym_autor no dobre, a ako často chodíš teda na OCR, že ťa kvôli tomu idú vyhodiť?

zuzubb007
Včera o 14:31
@anonym_138ac7

@zuzubb007 raz za 2 mesiace je dosť???ty kks tak to aby sme prestali rodiť a som zvedavá kto ti bude robiť na dôchodok

@anonym_138ac7 áno pre mňa je veľa aj raz za pol roka ísť na ocr, sama by som sa cítila blbo, hlavne ak má rodič kde dieťa dať napríklad starí rodičia atd., poznám ženy čo majú 14 ročne dieťa a hodia sa však pokoj od roboty a to dieťa má soplik, zase povedzme si na rovinu plno ľudí je vychcanych, samozrejme dieťa je vždy na prvom mieste nad všetkým, ale využívanie funguje na SK naplno, vezmi si to na svoju stranu, že tu zamestnávaš človeka čo ani nechodí do roboty poriadne bola by si spoko? A vždy sa dá dohodnúť čerpať si dovolenku, robiť z domu ale samozrejme musí byť na to práca prispôsobená

Strana
z2