Vyhodili vás z práce za časté OČR, alebo si našli dôvod?
Vyhodili vás z práce za časté OČR, alebo si našli dôvod aj keď predtým ste boli roky v práci na 110%?
Kolegyňu z bývalej práce áno. Samozrejme nie oficiálne, to si vymysleli iný dôvod. Ale úprimne - nečudujem sa.
Nešlo o časté OČR (deti žiaľ bývajú často choré), ale že každá jej OČR trvala zákonom daný maximálny limit 2 týždne!
Čiže nie napr. 4 dni ako u iných kolegov- kým sa deťom nepolepšilo alebo sa prestriedali s partnerom, ale rovno 2 týždne vkuse vždy! Firma bola v mieste jej bydliska, takže sme ju pravidelne stretávali v potravinách či dokonca reštauráciách práve s tými chorými deťmi 😄🤷🏼♀️
@anonym_autor inde kde maju MD 6-12tyzdnov ziadnu rodicovsku maju opatrovatelky. Sopel v zahranici nebere ako chorobu.
@natalka13 treba si uvedomiť, že porovnávaš priemerne fungujúci štát so Slovenskom. ja som žila v zahraničí, je síce MD oveľa kratšia, ALE! majú dobrú sieť jaslí, zberných opatrovateliek - overených agentúrami, majú firemné jasle,škôlky, letné školy a pod...takisto majú možnosť čiastočných úväzkov pre pracujú matky, rôzne daň. benefity, ktoré sme my ako bezdetní nemali a najmä iné platové ohodnotenie ( áno, aj vyššie náklady na bývanie a pod., ale stále sa to nedá porovnať s platmi na SK). tým pádom majú peniaze na opatrovateľky.spolupracujeme s nemeckými spoločnosťami, bežne je kontaktná osoba žena - na čiast. úväzok, pracuje utorok-štvrtok do 12,00. bez zástupu, každý to rešpektuje. čo chceš riešiť, musíš v tomto časovom okne. Ja som zháňala k deťom na leto opatrovateľku na prekrytie. žiadna seriózna agentúra v okolí. čiže nechám dom, 2 malé deti úplne cudziemu človeku?? akože ty možno nedomýšľaš dôsledky, ale ja áno, obvzlášť v tejto dobe. Druhá vec, nezarábam minimum a predsa denná mzda "opatrovateliek" bola vyššia ako moja denná mzda.
Kolegyňu z bývalej práce áno. Samozrejme nie oficiálne, to si vymysleli iný dôvod. Ale úprimne - nečudujem sa.
Nešlo o časté OČR (deti žiaľ bývajú často choré), ale že každá jej OČR trvala zákonom daný maximálny limit 2 týždne!
Čiže nie napr. 4 dni ako u iných kolegov- kým sa deťom nepolepšilo alebo sa prestriedali s partnerom, ale rovno 2 týždne vkuse vždy! Firma bola v mieste jej bydliska, takže sme ju pravidelne stretávali v potravinách či dokonca reštauráciách práve s tými chorými deťmi 😄🤷🏼♀️
@petracandle málokedy je potrebná plná OCRka. Ale však prečo to nevyužiť, ze? Taktiež letné OCRky, lebo skolka zatvorená. Nech sa páči, nech čerpajú dovolenku, prestriedaju sa. U nás sa tiež rozlúčili iba s tými, čo to vyslovene zneužívali. Jedna exkolegyna to dotiahla do dokonalosti, dala si OCR na 2 deti za sebou (cize mesiac), plus potom ešte malá pekne aj klasickú dovolenku 2 týždne (cize bola doma v kuse 6 tyzdnov). Len v rámci plánu, zabudla povedať ze ona si plánuje vziať predtým aj tu OCR, takže ostatní museli rušiť dovolenky. Ano, tuto prepustili, a ona nechápala, ze prečo. Lebo vsak mala na to predsa narok!
@tykat nejde len o chore deti, pri tych sa da prestriedat, nemusi ist vzdy na OCR matka. Ale prazdniny mozno tabory, opatrovatelky, rodina, zberne skolky. Uz ked inak poriesis jednu dve ocr, je to potom lepsie a nemas tych ocr tak vela.
Lenze tu nie je snaha riesit to inak.
@martinkatinka aha, takze vseobecne rady "nech ide aj otecko na ocrku", ale ked sa pride na konkretny pripad tak zistis ze chlap neostane doma lebo ma ovela vyssi plat a OCRka by im riadne zahryzla do rozpoctu, a kazdy mesiac musi rodina zaplatit hypoteku, energie, jedlo... a taky to vypadok si nemoze dovolit.
"...prazdniny mozno tabory, opatrovatelky, rodina, zberne skolky. Uz ked inak poriesis jednu dve ocr, je to potom lepsie a nemas tych ocr tak vela..."
Parada, to asi mamicky nevedia. Skolky dychtivo dodrziavaju rozpis skolskych prazdnin, lebo ucitelky su unavene, deti su unavene a rodicia nech si to riesia ako chcu. Mozno tabory, mozno opatrovatelky, mozno rodina, mozno... a stacia ti dve deti v kombinacii s kiahnami a mas aj mesiac-dva co robit aby si to nejako vykryla. A dalsi mesiac ti decka dovlecu chripku alebo crevnu virozu. Lebo u malych deti je to jednoducho tak.
@martinkatinka aha, takze vseobecne rady "nech ide aj otecko na ocrku", ale ked sa pride na konkretny pripad tak zistis ze chlap neostane doma lebo ma ovela vyssi plat a OCRka by im riadne zahryzla do rozpoctu, a kazdy mesiac musi rodina zaplatit hypoteku, energie, jedlo... a taky to vypadok si nemoze dovolit.
"...prazdniny mozno tabory, opatrovatelky, rodina, zberne skolky. Uz ked inak poriesis jednu dve ocr, je to potom lepsie a nemas tych ocr tak vela..."
Parada, to asi mamicky nevedia. Skolky dychtivo dodrziavaju rozpis skolskych prazdnin, lebo ucitelky su unavene, deti su unavene a rodicia nech si to riesia ako chcu. Mozno tabory, mozno opatrovatelky, mozno rodina, mozno... a stacia ti dve deti v kombinacii s kiahnami a mas aj mesiac-dva co robit aby si to nejako vykryla. A dalsi mesiac ti decka dovlecu chripku alebo crevnu virozu. Lebo u malych deti je to jednoducho tak.
@tykat mozno treba hladat kompromisy. Nehovorim, ze kazdy, ale dost ludi tie ine moznosti nehlada, pretoze sa im bud nechce alebo si povedia, ze vsak maju narok. No ano, maju narok, ale mozno sa to par krat da poriesit aj inak.
Zase tu nehadz vinu na mna. Je to moj nazor, ze jednoducho vacsina ludi tie kompromisy ani nehlada.
My sme sa striedali, aj ked muz zarobil viac. A dalo sa aj prehodit smeny, bola aj nahradna skolka. A pomohla mi aj mama, ked sa este dalo. Takisto ked som ja bola na rodicaku, tak som svagrine s detmi pomohla.
Treba si však aj uvedomiť že málo kto je v práci sám.
Ak jedna ťahá OCR každý mesiac ostatný zamestnanci musia tú prácu urobiť. Pravdaže sú nahnevaný. To isté dovolenka. OČR pred dovolenkou,aj po nej. A ostatným rušia dovolenku.
No sorry mám 3 deti a toto hnevá aj mňa.
A pravdaže občas na OCR idem ale raz za rok možno 2 krát a ešte sa nestalo že plných 14 dní.
Taká kolegyňa mne je načo? A firme?
@anonym_autor ja už len čakám, ktorá tu napise to klasické, ze vsak stat zabezpec, stat postaraj sa a pod. Lebo vsak dávam tomuto štátu nového platcu daní 👌
@anonym_autor napíšem ti to z pohľadu zamestnávateľa. Časté OČR nie sú problém, ak vieš prácu robiť aj z domu. Resp. vtedy ani nepotrebuješ ocr, prácu si odrobiš. OCR je problém vtedy, ked ta musia zastupovať zamestnanci, a to často. Lebo si treba uvedomiť 25 dní dovolenka, OČR, pargaraf na seba, paragraf na rodinného príslušníka a reálne z 12 mesiacov zamestnanec, ktorý je často chorý doma alebo OČR odrobí 9 mesiacov. Lenže aj ten druhý zamestnanec ma nárok na dovolenky, paragraf, PN, OČR. Čiže áno zamestnanec, ktorý je často na OČR je problém a v podstate nedá firme pridanú hodnotu, lebo firma má výdavky 12 mesiacov a nie len 9 čo odrobí zamestnanec. Takže sa treba na to pozrieť aj v číslach zamestnávateľa + kolegialita zamestnancov medzi sebou. Sú zamestnania, kde je to obrovský problém, napríklad osetrovateľky v domovoch dochodcov. Tam ked jedna stále vypadáva, tak nastáva važny problém. Čiže ano ideálne je zrušiť pracovné miesto, prípadne pridať na mzde tým, čo aj tak ťahali za vypadávajúceho zamestnanca.
Oficialne kvoli OCR nemozu vyhodit.
Treba si však aj uvedomiť že málo kto je v práci sám.
Ak jedna ťahá OCR každý mesiac ostatný zamestnanci musia tú prácu urobiť. Pravdaže sú nahnevaný. To isté dovolenka. OČR pred dovolenkou,aj po nej. A ostatným rušia dovolenku.
No sorry mám 3 deti a toto hnevá aj mňa.
A pravdaže občas na OCR idem ale raz za rok možno 2 krát a ešte sa nestalo že plných 14 dní.
Taká kolegyňa mne je načo? A firme?
@bosorkabb kde si davala deti ked boli 1. Rok v skolke? Starsiu mam uz na zs a celu skolku bola minimalne kazdy druhy mesiac chora. Co som si mala brat ked nie OČR? Tolko dovolenky mi nevykryje vsetky mozne prazdniny,riaditelske volna, Vianocne velkonocne sviatky atd. Imunitu maju podla alergologa uplne v poriadku a aj tak skoro celu zimu soplia kaslu popripade teploty atd. Bohuzial na tabory nemam, max na tyzden, lebo povedzme si pravdu denny tabor minim. 150e na tyzden aspon u nas… babka pracuje, druha ma sama co robit so sebou. Ked dam prniaze na tabor, opatrovateľku atd proste nam tie peniaze ako rodine budu dost chybat. O skolkach ani nevravim. Raz im dieta zakasle a uz poobede vravia rodicom nech si dieta nechaju doma na preliečenie.
@bosorkabb kde si davala deti ked boli 1. Rok v skolke? Starsiu mam uz na zs a celu skolku bola minimalne kazdy druhy mesiac chora. Co som si mala brat ked nie OČR? Tolko dovolenky mi nevykryje vsetky mozne prazdniny,riaditelske volna, Vianocne velkonocne sviatky atd. Imunitu maju podla alergologa uplne v poriadku a aj tak skoro celu zimu soplia kaslu popripade teploty atd. Bohuzial na tabory nemam, max na tyzden, lebo povedzme si pravdu denny tabor minim. 150e na tyzden aspon u nas… babka pracuje, druha ma sama co robit so sebou. Ked dam prniaze na tabor, opatrovateľku atd proste nam tie peniaze ako rodine budu dost chybat. O skolkach ani nevravim. Raz im dieta zakasle a uz poobede vravia rodicom nech si dieta nechaju doma na preliečenie.
@petka552 striedali a striedame sa s mužom, občas mama,svokra ale tie pracujú. Znížila som si úväzok na určitú dobu. Cez prázdniny tábor denný ten toľko veľa nestojí. Dá sa aj rekreačný poukaz využiť.
Hold sú to moje deti a môjho manžela.
Určitý čas sme boli v zahraničí a tam nemáš OCR ako na Slovensku.
Chodiť každý mesiac na OCR je cez čiaru. Mala som takú kolegyňu a ver že to je niečo príšerné. Všetko sme museli za ňu robiť,menil sa plán práce. Nie len kolegyne ale aj šéf povedal stačilo. Dostala výpoveď.
Teraz máme také dve a už to lezie na nervy všetkým. Aj nadriadeným. U nás v práci musí niekto fyzicky byť čiže hádaj kto ťahá? Ostatný nemajú deti, nárok si oddýchnuť?
@petka552 striedali a striedame sa s mužom, občas mama,svokra ale tie pracujú. Znížila som si úväzok na určitú dobu. Cez prázdniny tábor denný ten toľko veľa nestojí. Dá sa aj rekreačný poukaz využiť.
Chodiť každý mesiac na OCR je cez čiaru. Mala som takú kolegyňu a ver že to je niečo príšerné. Všetko sme museli za ňu robiť,menil sa plán práce. Nie len kolegyne ale aj šéf povedal stačilo. Dostala výpoveď.
Teraz máme také dve a už to lezie na nervy všetkým. Aj nadriadeným. U nás v práci musí niekto fyzicky byť čiže hádaj kto ťahá? Ostatný nemajú deti, nárok si oddýchnuť?
@bosorkabb a tu to je.. obcas mama, svokra. Vela ludi taku moznost nema pocas chorôb. Keby som si znižovala pracovny uvazok aku vyplatu dostanem? Niekto ma fix na vyplate niekomu velka cast vyplaty tvoria rozne priplatky tak ma aj moj muz. Tym padom je stratový mesacne aj 300e keby bol na OČR on. 300e v dnesnej dobe ked je vserko nenormalne drahe je sakra velky peniaz. Nie je dobre ked sa ťahajú OČR, nie je dobre ked ludia chodia do prace chorí, nie je ok ked su deti v skole a v skolkach chore. Ale uz sa nikto nezamýšľa ze preco. No lebo peniaze, drahota, strach o pracu atd….
@bosorkabb a je rozdiel OČR zneužívať a ked ti ju treba naozaj brat vvoripade choroby.
@anonym_autor u nás také prepuštaju ja 14r bez očer PN alebo maródky teda každa čo ostala to majú tiež tak ostatné prepustili bez ohľadu na to či boli šikovné
tak na jednej strane sa tu nadava na matky ktore si vezmu ocr na soplik, a na druhej sa naavda na matky ktore daju dieta do skolky so soplikom, ved číry je predsa N A J I N F E K C N E J S I.
Nie kazda matka ma kde dieta dat a preto ostava s nim na OCR ...Alebo otec ...A ano moze to byt casto, moje dieta bolo teraz 5 dni v skolke ( po chripke kde ani paralen s nurofenom nezaberali a tyzden si siel na 39,6 ) a dnes mi ho dala ucitelka domov so soplom pod bratu a cervenymi ocami. Rodičia su obaja 80+ (85, 82), maju sami problem uz so sebou, druha strana nezije...A nedam chore dieta cudziemu cloveku ...Ani by chore dieta nikto nechcel....
@bosorkabb a tu to je.. obcas mama, svokra. Vela ludi taku moznost nema pocas chorôb. Keby som si znižovala pracovny uvazok aku vyplatu dostanem? Niekto ma fix na vyplate niekomu velka cast vyplaty tvoria rozne priplatky tak ma aj moj muz. Tym padom je stratový mesacne aj 300e keby bol na OČR on. 300e v dnesnej dobe ked je vserko nenormalne drahe je sakra velky peniaz. Nie je dobre ked sa ťahajú OČR, nie je dobre ked ludia chodia do prace chorí, nie je ok ked su deti v skole a v skolkach chore. Ale uz sa nikto nezamýšľa ze preco. No lebo peniaze, drahota, strach o pracu atd….
@petka552 svokra bola až raz z jedným dieťaťom moja mama možno dokopy 3x aj to preto že muž mal služobnú cestu.
Prioritne všetko zabezpečujeme ja a manžel.
Ku stratenému úväzku len toľko že aj OCR zoberie z platu. Si myslíš že môjmu manželovi nie?
Ja chápem ak človek potrebuje PN alebo OCR ale každý mesiac? Každu chvíľu? Každé možné voľno či prázdniny?To je proste blbosť a využívanie.
Kde sú iný zamestnanci? Nemajú nárok lebo chodia do práce?
Deti nepatria štátu ani zamestnávateľovi a už vôbec nie iným kolegom. Patria rodičom. Vedeli sme s manželom čo znamená mať deti. Aj že deti niečo stoja,aj že musíme niečo obetovať.
A ešte raz mám 3 deti. Nie jedno ale 3.
@bosorkabb ja mamu ani svokru k dispozícii nemám. Takže ani raz, ani občas ani nikdy nám nebude mať kto pomôcť. Áno tiež plánujem skrátený úväzok. Ale aj tam treba robiť, takže… Ale ako som písala, muž si neporadí ak by mali deti vysoké horúčky aj keď môže mať HO. Na doliečovanie, alebo bežne choroby ok. Takže mne ostáva sa len modliť aby druhé dieťa nebolo toľko chore ako prvé.
@petka552 svokra bola až raz z jedným dieťaťom moja mama možno dokopy 3x aj to preto že muž mal služobnú cestu.
Ku stratenému úväzku len toľko že aj OCR zoberie z platu. Si myslíš že môjmu manželovi nie?
Ja chápem ak človek potrebuje PN alebo OCR ale každý mesiac? Každu chvíľu? Každé možné voľno či prázdniny?To je proste blbosť a využívanie.
Deti nepatria štátu ani zamestnávateľovi a už vôbec nie iným kolegom. Patria rodičom. Vedeli sme s manželom čo znamená mať deti. Aj že deti niečo stoja,aj že musíme niečo obetovať.
@bosorkabb ok, tak rozkazeme nasim detom, ze nesmu byt chore kazdy mesiac 🙈
a hej, ja robim na polovicny uvazok, aj mam vela znamych zien s detmi, co robia na skrateny uvazok...ide to, da sa najst taka praca...ale aj z nej treba ist na ocr ked je dieta chore .....
@anonym_8e9a45 nehovorim dat do školky ale napriklad opatrovatelka, otec babka atď
@anonym_298af1 opatrovateľke, otcovi, babke dať dieťa s vysokými horúčkami kedy najviac vyžaduje primárne starajúcu sa osobu - matku? Áno, malé dieťa sa môže zo stresu tak zhoršiť, že to nemusí dopadnúť dobre.
@bosorkabb to bohuzial nevysvetlis. Maju narok a hotovo. Naco to riesit, ked takto to ide najjednoduchsie a ostatni potiahnu?
jezkove oci, clovek aby nechal chore dieta niekde na kraji lesa a sup sup do roboty. stari rodicia dnes bud pracuju 300 km daleko alebo maju pravo zit a uzivat si zivot bez vnucat, skolka otoci dieta so soplikom smerom domov, zo skoly volaju, ked boli hlava, brucho a treba hned prist, otcovia maju znacne vyssie platy alebo pracuju daleko, matka ostane doma s malymi detmi, tak je leniva prizovnicka, snazi sa udrzat si pracu a najde v kope sena ihlu, spolahlivu opatrovatelku, ktoru si moze dovolit,tak je karieristka a krkavcia matka, co ani s chorym deckom doma nevydrzi...ani z voza,ani na voz. a ze preco vymierame. zahada. hladajme kompromisy, samozrejme, ale kompromis je casto luxus, ktory si nie kazdy moze dovolit. Kedysi chudery zeny nosili deti do roboty,na pole, dali postrazit starsim surodencom alebo tetkam, susedam, pripadne ich zamkli v chalupe ( viete kolko deti takto uhorelo? strasne vela ). Clovek stale dufa, ze ako spolocnost napredujeme aj socialne,emocne, nielen technologicky, ale...
@bosorkabb to bohuzial nevysvetlis. Maju narok a hotovo. Naco to riesit, ked takto to ide najjednoduchsie a ostatni potiahnu?
@martinkatinka potom sa netreba diviť že ženy v práci nechcú.
Najviac zaujímavé je že ostatné kolegyne to zvládajú ale 2 nie aj keď majú okolo seba rodičov, muža.
Čím to asi bude.
Najviac zaujímavé je že ostatné kolegyne to zvládajú ale 2 nie aj keď majú okolo seba rodičov, muža.
Čím to asi bude.
@bosorkabb najviac plné ústa takýchto rečí majú samozrejme také ako ty - občas jedna babka, občas druhá, občas HO… najmladšie dieťa ti má 6 rokov a druhé 9 takže téma ide úplne mimo toho čo zažívajú rodičia škôlkarov, bez hore spomenutých vymožeností. Ale keď má raz niekto v hlave prievan a natlačené veľké ego, tam škoda reči.
Čím to asi bude.
@bosorkabb ono by sa tie 4 OCR dali pokojne zredukovat na 2, uz len ked partner sa vystrieda. Alebo napriklad ten polovicny uvazok aspon na cas, odrobit si hodiny, prisposobit to, ked je dieta chore... Da sa to riesit vseliako. Nie vzdy toto bolo mozne, tie ocr cez prazdniny...Uz na skolakoch to mozne napriklad nie je. Ale zas chapem, ze sa vyskytnu situacie, kedy to inak proste nejde.
Mozno by bolo riesenim aj, ze skolky proste cez prazdniny budu fungovat. U nas fungovali. Vzdy sa zistoval zaujem a ten teda bol velky, tak nezavreli, dokonca aj nahradna skolka cez letne prazdniny bola, lebo sme to ako rodicia chceli.
Ja som napriklad este cez rodicak pracovala a striedali sme sa, nieco nasetrili a ked bol skolak, vyuzili sme to na tabory.
@bosorkabb najviac plné ústa takýchto rečí majú samozrejme také ako ty - občas jedna babka, občas druhá, občas HO… najmladšie dieťa ti má 6 rokov a druhé 9 takže téma ide úplne mimo toho čo zažívajú rodičia škôlkarov, bez hore spomenutých vymožeností. Ale keď má raz niekto v hlave prievan a natlačené veľké ego, tam škoda reči.
@anonym_autor pani ma asi manzela co nadštandardne zaraba alebo deti co su chore raz za rok. Skoda reci pojde si svoje.
@anonym_autor pani ma asi manzela co nadštandardne zaraba alebo deti co su chore raz za rok. Skoda reci pojde si svoje.
@petka552 a k tomu 9 a 6 ročné deti, s trojročným rozdielom plus 24 ročné ktoré asi tiež občas vie prizrieť. Také majú najviac plné ústa.
@bosorkabb ono by sa tie 4 OCR dali pokojne zredukovat na 2, uz len ked partner sa vystrieda. Alebo napriklad ten polovicny uvazok aspon na cas, odrobit si hodiny, prisposobit to, ked je dieta chore... Da sa to riesit vseliako. Nie vzdy toto bolo mozne, tie ocr cez prazdniny...Uz na skolakoch to mozne napriklad nie je. Ale zas chapem, ze sa vyskytnu situacie, kedy to inak proste nejde.
Mozno by bolo riesenim aj, ze skolky proste cez prazdniny budu fungovat. U nas fungovali. Vzdy sa zistoval zaujem a ten teda bol velky, tak nezavreli, dokonca aj nahradna skolka cez letne prazdniny bola, lebo sme to ako rodicia chceli.
Ja som napriklad este cez rodicak pracovala a striedali sme sa, nieco nasetrili a ked bol skolak, vyuzili sme to na tabory.
@martinkatinka na školäkov to nie je, lebo najviac citlivý vek na rozvoj imunity je do šesť rokov a chorobnosť škôlkarov je zvyčajne aj preto vyššia. Zároveň rozdiel vzniku komplikácií a ťažkého priebehu u śkôlkara a už školäka je asi jasný každému dúfam. No tu asi nevysvetlí človek niektorým.
@anonym_autor Mna vyhodili, keď som sa vrátila z trojdňovej PN-ky. Dôvod bol reálne ten, že na moje miesto už stepovala stará známa riaditeľa firmy a bolo vymaľované.

@zuzubb007 raz za 2 mesiace je moc? Moja dcéra mala v prvom ročníku mykoplazmy, moraxelu s týždňovým 40tkami, mononukleózu, 2x strepkokoky s horúčkami, brušnú chrípku a 2 bežne choroby. Myslis, že toto je sen? Že radšej toto ako byt v robote? Ja som vďakabohu bola doma s mladšou, ale keby robím, tak čo mám s deťmi robiť? Stále sa bliaka aká je nízka pôrodnosť, ale preto aby sa zvýšila sa nič nerobí. Kopec žien robí na podhodnotených pozíciách, len preto, že sú ženy. Aj keď majú vzdelanie aj prax. Ak budú ženy dosahovať rovnaké prijímy budú sa milerady na OČR s mužom striedať. Ak však muž zarába 3x toľko, tak koho OČR ohrozí rodinný rozpočet? Potom zena radšej ostane doma, kým sú deti malé aby bol kľud a zas sa jej nadáva do prizivniciek a ona prichádza o možnosť budovať kariéru. A nie, nie každý ma babku, susedu alebo ochotnu opatrovateľku u chorým deťom. A nie, malé deti nebudú s tou opatrovateľku cez zlu chorobu spolupracovať…to su také reči, ktoré sa dobre píšu od klávesnice.
@lucia147852 AMEN... úplná pravda. ja už chcem vidieť susedu a opatrovateľku, ktorá príde ku chorému dieťaťu 🙈 Striedanie sa s mužom pri OČR, keď máš rodinný rozpočet napasovaný, je rozdiel či vypadne 150€ alebo 300€ mesačne.