Vynechanie OČR na dva dni v týždni?
Dobry den, chcem sa poradit vzhladom k aktualnej situacii. Od 9 marca som na ocr, muz pracuje, svokra dostala prikazom volno stvrtky, piatky v praci. Mohla by som chodit do prace aj len na tie dva dni v tyzdni a ostastne may ocr, ked to rak vypisem v tom cestnom vyhlasemi do soc. poistovne?
@bluetinka aj ja som to riešila.. áno, je to možné.. mám to odkonzultované s SP
Pri očr sa vždy dá niektoré dni robiť. Nielen počas korona.na tlačive od doktorky dolu tesne nad vypisanim dátumu je kolonka za ktoré dní si ...presne neviem ako to je napísané. Vždy tam píšem dní. Ktoré som robila. Ale treba to nejako zvýrazniť alebo ešte lepšie priložiť aj na papieri lebo mi často volajú zo sociálky či to pochopili správne alebo ze mám vrátiť poistné lebo si to nevšimli a vyplatili aj tie dni. Proste nie sú na to zvyknuté alebo sa často menia neskúsené neviem. Ale dá sa to. A teraz sa to robí extra na tom cestnom prehlásení
@avanka ja nahlasujem vratane vikendov...
napriklad teraz do nedele cerpam OCR...
od pondelka si pisem akoby pracu (v pondelok sviatok, utorok v praci, v stredu homeoffice) - toto mi preplati zamestnavatel a od stvrtka do nedele idem opat na OCR... pripadne aj dlhsie, zalezi zas ako sa dohodneme so sefom lebo dohadujeme kazdy tyzden rozpis zvlast.
Ahojte, tuto odpoved,ci mozem kombinovat OCR a dni v praci som dlho hladala a nikde som sa nedopatrala odpovede. Tiez mi to tak vyhovuje,ze chodit 2 dni do tyzdna do prace a 3 dni doma na OCR. Ako citam,mate to potvrdene aj so SP,ze je to tak mozne.Som rada,ze som sa to tu docitala.Dakujem Vam😊
@dzina007 @marinairickova @bluetinka - dievcata dakujem za odpovede a otazky na toto forum,velmi mi to pomohlo,kedze mam rovnaky problem

@bluetinka ja som volala pre istotu aj na socialnu poistovnu aby som si to potvrdila ze som to pochopila spravne. A ano, v tomto pripade pri OCR kvoli koronovirusu mozeme kombinovat a v cesnom vyhlaseni napiseme datumy kedy sme boli na OCR a datumy kedy sme boli v praci.