icon

Výpoveď počas maródky

aniko92
14. júl 2016

Ahojte.potrebujem info že či môže zamestnávateľ dať výpoveď počas pn-ky...totiž to stalo sa my že manžel dostal výpoveď keď bol pn...

david93
•
14. júl 2016

ak mal zmluvu na dobu určitú tak áno, inak nie

majusqa77
•
14. júl 2016

@david93 ak ma zmluvu urcitu to nieje vypoved 🙂

alenah31
•
14. júl 2016

@aniko92 Práceneschopnosť neznamená univerzálnu ochranu pred skončením pracovného pomeru. Ak je pracovný pomer dojednaný na dobu určitú, skončí sa uplynutím dojednanej doby, aj počas PN-ky. Práceneschopnosť nebráni ani skončeniu pracovného pomeru dohodou, skončeniu v skúšobnej dobe alebo výpovedi danej zamestnancom. Napr. ak má štandardnú zmluvu na neurčito so skúšobnou dobou 3 mesiace aj počas tých troch mesiacov môže dostať výpoveď počas PN.

aniko92
autor
•
14. júl 2016

Na dobu neurčitú mal zmluvu

mysga
•
14. júl 2016

@aniko92 a po skúšobnej dobe?

aniko92
autor
•
14. júl 2016

Ano

mysga
•
14. júl 2016

@aniko92 a dôvod tam bol aky uvedeny?

evita68
•
14. júl 2016

Výpoveď počas PN nemôže dať..

evittam
•
14. júl 2016

@aniko92 To som aj ja zvedavá - na ten dôvod. Výpoveď mu mohli dať, ale s výpovednou lehotou, ktorá sa predlžuje o dobu PN.

mysga
•
14. júl 2016

Zákaz výpovede počas trvania dočasnej práceneschopnosti však neplatí bez výnimky a výpoveď počas trvania PN zamestnávateľ môže dať z nasledovných dôvodov:

a) keď sa zrušuje zamestnávateľ

b) keď sa premiestňuje zamestnávateľ a zamestnanec nesúhlasí so zmenou miesta výkonu práce v dobe, keď sa osamelá zamestnankyňa alebo osamelý zamestnanec starajú o dieťa mladšie ako tri roky, a v dobe, keď je zamestnanec pracujúci v noci uznaný na základe lekárskeho posudku dočasne nespôsobilým na nočnú prácu,

c) z dôvodu, pre ktorý môže zamestnávateľ okamžite skončiť pracovný pomer,

c) pre iné porušenie pracovnej disciplíny

Pre toto sa pýtam na dôvod.

aniko92
autor
•
14. júl 2016

Neviem lebo este neposlal zamestnávateľ výpoveď len zapocet rokov a aj tam uviedol nepravdivé údaje tak neviem ako ďalej

mysga
•
14. júl 2016

@aniko92 tak potom žiadnu vypoved platnu nema.

aniko92
autor
•
14. júl 2016

Ale teraz neviem čo ďalej ked že neviem nic vybaviť ani urad prace a uz ma prislub na druhé zamestnanie ale nevie sa pohnúť

mysga
•
14. júl 2016

@aniko92 a zamestnavatel co vravi? ked mu volate alebo tam idete

evittam
•
14. júl 2016

@aniko92 Tak ak nemá v ruke výpoveď tak ako vieš, že má výpoveď - niečo čo mi povie hocikto po telefóne bez platného papiera, ktorý vlastným podpisom a dátumom prevezmem bohužiaľ neplatí......

aniko92
autor
•
14. júl 2016

Len že na sociálnej poisťovne nám povedali že ho zamestnávateľ odhlásil ale na to aby sa mohol prihlásiť na urad prace potrebujem tú výpoveď na papieri a preto sa pytam či si toto môžu dovoliť

evittam
•
14. júl 2016

@aniko92 Nie, nemôže si niečo také dovoliť - tvoj manžel nemá nič v rukách - tak treba ísť za zamestnávateľom - ak sa nič nevyrieši, tak inšpektorát práce a hotovo!

aniko92
autor
•
14. júl 2016

@mysga ked mu manžel volal povedal že mu pošle tú výpoveď ale uz mesiac čakáme a nič...dovolenku mu preplatil ale zabudol na stravné lístky...

evittam
•
14. júl 2016

@aniko92 A ako ho mohol odhlásiť - to mu dal akože výpoveď zo dňa na deň?! Alebo ako? Celé zle. Niektorí podnikatelia si myslia, že si môžu robiť čo chcú......

evittam
•
14. júl 2016

@aniko92 ....a robia to hlavne preto, lebo ľudia si to nechajú - nehnevaj sa za úprimnosť....Ak mu aj dal výpoveď tak minimálne výpovedná doba je 1 mesiac - podľa odpracovaných rokov-čiže ho ešte nemohol odhlásiť keď je to mesiac....Ak ho odhlásil na základe dohody o skončení PP, ktorú tvoj manžel nepodpísal tak jednal protizákonne....

evittam
•
14. júl 2016

@aniko92 A stravné lístky zamestnancovi počas PN nepatria.

aniko92
autor
•
14. júl 2016

Tak že si manžel skočil po niečo do prace totiž to robil strážnika a bola tam jeho nadriadena a začala mu vyčítať že má vypité pričom si dal jedno pivo a pokiaľ ja viem počas voľna si môže robiť čo chce a ta mu povedala že musí podpísať výpoveď dohodou čo manžel odmietol a nechal sa vypísať na pn...

aniko92
autor
•
14. júl 2016

@evittam on mu nedaval ani počas práce

evittam
•
14. júl 2016

@aniko92 No tak to už len pýtať tú výpoveď, ktorú mu akože dali a na základe čoho....kým nemáte v ruke papier nič nespravíte....prípadne ako som už napísala podnet na inšpektorát práce....
A prepáč, ako prišla na to, že má údajne "vypité" - pochybujem, že na ňom to jedno pivo videla....
A ak si jeho zamestnávateľ neplnil zmluvné podmienky - tak ako píšem vyššie....

aniko92
autor
•
14. júl 2016

Bolo to cítiť a dala mu fúkať

evittam
•
14. júl 2016

@aniko92 A na základe čoho mu dala fúkať mimo pracovnú dobu?
No a ak má o tom zápis tak potom predpokladám, že má okamžitú výpoveď za hrubé porušenie pracovnej disciplíny - teda podľa toho čo má v pracovnej zmluve - ale predpokladám, že ako strážnik v žiadnom prípade nesmie nafúkať......

aniko92
autor
•
14. júl 2016

@evittam nemá o tom záznam a nemá okamžitú

evittam
•
15. júl 2016

@aniko92 No tak potom už platí len to čo som napísala vyššie....