icon

Výpoveď v práci

alllexis13
11. mar 2017

Prosim Vas,do kolko dni od ukoncenia pracovneho pomeru sa treba nahlasit na urade prace?Dakujem!

mia_von_prag
•
11. mar 2017

Do 7 dní. Ak sa nahlásiš neskor, budeš zaradená odo dňa nahlásenia sa.

Ak občan požiada o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie do 7 kalendárnych dní po ukončení pracovného pomeru, bude zaradený do evidencie nasledujúcim dňom po ukončení zamestnania (pozri podmienky evidencie). Ak požiada o zaradenie po uplynutí 7 kalendárnych dní odo dňa ukončenia zamestnania, bude zaradený dňom osobného podania žiadosti.

zdroj
http://www.upsvar.sk/obcan/skoncil-som-zamestna...

mizu89
•
16. mar 2017

Ahojte potrebovala by som poradit.Minule mi volali z prace ze mi skoncila pracovna zmluva a ze trebalo by podpisat vypoved ze sa neoplati uzatvarat novu pracovnu zmluvu ked som este na RD.Ze ked sa vratim tak sa potom uzatvori nova zmluva.Takto mi povedala pani v telefone.Ale ja sa nepametam ze by som podpisovala zmluvu na dobu urcitu.Doma som bohuzial prac. zmluvu nenasla tak mam vlastne narok na kopiu.Otazka ked som na RD (do 16.10.2017)som vlastne v ochrannej dobe tak by ma vyhodit nemali az ked by som sa vratila po RD spet do zamestnania tak potom mi moze dat zamestnavatel vypoved.NIe?Ako to teraz je?

loginexistuje
•
16. mar 2017

Treba si pohladat PZ ak bola na dobu urcitu (nemusela byt stanovena datumovo ale napr. na zastupovanie na MD a pod) tak potom nejde o vypoved ale PP skonci standardne uplynutím doby.

Nie si v ochrannej lehote ak si na RD.

Chod a daj si urobit kopiu PZ a podla toho co tam bude sa treba zariadit

mizu89
•
16. mar 2017

@loginexistuje Dakujem a este som sa chcela spytat zmluva bola platna od asi 1.3.2014 a 1.5.2014 som isla na PN.Cize som odrobila 2 mesiace.mala by mi tam osta nejaka dovolenka nie?Mam 27r cize mam narok na 20 dni dovolenka za kalendarny rok.Na mesiac to je 1,5 dna cize za 2 mesiace by to mali byt 3 dni.Tie by mi mal preplatit nie?