Zamestnania, ktorých sa ani lockdowny a ani iné krízy netýkajú
Všade sa šíri panika z tých koronaopatrení lockdownu že ľudia strácajú zamestnania, príjmy atď. Premietlo sa to aj do financovania typu spotrebné úvery a lízingy tak že veritelia obmedzili poskytovanie prostriedkov, aj počas bratia drobných pôžičiek sa pýtajú či je všetko v poriadku v zamestnaní aj keď som už dlhodobým bezproblémovým klientom... Kým predtým pôžička prebehla na pár klikov, teraz nepsutia peniaze kým nezavolajú a neustia sa že je všetko v poriadku atď. Tak aby toľko nepanikárili nechystá sa napríklad vytvorenie zoznamu zamestnaní ktorých sa lockdowny a ekonomické recesie netýkajú? Bol by proste nejaký náprotivok blacklistu nejaký whitelist a tým by všetko fungovalo naďalej tak ako mimo korony či ekonomickej recesie. Lebo dajme tomu my čo ohrozený na príjme niesme tak dajme tomu prídeme do autobazáru a budeme chcieť auto na splátky. Keďže sú tie "krízy" tak by buď nedali ten lízing alebo by sa hojne vypytovali.
Ako príklad uvediem aké môžu byť dopady "krízy" na niektoré zamestnania. Nám sa zvýšili objemy, pribúdali nadčasy (čo sú zase extra peniaze nevyše), k hodinovej mzde nám pridali korona príplatok, počas trvania "krízy" nám príplatky za nadčasy, nedele či štátne sviatky čo sú normálne 100% zvýšili na 200%, aj príplatky za bežný nadčas čo zvyklo byť 25% je 50%. Proste všetky príplatky zdvojnásobili. Takže počas takzvanej krízy sme my zarábali o niekoľko stovák eur viac ako bez krízy. Takže niektorým odvetviam kríza ešte aj pomohla a finančne dopriala.
Príkladom toho príkladu je že v období prvého lockdownu keď banky odpúšťali ľuďom splátky, tak ja som posielal ceľkom štedré mimoriadne splátky! Ten úver je už (aj vďaka krízy) skôr splatený a ide druhá vlna t.j. druhý lockdown čo zase niektorým firmám nahráva a opäť bude veľa nadčasov a lepšie výplaty. Tak vlasne v tom období uvažujem nad kúpou vecí na splátky keďže viem že príjem je ešte istejší ako bez tejto krízy. To banky/veritelia vedia?
Tykoxo a nakoniec ten papier s negatívnym testom ani nepýtali vo firme...
Neni to korona, to je hlavné. Možno už aj vakcíny kúpia firmy čo sú nonstop v prevádzke aj cez pandémiu.

@lauritkatesty je to novinka. Ešte tak dlho som nemal nikdy nádchu. Ale hádam vedia to odlíšiť lebo chrípka a nádcha majú iné bacily ako korona.