icon

Zamestnanie a nástup na druhú materskú. Poradíte?

guzik
24. jan 2013

dobry potrebujem poradit,ci ist na marodku alebo co robit,som momentalne na materskej do 12.02.2013, a na druhu matersku nastupim az niekedy okolo 20.03.2013.kedze porod mam na 26:04 2013. a som stale zamestnana.

zuzana909
24. jan 2013

ak by si na toto obdobie išla na PN tak budeš dostávať náhradu mzdy alebo ísť na tú dobu do práce, taktiež sa môžeš so zamestnávateľom dohodnúť na predĺžení rodičovskej dovolenky až do nástupu na druhú materskú.
teraz neviem ako by ti práca na mesiac a niečo ovplyvnila výšku materskej, PN ti ju neovplyvní a budeš dostávať materskú približne takú istú ako si dostávala pri prvom drobcovi. 🙂

zuzuj
24. jan 2013

Asi si to poplietla trošku, už nemôžeš byť na materskej do 12.02. nejako mi to nevychadza. Meterska je len pol roka po narodeni dieťaťa. Asi mysliš že si na rodičovskej do 12.02. Ja by som si zistila kolko maš dovolenky ( narok na dovolenku vznika aj počas RD) a na ten mesiac by som si ju vybrala, ale neviem kolko maš dni. Je to tiež možnosť a budeš mať viac penazi ako keby si išla na PN. Najskor isť za personalistkou, nech povie kolko maš dovolenky a potom Treba sa dohodnuť so zamestnavatelom.

zdenicka2012
24. jan 2013

ja by som sa riadila podľa toho kde pracuješ a ako sa citiš a či ti to stoji za to.Ja som bola na PN od tretieho mesiaca a aj tak som porodila v 35tt,takže ja na tvojom mieste ostanem doma a uživam si ešte trošku 😝