Zamestnanie počas evidencie na úrade práce
Už asi trikrát pri pohovore som počula, že škoda, že som na úrade práce tak krátko, že keby aspoň 3 mesiace, 6 mesiacov, tak by to vedeli využiť... Čo to znamená?
prečo sa neopýtaš svojej sprostredkovateľky? Kto nerobí na úrade nevie aké projekty momentálne bežia a keby vedel nevieme údaje o tebe, niektoré sú napríklad iba pre určitú vekovú kategoriu alebo zťp a podobne...
Kľudne aj v tom zamestnaní môžu mať staré info a projekt už bežať nemusí, teda napríklad keby si sa opýtala a zistila si informácie vieš na pohovore reagovať že asi myslíte ten a ten projekt a už nebeží a tým napríklad možno vyberú teba a nie niekoho kto je dlhšie, lebo si to zistia na úrade práce, že na to zbytočne prihliadajú kto je koľko na úrade, že nebudú mať z toho benefit.
prečo sa neopýtaš svojej sprostredkovateľky? Kto nerobí na úrade nevie aké projekty momentálne bežia a keby vedel nevieme údaje o tebe, niektoré sú napríklad iba pre určitú vekovú kategoriu alebo zťp a podobne...
Kľudne aj v tom zamestnaní môžu mať staré info a projekt už bežať nemusí, teda napríklad keby si sa opýtala a zistila si informácie vieš na pohovore reagovať že asi myslíte ten a ten projekt a už nebeží a tým napríklad možno vyberú teba a nie niekoho kto je dlhšie, lebo si to zistia na úrade práce, že na to zbytočne prihliadajú kto je koľko na úrade, že nebudú mať z toho benefit.
@marsmykkok veď to je v poriadku, pokiaľ nevieš, nemusíš odpovedať. Pýtam sa tých, čo možno majú skúsenost alebo vedia odpovedať. Je to všeobecná otázka. Nie konkrétne na mňa, nakoľko nie som jediná, ktorá sa s týmto stretla. A nemám žiadne obmedzenia zdravotné ani nič, vek do 40, na úrade som vedena krátko, tak ma to prekvapilo.
Lebo za takých ľudí dostávajú príspevok a teda platia menej zo svojho vačku. Na stránke úradu si nájdeš aké príspevky sú.
však ale najlepšie by ti odpovedali na úrade. A fakt je možné že 2 roky dozadu napríklad niečo bežalo a už nebeží a keby si to zistíš na úrade, zvýšiš svoje šance na úspech na pohovore. Však na to sú na tom úrade a pani bude len rada, že chodíš na pohovory a hľadáš si prácu a nie si tam len preto, aby za teba platili zdravotku a nechceš pracovať...
však ale najlepšie by ti odpovedali na úrade. A fakt je možné že 2 roky dozadu napríklad niečo bežalo a už nebeží a keby si to zistíš na úrade, zvýšiš svoje šance na úspech na pohovore. Však na to sú na tom úrade a pani bude len rada, že chodíš na pohovory a hľadáš si prácu a nie si tam len preto, aby za teba platili zdravotku a nechceš pracovať...
@marsmykkok veď práve, že ja si aktívne prácu hľadám, momentálne pracujem na dohodu-zaskolenie, o dva týždne by som mala nastúpiť na TPP. Sme dohodnutí len ústne, snáď to takto aj bude. Ale zaráža ma, že ma chcel prijať až po 3 mesiacoch vedenej v evidencii. Pýtala som sa ho, vravel, že budú mať za mňa príspevok, ale veľmi zhovorčivý nebol. A teraz premýšľam, či má potom nevymení za ďalšieho zaevidovaného. Na toto mi neodpovedala ani na úrade, že je to rôzne. Tak som len chcela vedieť ,či niekto nemá skúsenosť.
Ano msju prispevky za dlhsie nezamestnanych. Ak vezmu absolventa tiez msju prispevky. Mna tak poslala pani z uradu na pohovor do nejakej stavkovej . Pridem tam a majitelka hned ze kolko mam rokov ci sa moze opytat. Ked som jej povedala len krutila hlavou vraj mala poziadavku absolventa,ze na co ma tam posielala pracovnicka uradu🤦tak niektore pracovnicky asi citat nevedia
Ano msju prispevky za dlhsie nezamestnanych. Ak vezmu absolventa tiez msju prispevky. Mna tak poslala pani z uradu na pohovor do nejakej stavkovej . Pridem tam a majitelka hned ze kolko mam rokov ci sa moze opytat. Ked som jej povedala len krutila hlavou vraj mala poziadavku absolventa,ze na co ma tam posielala pracovnicka uradu🤦tak niektore pracovnicky asi citat nevedia
@slavomira236 áno, toto tiež viem, absolvent, 50+ alebo ZP, ale ja nič z toho nesplnam, nikto nevie veľmi konkrétne povedať. Dostala som aj ponuku na prácu na čierno, aby som spĺňala podmienku 12 mesiacov na UP... Samozrejme, že toto nehľadám, len ma to prekvapuje.
Kedysi bolo že keď si bola dlhšie na úrade práce tak zamestnávateľ dostal sústavou za človeka, že ho zamestnal. Pred 25 rokmi dostal peniaze aj za mňa. Bola som hneď po škole na úrade práce rok ale robila som kurz 10 mesiacov tak mne prácu vtedy neponúkali,lebo som mala prax každý deň. Po roku som sa zamestnala a dáke peniaze dostal. Ale koľko netuším.
napr. toto : https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
Ahoj,áno tak to býva nechá si ťa tam rok,aby za teba poberal od štátu a po roku ťa odkopne len dúfam,že tebe sa to nestane poznám pár ľuďí, ktorých takto okašlali.

Doplním, že spomínali nejakú dotáciu, príspevok.