icon

Zarábajú vodiči kamiónov naozaj tak dobre?

Dnes o 06:42

Dobrý deň,určite ste tu aj manželky mužov,čo vlastnia kamióny. Zarábajú vodiči kamiónov naozaj tak dobre a veľa ako tvrdia majitelia dopravných firiem-ich šéfovia? Prečo potom vidieť pomaly na každom kamióne,každej firme,všade mi to vyskakuje že príjmu vodiča??

anonym_1a84c0
Dnes o 06:46

Tak je logicke, ze ziadny sef nebude ludi lakat na slub, ze sa narobis, nebudes doma a to vsetko za malo penazi.

anonym_4aad70
Dnes o 07:21

Ano aktualne je nedostatok vodicov a ti co su, je vacsina 50+ (ved mame kopu manazerikov a socialnych pracovnikov). A ano, ponukaju v mnohych firmach dobre platy. Treba si ale uvedomit, ze ta praca vobec nie je jednoducha, a to je jedno ci jazdis len SK, alebo aj zahranicie na viac dni atd.

simisi
Dnes o 07:35

Za mna vobec,len okolie si mysli,ze zaraba tazke prachy🙈

anonym_b01285
Dnes o 07:47

Závisí, pre akú firmu, či sa jazdí po Slovensku alebo MKD, či ide o chladničky alebo nebezpečné chemikálie, a aj podľa turnusov. Vieš sa tam pohnúť od 1300 po 4000. Ale proste muži sú ďaleko od rodiny, dlho preč, spia v kabíne. Môj muž jazdil ako mladý a teraz sa k tomu vrátil aspoň na nejaký čas, práve kvôli tomu, aby sme čosi zarobili na väčšie bývanie.

tinqua
Dnes o 07:54

Je to jedna z mála prác, kde aj bez vzdelania a naháňania kariéry vieš zarobiť krajšie peniaze....za cenu toho, že skrátka nie si doma. Je tam celkom tlak, človek príde domov a v podstate hneď aj odchadza preč. Základný plat je obvykle slabší, ale dopĺňajú to diétami, teda reálne to vyzerá tak, že žije mesiac na vifonkach a majke s rožkom, aby zostalo čo najviac z dennej diéty. Ale závisí samozrejme od firmy.

biker610i
Dnes o 08:04

Ja som vodic kamionu a mam 35 rokov a tuto pracu robim 12 rokov. Plat ako som pisal v inej teme mam cca 2-2500€ mesacne niekedy sa da aj viac. Jazdim najma Taliansko a obcas Francúzsko a španielsko. Chodim na 1-3 tyzdnove turnusy. A ked sa vratim z ciest tak doma som väčšinou 2-4 dni po návrate záleží ako sa dohodnem na firme. Co sa tyka stravy: vela kamionistov vie variť ja iba len taky zaklad cestoviny ,konzervy,prazenicu a pod. Takze neni to len o suchej strave a vifonkach.Vo firmach aj po seste su rozne bufety,kebaby, pizzerie , koliby ci reštaurácie a obchodaky kde sa da dobre najest do 10eur

biker610i
Dnes o 08:12

A este k 1. prispevku: chlapi co jazdia kamionom väčšinou ten kamion nevlastnia ale robia v dopravnej firme ktora ten kamion vlastni oni su ako zamestnanci. A plat sa sklada väčšinou z dvoch častí základný plat + diety. Zakladny plat byva okolo 900eur v cistom a zvyšok su diety. Takto to je vo väčšine dopravných firiem na Slovensku. A preco ti vyskakuje ze skoro všade prijmu vodica? Lebo kamionov a dopravnych firiem je vela a vodicov je nedostatok a vela starsich vodicov skoncilo s touto robotou alebo sli do dôchodku a mladý sa do tejto roboty moc nehrnú a ten nedostatok je v celej EU nie len u nas

anonym_03395a
Dnes o 08:55

@anonym_autor mm jazdí na kamióne už dlho, každý týždeň otočí Francúzsko a potom je 2-3 dni doma a plat má 1800 -2200 eur podľa toho či vezie ADR alebo bežný náklad.

anonym_f3846b
Dnes o 09:32

No je to skor prezivanie nez zivot. Miesto byt s rodinou, priatelmi, mat vecer volno, zijes v kabine 2x2 metre. Plat neodpoveda tomu, ze pracujes 16 hodin denne (odratame nevyhnutnych 8hod spanku). To sa da robit iba do urciteho casu, preto ta fluktuacia.