Zbierka na pohreb kolegyne
Ahojte, som v zahraničí a bývalá vedúca zomrela. Mala som s nou konflikty a šikanovala ma v práci. Preto som koli nej dala výpoved. Po 2ch rokoch som sa vrátila naspet na to miesto, kedže ona ochorela a direktor hotela ma prosil, aby som sa vrátila. V stredu vedúca zomrela a my sa jej m,áme zbierat na pohreb. Dali by ste peniaze?
ja by som nedala. Ak ide o osobu, ktora ma sikanovala a vystvala z prace a ked som sa po rokoch vratila, ani tam nebola, tak nevidim dovod.
AK ma ist o nejake zdvorilostne posmrtne odpustenie ci co, to sa predsa nemeria peniazmi, to je uz na tebe, kedy a ci sa povznesies, odpustis a pod.
Tym ze hodis do kasicky pre jej dceru, ktora vraj bola este horsia, tym nijake osvietenecke odpustenie nenastane. Navyse, argument, ze dcera je sama podla mna neznamena, ze o to vacsi dovod prispievat... Ak je sama, nema deti = nezivi ich, nesati... vsetky peniaze ma pre seba, podedi po mame, tak nemyslim, ze by nejak extra potrebovala kazde jedno euro z kasicky.
Predpokladam, ze si jej nepriala ani tu chorobu, ani nehodu, ani smrt, nemas si co vycitat, to by bol problem, nie nejake peniaze.
Predpokladam, ze ak bola taka mrcha, vela ludi ma podobnu dilemu a ak daju, tak len z povinnosti, lebo "co by ludia povedali" to nie je vôbec uprimne, ale oni to v sebe asi neriesia.

dost blby priklad si uviedla ty unesena