icon

Zmluva na dobu určitú a zaniknutá minuloročná dovolenka

dajana40
11. jan 2017

Ahojte. 4. 7. 2016 Som nastupila na zmluwu do prace.Zmluwa je na dobu urcitu do 31. 12. 24.10 som isla na pn ktora trwala do wcera. wcera som vsak nastupila do starej firmy len s nowym nazwom. HR mi powedala, ze wzniknuta dowolenka za minuky rok je bezpredmetna a zanikla mi. Je to pravda?

lalia87
11. jan 2017

Zaniknut by mohlo to tvoje w miesto v ...

dajana40
autor
11. jan 2017

??

nada847
11. jan 2017

s novym nazvom? Aj nova zmluva aj vsetko na novo?

dajana40
autor
11. jan 2017

Ano novy nazov aj zase nova zmluva ako vsetko je v nej to iste len novy nazoz zamestnavatela

dajana40
autor
11. jan 2017

Len ja som kdesi citala , ze dovolenka sa da preniest aj od stareho zamestnavatela k novemu.. A zrwzu, ze mi nepatri dovolenka z min. Roku

ikonica
11. jan 2017

pri ukonceni starej zmluvy ti mala byt preplatena nevycerpana dovolenka, tak ako sa to robi pri akomkolvek inom vystupe...

dajana40
autor
11. jan 2017

A kebyze nechcem peniaze mozem ju aj vybrat?

ikonica
11. jan 2017

a mas nejake ukoncenie povodnej zmluvy? ake su tam datumy?

ikonica
11. jan 2017

este raz som si to precitala... dobu urcitu si mala do 31.12. cize koniec zmluvy je 31.12. a nevycerpana dovolenka ti mala byt preplatena vo vyplate za december....

ukulela
11. jan 2017

nemozes si vycerpat dovolenku, lebo uz nemas u koho - je jedno, ze firma ma rovnakych majitelov, ale uz je to ina firma. okrem toho tebe sa pracovny pomer skoncil 31.12. dovolenku si mala cerpat pred jeho ukoncenim, alebo sa dohodnut na jej preplateni - so starym zamesnavatelom, teda firmou A. firma B sa ti na to moze vykaslat ...
ano, kus s tebou vybabrali. dovolenka sa prenasa napr ak zamestnavatel prebera zamestnancov v úracovnom pomere aj so zavazkami - ale to nie je tvoj pripad.
a teda ja ozaj nechapem to w ...

dajana40
autor
11. jan 2017

Ano prislo mi take ako upowedomenie otom, ze sa konci moj prac wztah ku 31.12.

dajana40
autor
11. jan 2017

Ok ale nechapem, preco mi ju sami oni nepreplatili automaticky. Ved je to ich povinnost preplatit dovolenku, co to ja mam ich nahanat? A dovolenku som nemohla cerpat, lebo som uz v tom ochorela a polku dovolenky mi kazali nechat si na december kedy je uz pracovisko zatvorene

obsadenemeno
11. jan 2017

jeziskowe huslicky...... 🙄

ikonica
11. jan 2017

firma A sa s nou nema na com dohadovat.... zo zakona pri ukonceni pracovneho pomeru zamestnavatel musi nevycerpanu dovolenku preplatit a bodka.... trvaj na tom... ak nie, sla by som smer inspektorat... spoliehaju sa na to, ze to nechas tak, kedze ta vzali do novej firmy...

ukulela
11. jan 2017

nuz. mohla si pn ukoncit skor a docerpat dovolenku. uz s tym nic neurobis,len sa pouc a straz si take veci. seriozny zamestnavatel by to neurobil.

dajana40
autor
11. jan 2017

Dakujem za rady ale tak mam narok na preplatenie dovolenky, alebo nie?

ikonica
11. jan 2017

mas!

ukulela
11. jan 2017

@ikonica - ved pisem, ze snou vybabrali. nevieme, ci povodna firma akoze zanikla, ci co ... inspektorat by som riesila v pripade, ak by som mala inu pracu. takto ked ich uda, s miestom sa moze rozlucit - ak tu pracu chce/potrebuje,musisi to nabuduce ustriehnut :( slovenska realita.
stalo by za to este sa uctovnicky opytat rovno, ze preco jej dv nepreplatili - oni to mozno takto skusaju rad radom na viacerych a kto sa chyti, na tom usetria ...

dajana40
autor
11. jan 2017

Moze byt ak sa jej to spytam zad budem ta zla ale dik za rady vybavim to hned zajtra

dajana40
autor
11. jan 2017

A nazow firmy je komplet ten isty len na cele s inym cloweko. A inou adresou