icon

Zmluva na dobu určitú . koľkokrát sa dá predĺžiť?

crystal333
8. feb 2021

Ahojte mamičky,nemamičky,poprosila by som vás, kto sa v tom vyzná o info, ako to chodí....Pracujem na polovičný úväzok,a zmluvu mám na dobu určitú.(1 rok) Zaujímalo by ma ,že do kedy resp.koľkokrát mi môže zamestnávateľ ešte takúto zmluvu predložiť.

helcanw
•
8. feb 2021

@crystal333 malo by to byt max 3x. ja som síce pracovala na tpp ale tiež som mala na dobu určitú. Predlzili mi ju 2x a na tretíkrát už na neurčito.

ivkazba
•
8. feb 2021

2x krát. Ale pozor, niektorí zamestnávatelia sa toto snažia obísť tým, že nepredĺžia zmluvu ale urobia úplne novú. Takže toto si čekni keď prejde rok.

bogierka
•
8. feb 2021

no podla zakona 2x na 3x by uz mal dat na dobu neurcitu ale ako pise vyssie tak sa to snazia sa obist

zalka
•
8. feb 2021

@crystal333 no nakoľko je mimoriadna situácia , tak aj v tomto došlo k zmene, a zmluva na dobu určitú sa dá úplne legálne v zmysle zákona predlžiť aj tretí krát max. o jeden rok.
Viď https://www.ip.gov.sk/pracovny-pomer-na-urcitu-...
V zmysle aktuálnej novely sa v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 alebo v období do dvoch mesiacov po ich odvolaní toto obmedzenie predĺženia pracovného pomeru neaplikuje. Ak sa pracovný pomer na určitú dobu má skončiť uplynutím dohodnutej doby v tomto vymedzenom časovom období a nejde o taký pracovný pomer na dobu určitú, u ktorého sú splnené podmienky na jeho predĺženie v zmysle doterajšej právnej úpravy, je možné ho predĺžiť jedenkrát a najviac o jeden rok.

@bogierka @ivkazba @helcanw

babydesire
•
9. feb 2021

@ivkazba no toto sa stalo muzovi,,vedeli sme ze je to protizakonne,povedalnim to priamo,no tu pracu potreboval,nemal na vyber,len podpisat dalsie predlzenie...chvalabohu potom (3.predlzenie realne,stare dodatky mame odlozene) a az na 4.raz na neurcito