icon

Zvažujete poslať životopis na vyššiu pozíciu?

7. jún 2024

Pracujem v jednej firme, ktorá je príliš veľká na to aby sa o vás priveľmi zaujímali ale dosť malá na to aby vedeli ako sa voláte, odkedy ste tu a na akej pozícií pracujete. Uvoľnila sa vyššia pozícia než je moja aktuálna, korektné by som bola na "jednej úrovni" s mojim nadriadeným.
Rozmýšľam, či reagovať na ich ponuku. Je to možno trocha mimo mojej ligy, preto mám strach čo si pomyslia. Obávam sa, že si spravia zo mňa dobrý deň a postarám sa o zábavu celej firme.

domkakvet
•
7. jún 2024

Ak ta nikto v praci neoslovil, alebo ti to neodporucil, tak nie.

veklipo
•
7. jún 2024

Jasne, ze sa máš prihlásiť. Tie obavy sú len v tvojej hlave. To je pre všetky ženy typické. Chlap by veľmi neváhal.
Ber to tak, ze nemáš čo stratiť.
Ale informuj o tom svojho nadriadeného vopred.
Držím palce!

deti95060810
•
7. jún 2024

áno poslala...
spĺňaš dúfam všetky podmienky čo požadujú.

melanta
•
7. jún 2024

Samozrejme. Kto mlčí, sa nikam nedostane. Ak nemá správneho manažéra, ktorý svojich ľudí podporuje. Ja som sa prihlásila svojho času v korporáte o vyššiu pozíciu, ako mala moja vtedajšia šéfka. A dostala som ju. Ak spĺňaš podmienky, vyskúšaj. Ale informuj svojho šéfa, že si prejavila záujem o danú pozíciu, nech to vie od teba. Je to korektné. Držím palce.

cookie29
•
7. jún 2024

Samozrejme. Predpokladam, ze nadriadeny ma tiez nadriadeneho nie? Mozes sa aj osobne informovat, respektive na RH, neviem, ake su zvyklosti vo vasej firme.

vikusjk
•
7. jún 2024

Jasné. Korektný postup by bol, že o tom povieš svojmu nadriadenému, alebo - ak váhaš, tak si s ním daj 121 a prejdi si to s ním v zmysle, že si videla túto pozíciu a máš záujem sa prihlásiť. Vystupuj sebavedomejšie, než že "bojím sa, že je to mimo mojej ligy". Ak už nič iné, tak aspoň budú o tebe vedieť, že máš záujem sa posúvať a rásť

kavenkaa
•
7. jún 2024

Určite by som do svojej firmy neposielala životopis. Podľa vzťahov by som oslovila buď svojho nadriadeného, alebo nadriadeného pre danú pozíciu, prípadne HR.. a otvorila tému, že ťa zaujala tá pozícia.

barborachors
•
8. jún 2024

@veklipo lenže chlapa po neúspešnom pokuse o postup nikto nesikanoval, nevysmieval sa mu a neohovaral ho po chodbách. Na žene sa každý rád povezie, aká je to chudera, co sa snaží niekam dostať.

veklipo
•
8. jún 2024

@barborachors to stále nie je dôvod, aby to nevyskúšala.