Ako často dezinfikovať detské veci?

25. jan 2024

Ahojte, ako casto je zdrave a prospesne dezinfikovat detske veci? Konkretne podlozku, hracky, kusatka atd. Na jednej strane chcem budovat imunitu, na druhej strane sa bojim zbytocnych bacilov. Dezinfikujete tieto veci sprejom na dezinfekciu alebo len vodou, prip. Nejako inak? Ako casto? Kazdy vecer? Raz do tyzdna? Len ked to padne na zem?😄dieta uz lozi a berie vsetko do ust, ja som zvyknuta dezinfikovat sprejom vsetko doma, ale na druhej strane chcem aby mala dobru imunitu a neskolil ju kazdy bacil.

matkahelka
25. jan 2024

vobec, ale vobec som nedezinfikovala. ani pri jednom dietati. a smejem sa, ze ked padlo na zem. zo zeme sa oblizuje najlepsie.
hryzatka som obcas sterilizovala s flasami a podlozku pretierala vramci utierania prachu. inak nic. pri takomto sterilnom uvazovani bude dieta chore len co vstupi do prveho obchodu.

petronellla87
25. jan 2024

To som nerobila, podložku som vysavala a občas utrela. A vyvarala dudle a flase

doris11
25. jan 2024

No vysavam/vytieram vacsinou každý den 😀 aj keď bol syn maly, čiže aj pod takou penovou podložkou som to vždy povysavala zotrela a zvrchu len vlhkou handrickou.. to je vse 😂 dezinfekcia vôbec
Mame vela domácich zvierat tak vecne bol “vypustený” medzi ne keď sa kŕmilo, mojkal sa so sliepkami s mačkami, kozami, vecne bol aj je cely od blata od hliny keď sa okopávala zelenina😂 párkrát sa vykúpal v korýtku na žrádlo 😀 take gazdovske decko 😂
Teraz má 4 roky a nechcem to zakríknuť ale nebýva vôbec chorý, ani soplik nic.. keď už tak len úplne ľahký priebeh a za 2-3 dni je fit (chvalabohu).. Či má vybudovanú imunitu z toho ťažko povedať ale možno troska nieco je na tom 😂

beata_k
25. jan 2024

Umyla som vodou a saponatom ked som si spomenula. Ziju

majlo1234
25. jan 2024

Nikdy, veci do pusy-jryzadla som parkrat vyvarila.

simsalabim
25. jan 2024

Nedezinfikovala som, len dala pod vodu, ak bolo treba. Prezili vsetci.

deniska2706
25. jan 2024

Vôbec, iba poutieram alebo oplachnem ak treba a ak je vyslovene niečo veľmi špinavé tak hodím do pračky

bale1rinka
25. jan 2024

plyšáky som prala tak raz za 4mesiace, ocot, sanytol...a normálne som upratovala, nič špeciálne, dudle priebežne ako mi prišlo vhodné, ja som mala sklenene flašky všetky....aj misky poháre...netreba to preháňať, nech sa dieťa stretne so všetkým aby telo nebolo prekvapené keď príde niečo nové👍

vroni
25. jan 2024

V živote som nič nedezinfikovala. Umyla som, vysala a bolo. Keď sa mi zdal cumel špinavý s vyzuzlany, kúpila som nový. Deti žijú. Alergie nemajú žiadne.

zorkahorka
25. jan 2024

Prve tyzdne som raz za tyzden vyvarila cumle a flasu, potom raz za 2 tyzdne, potom uz vobec.
Toto, co popisujes, mi nedavno spominal znamy, ze takto vsetko pri prvom dietati umyvali a ma dieta ma astmu... takze skludni sa. Ked spadne cumel na zem, umyjes pod tecucou vodou a je to. Hracky v dome neries. Snad nemate doma blato???

januska12323
25. jan 2024

Dezinfikuje sa u nás akurát záchod a kľučky ak je niekto chorý. Ostatné veci stačí normálne umyť. Keď to budeš takto preháňať dieťa nebude mať imunitu a ty sa scvokneš čo všetko ešte musíš umyť.

slavomira236
25. jan 2024

Nic som take nerobila

cecilia29
30. jan 2024

Vydenzifikovala a oprava hračky s dezinfekciu možno raz za 3-4 mesiace