icon

Ako často periete?

11. okt 2023

ahojte, zaujímalo by ma ako často periete a koľko je vás v domácností. Zaujíma ma to preto,že mi nájomníčka vykričala,že často periem a,že poniektorí perú raz za dva týždne. Žili sme s partnerom v zdielanom dome na druhom poschodí my a na prvom majiteľka.

dena38
13. okt 2023

My sme traja a kedze syn aj muž sportuju tak perem často,pretože dresy a spotené veci musim hadzat hned do pračky. Skoro teda kazdy deň ide u nas pračka.

feb13
13. okt 2023

Ked sme boli 2, prala som 2x do tyzdna, raz svetle a raz tmave oblecenie. Podla mna to je minimum... nepoznam nikoho, kto perie raz za dva tyzdne.

fergiea
13. okt 2023

Ja periem niekedy každý deň, niekedy aj 3x do dna, niekedy aj 4 dni pracku nezapnem. Periem, keď treba a hlavne, pradlo triediť a periem zvlášť (farby, oblečenie, spodné prádlo, utierky, uteráky, posteľné pradlo atď.). V domácnosti sme 2 dospelí a 1 dieťa 7rokov.

ikuska27
13. okt 2023

Sme piati a periem zhruba každý tretí deň...ale to potom periem nonstop celý deň 🙈

oira
13. okt 2023

Sme traja a periem kazdy druhy den isto

anett9
13. okt 2023

2x denne.... mám pocit, že periem pre celú ulicu 😀Ani keď boli decká malé,som toľko neprala 😂

kiwinetta
13. okt 2023

@tamta periem podobne. No moja švagriná perie nonstop. Je nás rovnako

dominikatim
13. okt 2023

Sme 2 plus bábo, a periem takmer každý deň. Nechápem ako môže niekto prať raz za 2 týždne ... Veď ked periem aj návliečky, deky, plachty to sú už 3 práčky ... A toto periem aspoň raz za mesiac ... A najomnikovi to môže byť tak jedno ... Či čo vám dáva prach na pranie a sušiak? Veď elektrika a voda by mala byť vramci nájmu . Keď sme boli ešte sami som prišla prevažne v noci kedze sme boli naučený na nočný život (nočné smeny) takže vtedy som aj upratovala aj prádla aj varila a nikto sa nikdy nesťažoval ...

tamta
13. okt 2023

@kiwinetta ja hlavne nechápem, kedy ľudia stíhajú prat denne, ved ked je človek v práci do nejakej šiestej, potom sa ešte naháňať triediť prádlo, prať, vešať, skladať alebo prekladať do susicky? To by človek nerobil nic ine.. Ale tak nech každý robí ako mu vyhovuje... Mnohé sa tu snazia z nas robiť spindury, ale rovnako aj my menime často uteráky, navliecky na periny atď.. Názor sa dá vyjadriť aj bez toho, aby sme sa snažili toho druhého urazit... 😊
Ale je pravda, ze mame práčku na 9kg bielizne, aj ked ju samozrejme nepreplnujem.. Ked ma človek mensiu práčku, tak asi musí prať viac...

zuzu11166
13. okt 2023

@tamta tak sme divne 2.
Ja velmi podobne ako ty,len este s tym,ze mam 2 domacnosti....
Kazducky vikend chodime v piatok k otcovi,ktory cez tyzden je sam v dome a v nedelu vecer naspäť.takze fungujeme aj tam,mame tam vsetko a ko doma,oblecenie a tak.takze tam zvyknem prat kazdu druhu sobotu-otcove veci+aj nase,co mame tam.
A cez tyzden sme v byte,tak tam raz v tyzdni

elisebah91
13. okt 2023

Sme piati, periem priebežne no nie tak často, priemerne 3-4 práčky týždenne v dvoch dnoch

frzeiovn
13. okt 2023

My sme piati, a pri deťoch keď je pekné počasie aj 3x za deň niekedy, ale v priemere tak 3x za týždeň....ale sme v dome a mám kde aj vonku sušiť zatiaľ tak to nikomu nevadí...

lily39
13. okt 2023

Sme 4- z toho dvaja teenegeri- sportovci-ktori maju kazdy den treningy- periem kazdy den 2x. Manzel ma tazku a spinavu robotu-takze aj tam je kopa veci na pranie.

btus
13. okt 2023

sme traja. Každý 2-3 deň. Keď sme mali šteniatka , tak každý deň aj 2x.

dorinecka45
13. okt 2023

Niekedy 2x denne a niekedy aj 3 dni neperiem.nie ze by som sa dostala na spodok kosa na pradlo, ale uz sa mi nechce odkladat pradlo 😭 sme 4 plus pes (deky pelech atd.)

nedockavka372
13. okt 2023

Sme 4 (z toho 11m a 3r deti), periem raz týždenne cca 5 praní otočím (posteľné, biele, čierne, farebné, uteráky, pripadne aj deky).. keď sme boli sami s mužom, tak možno raz za dva týždne som vyprala (v práci nosíme on montérky a ja uniforma, a na bežný deň máme dosť vecí) vždy čakám až bude plná práčka..

natalka13
13. okt 2023

Zalezi ako kto zije - rodinny dom + sporty. Ked sme vsetci 4 trenovali prala som denne. Len uterakov boli 2 pracky tyzdenne. 8kg.

simona99687
13. okt 2023

Sme 4 v domácnosti a periem každý druhý deň

tanuuulka
13. okt 2023

Nas je 5, z toho dvaja skolkari a jedno polrocne babatko. Periem kazdy bozi den. Ak jeden den neoperiem, tak druhy den ma caka hrozne prekvapko v kupelni 🤣 ale deti chodia na sporty, v skolke vecne zafulaju, ze vsetko musi ist do prania, babo tiez toho narobi dost.. plus uteraky, latkove biele plienky (pouzivame ich ako podbradniky, do kocika na lezanie, na odgrgnutie..) a aj my s muzom potrebujeme oprate. Dakedy mam pocit, ze periem aj susedom 🤣

candii
13. okt 2023

Ja periem každý deň .. po prípade každý druhý. Sme štyria. 2 deti - školák , škôlkar.

karolina196
13. okt 2023

@autor Prať raz za 2 týždne môže iba nejaká špindíra.Aj kebyže žijem sama,tak by mi práčka išla min. 3x do týždňa.Takto prať môže iba človek,ktorý nosí celý tyždeň to isté oblečenie a mení iba ponožky a spodné prádlo.A taktiež si neviem predstaviť nemeniť uteráky,osušky,kuch.utierky,postelne prádlo,deky z pohovky a atď.Ja dokonca periem raz za čas aj handry,ktoré používam v domácnosti.A v lete viem oprať aj vankúše a paplóny.U mňa je práčka najlepší pomocník v domácností.V tomto by ma nemohol nikto obmedzovať.

gaabriela2212
13. okt 2023

Sme 4 a periem veľmi často. Da sa povedať ze denne🙈😀 niekedy sa stane ze take 3 dni neperiem ale potom mi ide práčka 4x do dňa. Ale práčku zapinam len počas dňa ,keďže sme v byte tak večer nie aby to niekomu nevadilo.

lietajucikoberec
13. okt 2023

sme traja a periem v sobotu. ked periem obliecky alebo take sezonne, tak pracku zapinam aj mimo soboty. ale neperiem kazdy den.

veronika2405
13. okt 2023

Nás je 6, periem aj 5x za deň... Niekedy minimálne 2x za deň... Moji rodičia sú 2ja,ale každý deň dáva mamka prať 1x.

zoeeoz
13. okt 2023

Sme 4…cez leto kazdy den..cez zimsie obdobie 3-4x lebo to nemam kde susit :(

ivonluk
13. okt 2023

Je nás 6, 4 malé deti, periem denne minimálne jednu práčku. Keď sa stane že neoperiem jeden deň tak sa mi to nakopí 😁 ale su dni keď aj 2-3 krát púšťam 😁 keď prevliekam všetky postele tak sa práčka nezastaví.

kvet123ka
13. okt 2023

1-2x do týždňa. Sme 2

zoeeoz
13. okt 2023

@karolina196 pracka a teda u mna sa tam radi aj umyvacka, tu tiez totalne milujem :D

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
lily14
13. okt 2023

Skoro každý deň sme 4