icon

Ako často periete?

11. okt 2023

ahojte, zaujímalo by ma ako často periete a koľko je vás v domácností. Zaujíma ma to preto,že mi nájomníčka vykričala,že často periem a,že poniektorí perú raz za dva týždne. Žili sme s partnerom v zdielanom dome na druhom poschodí my a na prvom majiteľka.

barbie2023
13. okt 2023

Sme 4, bábätko a školopovinné dieťa a teda pletiem teraz viac.. Tak raz za 4 dni.predtym som prala 2 práčky týždnne.

sissik
13. okt 2023

kym sme boli sami, tak to boli 3 pracky tyzdenne oblecenia - biele, tmave a jemne. K tomu som hodila aj uteraky. Postelne a deky este navyse k tomu raz za 2 tyzdne. Teraz sme 4, 2 pubertacky, jedna si musi prat sama koli psych. problemom. Ona perie 4 pracky tyzdenne 9kg uplne napchate. Ja pre 3 ostatnych clenov domacnosti periem cca 4-5 praciek oblecenia s kapacitou 9kg - biele - niekedy 1 tyzdenne, niekedy sa aj za 2 nazbiera, farebne, 2x cierne - vsetko plne nalozene, plus jemne rozdelene na biele a farebne po 2 pracky. To sa nemozu davat plne pracky, takze podla odporucania na pracke. Osusky a postelne su navyse k tomuto. Takze u nas sa tyzdenne otoci minimalne 12 praciek, cca 2 denne. Myslela som, ze to nie je OK, ale vidim, ze aj inde sa tak perie pri viacerych ludoch.
Keby som bola sama, tak by to bolo na 3 pracky tyzdenne, lebo pradlo roztriedit treba a nebudem predsa prat cierne a biele spolu. Nech mi nik nehovori, ze 1 pracka za 2 tyzdne musi stacit. To sa proste neda. To by musel mat sam clovek tolko pradla, ze mu biele vystaci na 3 tyzdne, cierne na 3 tyzdne a aj spodneho pradla na 3 tyzdne, aby tyzdenne opral jednu pracku. Pochybujem, ze v najme ma tolko oblecenia

petushka7
13. okt 2023

Sme siedmi, pri 5 tich deťoch periem každý deň. Su aj dni keď práčku nezapnem a potom dni keď aj dve -tri denne operiem.

animus
13. okt 2023

Sme štyria a periem každý deň. Niekedy aj viac krát za deň.

karolina196
13. okt 2023

@zoeeoz umyvacku tiez mame a urcite usetri kopec casu,ale keby som ju nemala nic by sa nestalo. 😁 Obcas aj tak umyjem v rukach,ked je toho iba par.Ale pracka je taka vec,ze bez nej by som sa asi obesila 😅

ariannazara
13. okt 2023

Sme traja každý druhý deň ale keď je sobota a potrebujem periny atď tak aj 2 krát ide pracka aj 3 krát. Nepočítam to

tomikejt
13. okt 2023

Sme 4 a periem skoro každý deň

laurita285
13. okt 2023

Dvaja dospelý a periem denne 😀 dokonca máme 9kg práčku, niektoré dni ide práčka aj 2x za deň

dena883
13. okt 2023

Sme traja.... periem podľa potreby niekedy aj každý deň 🤦‍♀️ niekedy každý druhý druhý a to poväčšine 2 práčky
No neviem si predstaviť prať raz za 2tyzdne OMG Veď by som potom prala 3dni vkuse

natasha1988
13. okt 2023

Kazdy den niekolko pračiek, kolko stihnem. Stav uplneho opratia nepoznam, stale mam hromady na pranie. Periem vzdy ked som doma.

natasha1988
13. okt 2023

Najviac ma štve že hodvab, vlna, kašmir len v rukach sa da. Tak mi to tam sezonu stoji na opratie, nemam na to čas…

sidicek
13. okt 2023

2xdo týždňa pre 2 dospelých je úplne v pohode, viac som určite neprala, s detmi je toho samozrejme oveľa viac.

laila22
13. okt 2023

Podľa potreby, zväčša v piatok a sobotu, ale ak treba hodím prať aj cez týždeň. Sme 2.

silvike
13. okt 2023

Ja mam pocit ze periem v kuse 🤪 V kuse len s pradlom narabam 🙄 P.S. Sme 5ks

hanka_se
13. okt 2023

sme 3 (2 dospeli v praci a dcera 9r.) a periem vacsinou v sobotu 1 pracku a v nedelu 1 pracku. Nakolko staviame, tak veci co mame na stavbe prezlecene, tie periem v nedelu. Normalne veci v sobotu. Ak periem navlecky, uteraky, deky, tak to je samostatne, kvoli objemu pracky 🙂 a tiez kedze byvame v 2 izb byte a nemame susicku, tak aj podla pocasia, aby to stihlo uschnut 🙂

tweetinka.co
13. okt 2023

Práčka ide asi 6x za týždeň. 2 dospelé osoby. A 2 dospievajúce sportovkyne.

aceris
13. okt 2023

Veeeelmi casto...tak 6 praciek tyzdenne aspon😅🙈 sme styria ale este su decka male...

tatianamaria
13. okt 2023

Nás je 7. Väčšinou raz za týždeň. Niekedy aj raz za dva týždne.

martinkah
13. okt 2023

Sme štyria, z toho dvaja upotení pubertiaci,ak nestíham niečo vyprať cez pracovné dni, periem celý vikend. Ale snažím sa, aby práčka nebola plná, aby veci neboli pokrčené. Väčšinou jedna práčka biele, potom svetlomodré, tmavomodré, čierne, modré rifle, čierne rifle, uteráky, aspoň raz za dva týždne utierky, béžovo-žlté a ružovo-červené oblečenie sa tiež nazbiera, plus niečo jemnejšie tiež separátne, ale mňa to baví. Ale šetrím na žehlení, v živote som nežehlila rifle, tričká, mikiny alebo tepláky, všetko vytiahnem z práčky v takom stave, ze po uschnutí je to krásne hladké. To, čo ide do sušičky, to samozrejme odstredím na max. otáčkach a tam práčku aj naplníme na max.

danupas
13. okt 2023

Sme 2ja a periem prevažne v sobotu 3 práčky v jeden deň čiže 3-4 x do týždňa.

tianna
13. okt 2023

Sme piati, periem väčšinou denne, aj 2 práčky 🙂

tianna
13. okt 2023

@tatianamaria to ako robíš? 😳 asi máte veľa oblečenia, však?

evelynka86
13. okt 2023

@lily246 nemusis strasit 😁 mne babo negrcalo ani neprekakalo oblecenie, ani mi mlieko same od seba netieklo, ani vlozky mi netiekli 😁 prala som ovela menej ako inokedy (ak neratam plienky, pouzivala som latkove), lebo som bola cele dni v pyzame alebo teplakoch 🙂

timilv
13. okt 2023

@autorka nechápem čo je ju do toho koľkokrát perieš, veď si platíš aj vodu aj elektriku 😂
zo mňa by sa teda určite zbláznila... 1x do týždňa periem posteľné, 1xuteráky a utierky, 1x biele a tie 3-4 razy do týždňa tmavé/mix. Minule akurát muž pozeral cez appku históriu sušičky a prišiel na to že bol taký týždeň keď išla sušička aj 7-8x a to do sušičky nedávame úplne každé pranie 😅

mimi3008
13. okt 2023

Sme 4, priemerne 2x tyzdenne, su ale obdobia, ze periem raz 4-5 dni (to je maximalny rozostup asi), a aj obdobia, ked za tyzden operiem 5-6 praciek

pink_lady
13. okt 2023

4kus (3velke a jeden maly kus) a periem kazdy den. 6kg pracka. Vydiskutuj si to priamo s nou, ked nie po dobrom, ze nema pravo ta obmedzovat v prani, alebo pohroz danovou kontrolou...A podla moznosti hladat iny podnajom

lily246
13. okt 2023

@evelynka86 to nie je strašenie, skôr som jej chcela vysvetliť, ako to môže vyzerať s deťmi, keďže ich ešte nemá a príspevok napísala v štýle, že vôbec nechápala, čo môžu tie ženy s deťmi toľko prať. 😀 Dodala som aj to, že veľmi záleží od toho, aké dieťa sa narodí. Teraz doplním, že záleží aj na jej vlastnom tele, ako sa bude regenerovať po tehotenstve a pôrode. Ja napr. vždy rada viem vopred, čo môžem očakávať v nejakej situácii a nechcem byť potom v šoku.
Ďalšia etapa prania je potom s príkrmami až za ušami, s malým štvrnožkujúcim objaviteľom vonku, zablateným škôlkarom atď...proste deti majú úplne iné správanie k oblečeniu ako dospelí, oveľa viac toho zašpinia.

kristina110
13. okt 2023

Sme 6 ti periem denne

wiccawicca
13. okt 2023

Niekedy periem aj niekoľko krát za deň ak je potreba, inokedy neperiem aj týždeň, to je individuálne podľa potreby. Sme dvaja dospelí a jedno dieťa. Ak periem periny, pracovné oblečenie alebo sa mi nazbiera tak častejšie, určite nie každý deň.

lusyyy36
13. okt 2023

@tamta postelne prádlo, deky, periny, vankuse, zaclony, uteraky....je toho dosť co periem okrem oblecenia. My sme dve a periem veľmi casto