icon

Ako často periete uteráky a obliečky?

24. máj 2024

Ahojte ako casto periete uteraky a obliecky? Mam pocit ze sa rozchádzame v nazoroch s manzelom ohladom tohto.
Poradte ako to mate vy. Dakujem

quaxi
25. máj 2024

Uteráky na ruky asi raz za dva týždne, osušky tak cca po mesiaci, posteľné tiež asi tak. Sme doma minimálne, netreba nám to častejšie. Riadim sa tým ako to vyzerá a vonia, nemám nejakú presnú frekvenciu.

ajuga
25. máj 2024

Tak ja som teda spindira 😀 obliecky menim raz za tri tyzdne, v lete raz za dva tyzdne a uterak mame jeden v kupelni spolocny pri umyvadle, ten menim podla potreby... a osusky mame kazdy svoju, tie menim raz za tyzden. Do prania mi muz nekafre. Este to zeby 🙄

srdeenko19
25. máj 2024

Uteráky na ruky menim 2x tyzdenne, osušky mením 1-2 x do týždňa. Ved sa kúpeme každý večer, utierame sa čistí, nevidím dôvod meniť každý deň, za mňa to je zbytocne. Prania mam aj tak kvantum pri dvoch deťoch. Posteľné v lete mením každé 2-3 týždne, v zime každé 3-4. Nepotime sa nejako extra a tiež ideme do postele osprchovani. Vždy v lete periem aj vankúše, periny, aj návlek z matraca na 60 st.
Samozrejme, keď máme návštevu trebárs, viacej ludi
uterák na ruky vymením aj 2x v ten deň. Inak nie.

strop23
25. máj 2024

Obliecky kazdy tyzden,
Uteraky 2x za tyzden. Kazdy mame svoje na tvar telo aj vlasy. Je to vseobecne asi najlepsi system na ktory sme si uz zvykli.
Na ruky pouzivam v kupelni uterak na telo, alebo v kuchyni papierove obrusky.

eternity24
25. máj 2024

Ja tiež uteráky, odusky 1x za týždeň ak nieje potrebné skôr. Postelne 1x za 2 týždne , ak nieje potrebné skôr.

anonymous87
25. máj 2024

@jankaovecka preco by to malo byt chore? Kazdy to mame inak a je to absolutne v poriadku… preco sa hned capat po cele?
Ja to mam napr.tak ze vacsinou osusku pouzijem max 2x…aj detom sa snazim menit po max druhom pouziti. Vecer sa osprchujeme, do rana preschnu a rano ich dam do kosa na pradlo a vesiam nove… (periem 1x tyzdenne vo stvrtok). To iste s uterakom na ruky a na tvar. Ak su tam 3 dni, samozrejme ze sa z toho nerucame 🤣🙏
Len proste nerozumiem, ze preco si niekto mysli, ze ked to ma niekto inak ako on, tak je to chore. Postelne menim vacsinou v piatok. Ked mi to nevyjde, tak ked mi pride cas….
A to sa tu bojim aj napisat, ze uteraky a utierky do kuchyne aj zehlim 🙊

lakebabe
25. máj 2024

@anonymous87 tiež nechápem co by na tom malo byt chore. Raz za týždeň zapnúť pracku plnú uterákov a osušiek a potom sušičku ma nezabije.
A vymeniť každý deň základné uteráky trva desať sekúnd. Takisto periny prezliect raz týždenne však to urobím v ramci veľkého upratovania celého domu.
A nič si z toho nerob ja zehlim skoro všetko a to mam aj sušičku a žijem.

anonymous87
25. máj 2024

@lakebabe hej aj ja zehlim takmer vsetko. Ja dokonca aj kazdy den vysavam rucnym vysavacom 🤷‍♀️🤣

lakebabe
25. máj 2024

@anonymous87 to aj ja beztycovy a robot sú moji kamosi ale tak ono sa to zdá , každý deň varím, po vareni vysajem cely dom a mam pokoj 😄

malinovka333
25. máj 2024

Uteraky na ruky a osusky menim kazdy 2-3den , a postelne vymienam kazdy tyzden..periem.to potom.naraz sobotu alebo cez tyzdem dam oprat.ale moji vytiahnu aj kazdy den cistu osusku tak potom to periem vsetko.

malinovka333
25. máj 2024

@anonymous87 takto podobne to mam aj ja a utierky menim denne. My vytiahneme aj 3utierky za den..aj ked mam umyvacku aj tak utieram vsetkodo toho.rano vyschnute davam do kosa na pradlo a vyberam ciste

anonymous87
25. máj 2024

@malinovka333 ja neruzumiem preco to niekto povazuje za nenormalne alebo vymyslene. Ved kazdy to ma nejak doma. Ani by mi nenapadlo mysliet si tu o babach, co vymienaju pradlo raz za 3 tyzdne a raz za tyzden uteraky, ze su smudle nebiem co… pre nich je to v poriadku, tak je to ok…

lakebabe
25. máj 2024

@malinovka333 ježiš a utierky sú samostatná kapitola 😄 keď varím a utieram riad z umývačky miniem denne aj dve tri 😄

zara1357
25. máj 2024

@julianna1929 ja mám menšie deti a aj ked maju kazdy svoju farbu tak menší i napriek tomu sa utrú vždy do iného. Takže ruku na srdce a s pravdou na jazyk, naozaj zberám uteráky každý večer a ráno vyťahujeme čisté.

aceris
25. máj 2024

Na ruky menim kazdy den a kazde dieta ma svoj a dospelaci svoj. Osusky menim kazdy treti den.

ptvw
25. máj 2024

@oslo1 ako každý krát ten uterák na tvár to myslíš? Ja si za deň umyjem tvar aj 20krat cez leto , toľko ich ani nemáme 😅

sisska96
25. máj 2024

@mimikarol asi si celý deň doma keď máš na to čas každí deň 😅😅

lakebabe
25. máj 2024

@ptvw ja si dôkladne umývam tvar ráno , pred skincare keď vstanem, gel na umývanie tváre a potom pleťová kozmetika , vtedy beriem kazde ráno čistý uterak zo skrinky, v priebehu dna si už tvar neumyvam, iba ked sa sprchujem po fitku cez deň. A keď nemám fitko tak mam makeup cez deň načo by som si 20 krát umyvala tvar?
Až potom večer v sprche keď sa odlicujem

sisska96
25. máj 2024

@jankaovecka úplne súhlasím. Keby som sedela každí deň doma a nudila sa, tak asi by som to robila z nudy. Ale keď od rána do večera robím, uteráky sa nepoužívajú celý deň iba ráno a keď prídeme domov a večer. Ale podľa mňa polovica z nich to takto nerobí iba sa tu tvária že sú pani dokonalí a maniačky na čistotu

lakebabe
25. máj 2024

@sisska96 na to aby si ten uterak vzala a hodila do kosa s prádlom potrebujes byt cely deň doma ? Mne táto činnosť trva asi desať sekúnd a stíham to aj pri dvoch prácach. A keď sa nazbieraju raz týždenne zapnúť pracku ktorá perie sama.

ptvw
25. máj 2024

@lakebabe ved ôk teba som sa nepýtala 🤷‍♀️

lakebabe
25. máj 2024

@ptvw v pohode len si sa pýtala načo je uterak na tvar

sisska96
25. máj 2024

@lakebabe píše že perie každý deň 2x. Čítaj s porozumením

lakebabe
25. máj 2024

@sisska96 áno čítam s porozumenim, tiež zapinam pracku raz dva krát denne kazdy den , uteráky sú z toho raz dva razy týždenne. Večer prídem domov automaticky zapnem pracku však pracka perie sama.

malinovka333
25. máj 2024

@anonymous87 ved prave.kazdy to ma inak..mam znamu co ma 3utierky a stacia jej ja mam 60a mam malo 😅. Aj postelne pradlo niekto sa poti viac niekto menej.niekto nemeni aj nesiac.niekto kazde 3dni.to je ako ked sa niekto pyta ako casto periete.kazdy to ma inak

oli18
25. máj 2024

@lakebabe ty musis mat uterak 10×5 cm, ak zakazdym potrebujes druhy. Kup si standardnu velkost 55 x 105 cm a mozes sa don utierat niekolko dni a stale na ine miesto. Prepac, musela som 🤣

sisska96
25. máj 2024

@oli18 😅😅

lakebabe
25. máj 2024

@oli18 neboj sa mam klasické uteráky ,ale každá normálna kozmeticka ti povie,že tvár si máš rano vždy utret do čistého kusu, aby sa ti nezanasali póry a kvoli hygiene

viestta
25. máj 2024

@julianna1929 ja som na tom podobne
Autorka, ked plnim pracku a nieco do nej este vojde, idu tam uteraky alebo osusky. Po pravde u nas malokedy skoncia uteraky v kosi na spinave pradlo, lebo sa smaria do pracky skor ako by sa do kosa dopracovali. A kedze sa perie casto, tak aj toto sa perie casto. Evidenciu nevediem tiez.

oli18
25. máj 2024

@lakebabe uz len tymi blabolami od kozmeticiek by som sa radila 🙉. Nastastie aj podla tejto diskusie vidim, ze vela zien este pouziva zdravy sedliacky rozum.