Ako často stierate podlahy?
Minule tu bola téma, kde veľa z vás písalo, že stierate aj dva krát za týžden. Ja som teda fakt čumela, pretože u nás to tak často nie je. Stierame mopom raz za mesiac a raz za týždeň niekedy ani to nie prebehne mopikom robotický vysávač (vysavam častejšie). Jedine kde umývam podlahu častejšie je kúpeľňa a kuchyňa keď niečo kvapne na zem. Asi keby mám malé dieťa tak to riešim viac, ale chodíme doma vyzuti, nosíme papuče a tá zem nie je nijak špinavá. Ale teda zapochybovala som o sebe. Celkovo keď to tu tak čítam tak zisťujem, že frekvencia nášho upratovania je nižšia ako toho vášho a začínam sa za to hanbiť. Ale zas ja neviem, nechcem sa nejak obhajovať, ale keď človek ide dajme tomu tri dni do práce na 12 hodín, príde domov, ešte treba uvariť, tak mi nenapadne dávať prať, šurovať kúpeľňu/podlahy. Radšej si fakt pozriem niečo alebo prečítam knihu a relaxujem 😂 ako to máte vy? Myslíte, že je to málo?
Horné poschodie, kde máme spálne umývam podlahy raz do týždňa, prízemie max. 2-3 krát, robotický vysávač vysava denne, niekedy aj dva krát 😎 jedine predsieň, keď deti prinesú blato, to utriem vždy keď treba...
Kazdy den kuchyna kupelna a chodba. Spalna, obyvacka raz tyzdenne.
Raz za týždeň umývam, vysávam asi každý tretí deň. Ale nie pravidelne, tak podľa potreby. Mám psa a dieťa. Keď začne malá loziť a behať budem musieť vysávať každý deň.
Ja to nechapem kedy stihate tak casto umyvat?Ja som si to minule stopla a umytie dlazky v nasom dome mi trva hodinu..(poschodovy dom) Fakt nie som ochotna obetovat tuto hodinu castejsie ako raz za dva tyzdne 😂 Vysavam kazdy druhy den,niekedy aj kazdy den..
@dorothee a co umyvas hodinu? 😂 ja mam sice len slabich 70m2, ale tvra mi to cca 15 min. Aj vysavanie tycovym 😅
Spalnu a izby umyvam 2x do tyzdna, ale priestor kuchyna-jedalen-obyvacka- chodby umyvam denne a niekedy aj viackrat denne. Mám 3 deti ktoré stále niečo rozleju, roztrusia, zašpinia.. ,.. malá stvornozkuje s polorozmackanou hruskou v ruke a tak podobne, no nemohla by som to nechať tak.. proste podla potreby, mop mam po ruke nachystaný stále.. neznášam špinavé podlahy, neznášam omrvinky, zaschnute zakvackane podlahy..
Ja vysávam každý deň a stieram podlahy 2krat do týždňa. Ale je to skrz toho, že máme mačku vnútri 😅
Tak v prvom rade asi záleží od zloženia domácnosti. Asi častejšie bude vysávať či umývať ten, kto má malé deti, ktoré často natrusia alebo niečo rozleju, aj ten kto má psa či mačku a všade kopu chlpov alebo sú doma šiesti. My sme len dvaja, syn je už veľky a vysavame cca raz za týždeň, zmyvam niekedy len raz za dva. Ale zvyknem každý deň pozametať. Keď bol menší, bolo to častejšie. Proste podľa potreby. A ak je niekto posadnutý poriadkom alebo ho proste len baví upratovať, nech tak robí u seba kľudne aj trikrát za deň.
@anonymous87 no tak ja to mam cca 170m2 😂 dve kupelne,kuchyna,styri izby,chodba,schody,technicka miestnost..neviem sama,ci to robim tak dokladne alebo som spomalena 🤷🏻♀️
@river_song tu si ale myslim,ze by stacilo naucit deti jest za stolom a nie po celom dome a mas ovela menej roboty 🤷🏻♀️
Kedze mame psika, tak kazdy den. Pomedzi samozrejme vysavnie atd.
Aspon 2x do tyzdna umyvam.zametam kazdy den alebo pustam robota.
@anonymous87 tak to bude tou plochou.ja som vcera mopovala 160m2 a urcite to bolo 30-40 minut😀
@dorothee nie si spomalena😀mne trva podpbna plocha priblizne rovnako a ked sa ponahlam tak trosicku kratsie
@dorothee moji jedia za stolom v kuchyni obyvacku mame na poschodi a zakazdym ked sa najedia musim zametat alebo vysavat jak prasiatka.
@zuzinabila asi ano 😂
Raz za tyzden sa snazim..no niekedy aj za 2...vysavam kazdy den
@dorothee dakujem za radu, deti vedia jest za stolom a aj tak robia, ale napriek tomu rozleju, roztrusia a zakvackaju 🤷
@avanka ja si myslim ze je to aj o tej velkosti plochy,na malej ploche sa viac nachodi po tom istom priestore ako vo vacsom,tam sa to tak nejak rozlozi a teda nie je ta spina zjednotena na malom priestore ale rozlozena na vacsej ploche..a teda nie je to tak spinave 😂 teda neviem ci som to zrozumitelne napisala 😂 takisto ako kupelne,ked mame dve,su obe menej casto pouzivane akoby sme mali len jednu,a teda vydrzia dlhsie ciste 😀
@river_song prepac,nechcela som aby to vyznelo ako nevyziadana rada 😞 len som myslela ze ked sa je za stolom,narobi sa bordel len na stole a pod nim a neni to po celom dome,tym padom staci upratat mensi priestor..mam styri deti 😂 viem o bordeli svoje a teda pomaham si ako viem zminimalizovat to upratovanie po nich
Malo, uz si ani nepamatam, kedy som umyla cely dom. Umyjem kuchynu, jedalen, kupelne vacsinou podla potreby a tot vsjo😄so spalni ani nepachnem. Kym sme nemali dieta, kazdy tyzden som pretierala cely dom, teraz neni chuti

ked som nemala deti a pracovala som, tak som umyvala 2x tyzdenne. teraz pri detoch som rada, ak to stihnem raz za tyzden