icon

Ako často treba prať pri dvoch deťoch?

4. jún 2024

Mám strašne veľa pradla. Skúšam preto prať každý druhý deň, aby som neprala do polovice naplnenú práčku.

Dávate deťom každý deň čisté aj keď nie je oblečenie viditeľne zašpinené?

Strana
z2
tripleheart
4. jún 2024

ponožky, spodné prádlo a vrchnú časť tričko meníme každý deň....mikinu, nohavice nosia 2-3 dni potom aj to ide do pračky, ak ušpinia ide to skôr do pračky 🙂

katkaba1
4. jún 2024

Ja mám 4 ročné dvojičky, periem vždy vtedy keď sa naplní ich kôš na prádlo, teda vždy inak. Oblečenia máme až-až, oblečenie dávam každý deň čisté aj keď nie je na pohľad špinavé. Práši sa, potia sa atď..Periem len cez víkend, príp.ak je špinavé niečo "súrne" a potrebujeme to tak to vyperiem.

doriiis
4. jún 2024

Periem 3,4,5 praciek týždenne. 2 dospelí,2 deti.Ked prezliekam periny alebo periem veci ako kabáty,periny,vankúše,atd tak v podstate periem aj 2-3 dni v kuse

timilv
4. jún 2024

Každý deň... Ale teda staršia chodí do školy- v škole má každý deň nové oblečenie a doma si dáva domáce s tým, že tiež si každý deň dáva čisté. Mladší je zatiaľ len doma, ALE je vo fáze že chce všetko jesť sám - čiže čo jedlo to prezliekanie 🙈 niekedy aj sprcha+ prezliekanie. Muž tiež chodí do práce každý deň v čistom, po práci sa zasa prezlieka a ja si tiež keď niekam idem dávam čisté oblečenie a doma mám domáce oblečenie. Chcem -nechcem, periem každý deň. Ak náhodou neberiem oblečenie, určite periem uteráky, posteľné alebo niečo iné 😂

babulkomale
4. jún 2024

Stále.
Áno, denne čisté, ako aj sebe. Občas nezašpinia vrchné mikiny, tak majú 2-3 dni.

moravcikovalucia
4. jún 2024

My sme 5 člená domácnosť. Periem minimálne 10 práčok týždeň. V práci sa prezliekame z mužom do pracovných odevov, takže ja po nás dospelých nedávam dene do koša oblečenie, iba ponožky a spodné prádlo, ale deti všetko do koša každý deň, deti 6, 14 a 16 ročné

kris_tin257
4. jún 2024

Okrem nohavíc majú zvyšok každý deň čisté, ešte niekedy tričko nechám dva dni ak cez deň nikde nejdeme a nie je špinavé ... Periem 1 práčku detský cez víkend a 1 práčku dospelú cez víkend

kleopatra114
4. jún 2024

Periem 5-6 krát do týždňa plnu práčku . Oblecenie - nám aj deťom - menin každý deň aj keď nie je viditeľne špinavé . Oblecenia mame dost .

cookie29
4. jún 2024

Zalezi od veku deti, aktivit a podobne. Pri babatku sa perie castejsie. Pri sportovcoch sa perie castejsie. Pri aktivnych detoch sa perie castejsie. Ja mam 9kg pracku, ale teda ide tak kazdy druhy-treti den. Starsie dieta sportovec, cize denne aj dvoje oblecenie... mladsie dieta aktivne, chodi vonku, skace, beha.. neviem si predstavit, ze by som mu nechala oblecenie 2 dni. Tak maximalne tielko ak sa nespoti.

felycity
4. jún 2024

2 deti/ 4 dospeli periem 4-5 max pracok do tyzdna, oblecenie mame tak, aby kazdy den bolo ciste do skoly/ prace okrem nohavic, tie mame na 2-3 dni

anketkarka
4. jún 2024

Periem často, lebo zašpinia niekedy aj dve sady oblečenia denne. Jedno do školy a jedno ,,na von". Stále len plnú práčku. Keď nie je viditeľné špinavé a prepotené vrchné oblečenie tak ho neperiem. Ale to sa mi taký zázrak stával naposledy niekedy v škôlke.

henka123123
4. jún 2024

Perem 6 dni zo 7mich :D

janage
4. jún 2024

Ono závisí od veku deti, od športov či konickov čo robia členovia rodiny. Lebo prepotene čierne bežecké nedáš do prania so snehobielym kimonom.
Takže u nás bežné 2 práčky denne a keďže nemám sušicku snažím sa aj normálne prádlo priebežne prať lebo cez víkend nemám potom kam vešať.
Plus ak máte kožné problémy, tak tam periem so speci práškom tiež zvlášť. Tak sa nazbiera.

autor
4. jún 2024

@janage tiež používam špecialny gél na pranie pre deti a tiež nemáme sušičku lebo nechcem mať poničené prádlo z nej.

Momentálne skúšam zaťať zuby a prať raz za 2 dni, lebo 1/2 pračky sa mi neoplatí prať. Poviem vám, znervózňuje ma tá kopa špinavého prádla :D a najradšej by som prala 2x denne :D.

ukulela
4. jún 2024

ak neperiem kazdy druhy den, niekedy aj kazdy den, tak doslova cely vikend 🙂 alebo teda miimalne celu sobotu .... mam pracku tusim na 8 kg a vzdy nazbieram biele, farebne aj cierne oblecenie. len oblecko. prihod uteraky, obliecky, utierky, ked je nocna nehoda, tak aj periny ... :( pri "lepsom tyzdni" - rozumej blato a pod, mam aj viac ako 3 pracky len oblecenia. z pracky rovno do susicky (a to som mala predstavu, ze budem susit iba v zlom pocasi ... susim stale a vsetko v susicke)
... mam 2 chalanov, kazdy vecer do prania kompletka (malpkedy sa postasti, ze 1 teplaky/nohavice si mozu vziat do skoly/skoly 2 dni, tricka detto. ponozkovy demon je u nas doma na trvalom bydlisku .... maly, ked mu na wecku kvapne, hned si prezlieka slipky aj teplaky .... mne sa o tych kopach pradla aj sniva 🙂🙂🙂 nastastie spinave je v kosoch v pracovni, ususene zavrete v spalni 🙂

janage
4. jún 2024

My sme 4. Každý športuje min 3x do týždňa s tým, že spotené veci idú okamžite do práčky. Plus mám dieťa s veľmi citlivou pokožkou takže jeho veci idú tiež osobitne.
Ja susicku nemám kam dat inak by už dávno bola. Ja nemám kam dať sušiť ak sa nazbiera viac.
Športujúci si peru sami a aj tak cez víkend idú aj 3, 4 práčky ešte. Spodné prádlo. Bežné tričká a vrchy, ponožky, uteráky

nika23t
4. jún 2024

Keď boli staršie dcéry malé, tak som prala každý den, nemalo to konca... Všetko, lebo ako zo škôlky, tak na dvore sa dokázali zatrieskat celé. Teraz sú už staršie, najmladšia ma 2 a pol, a periem každý druhý deň dvakrát. Najmladšej dávam denne čisté veci viackrát, a staršie tričká každý deň po 2 ks, a nohavice, legíny, mikiny podľa stavu. Ale aj tak mam pocit, ze stále len s tým prádlom robím... Prať vešať (nemám sušičku) , ukladať, triediť... Nekonečný príbeh. Teším sa ale na leto, lebo na terase mi to za chvíľu uschne, tak aspoň toto je fajn. Ale zima, to mam tri susiaky v kúpelni. Ešteze mam kde ich rozložiť.

januska12323
4. jún 2024

Keď ťa znervózňuje pohľad na špinavé prádlo hádž ho rovno do práčky a keď bude plná zapni. Ani by ma nehlo pustiť poloprázdnu len aby bola spustená každý deň.

cookie29
4. jún 2024

@autorka mam susicku s tepelnym cerpadlom, susi sice 3 hodiny, ale pradlo znicene nie je. Neda sa to porovnat s klasickou horkovzdusnou.

pink_lady
4. jún 2024

Periem priemerne 1,5x denne/6kg práčka. A oblečenie zvyčajne mením kazdy den, mladsiemu niekedy aj viac x, starsi nosi jedny nohavice cely tyzden do skoly, na doma ma ine samozrejme. Žehlí muž 😂

autor
4. jún 2024

@cookie29 aha, že sú už aj nejaké nové tipy sušičiek? Vieš mi prosím ťa poslať link?

cookie29
4. jún 2024

To nie je nejaka novinka, moja ma minimalne 3-4 roky. Kludne si hod do googla susicka s tepelnym cerpadlom.

Sušičky s tepelným čerpadlom sú šetrné k bielizni
Vďaka nižšej teplote vzduchu, ktorý je vháňaný do bubna, sa bielizeň príliš neopotrebováva. Sušičky s tepelným čerpadlom sú vďaka tomu šetrnejšie k bielizni. Bezpečne vysušia aj hodváb, bavlnu a iné jemné tkaniny. Vždy si však radšej prečítajte štítky na textile a do sušičky vkladajte len oblečenie, ktoré je na to určené.

autor
4. jún 2024

@cookie29 ďakujem a akú značku máš?

doriiis
4. jún 2024

Autorka....mám kondenzačnu sušičku Philco PD 7 Chiva.Do 88 minút ( väčšinou kratšie) mám suchých 6 kg prádla.V živote som nevytiahla zo sušičky nič zničené a zbehnute.A to dávam do sušičky aj kabáty,topánky a tasky.Nevesam a nezehlim od roku 2010 nič.

slavomira236
4. jún 2024

Som sama vetsinou s 2ma detmi a periem jeden tyzden raz dalsi 3krat tak mi to vychadza.8kg. ked periem sezonne veci ako bundy alebo zaclony zavesy vtedy viac krat.

fairyy
4. jún 2024

perieme raz do tyzdna ...veci mame vela, ale tym, ze mam susicku otocim 4 varky v jeden den... kapacitu ma 9kg

guiseppinka
4. jún 2024

Periem podla potreby, ale pol pracky nezapinam ani nahodou... susicku mam uz druhu, na prvej sa mi utrhol drziak (to, co trci vnutri vzadu) a oprava by bola strasne draha. Bola to bosch rada 8, chvilu sme fungovali bez nej, aj som rozmyslala, ze ci kupit druhu alebo si vystacime aj so susiakmi. Lenze to som prala casto, doslova som musela planovat pranie, aby to stihalo schnut... kupili sme druhu, tiez bosch rada 6 a susi dlhsie ako stara, ale je to v pohode... susickou sa pradlo velmi nezrazi (co by som uvitala pri niektorych nohaviciach, ktore zo mna padaju). Skor sa veci zrazia pranim... mam aj u seba na stene fotku nasej susicky...

zorkahorka
4. jún 2024

Periem, az ked je spinave a plna pracka. Priemerne 2-4 pracky tyzdenne

veronikaszabova
4. jún 2024

Ano, kazdy den ciste - od spodneho pradla az po mikinu. Syn ked pride spoteny zo skoly, vymeni tricko a aj to dalsie leti do kosa na pradlo. Nikdy nemaju rovnake veci na druhy den.

Periem kazdy den.

autor
5. jún 2024

@zorkahorka Fú no máš môj rešpekt že to vydržíš. Ja som dnes dala po 2 dňoch a práčka bola niečo málo do 3/4, čiže teraz bude môj cieľ zrejme prať každé 3 dni lebo aj 2 dni sa mi neoplatí.

Strana
z2