Ako čistíte špáry v oknách?
Umývanie okien je jedna z veci ktoré na upratovaní neznášam 😃 ani nie tak okna samotné, ale všetky tie špáry a medzery a malinké zákutia kde sa nedá ničím dostať 😰 či použijem nejakú kefku alebo vatovu tycinku , čokoľvek stále na niektorých miestach zostane spina. Máte nejaké špeciálne náčinie ktorým toto upratujete?😃 už sa mi podarilo aj žalúzie pokaziť ked som sa snažila dostať do rohov medzi ne😄
A ešte sa chcem spýtať tie ktoré máte cistic okien ( napr karcher) ste spokojne?
Pomarancove drievko alebo ak treba niečo menšie tak sparatko do handry a ideš. A som zmierená s tým, že to 1% špiny z tade proste nedostanem aj keby sa pototo, tak sa o to už ani nesnažím.
@simsalabim pri 25-tich oknách by to naozaj neriešila 🤣
ak tam nie je pleseň, alebo tam nežijú pavúky, mravce a podobná háveď, tak ma nejaké špáry na oknách netrápia
Raz za cas mam zachvat dokolnalosti a vtedy vyhanam spinu z tych nedobytych zakuti parnym cisticom. Ale nestava sa to ani raz za rok.
A zaluzie tiez umyvam parnym cisticom, sklopim na plocho, naparim, otocim, naparim, utriem handrou, otocim, utriem, vytiahnem a pokracujem v umyvani okien.
Ja sim tiež kedysi mávala takéto stavy, že všetko muselo byť dokonalé. Vtedy som tie špáry čistila vatovými tyčinkami . Ale po týždni tam už bol znovu prach nafúkanyý, tak som sa rozhodla, že ma to už netrápi 😃.
Zubná kefka. A mám Kärcher a spokojnosť. Smejem sa že mám malé okná na to, chcelo by to veľké tabule
@simsalabim 😃😃 no a tu musím povedať že netrápili veľmi ani mna ale potom sa to časom nahromadí a o to horšie 😢odchadzame z podnájmu takze chcem všetko tip-top vyčistiť, je mi jasne že keď sa otvorí okno bude to tam v tých rámoch svietiť
A v novom si chcem dať preto záležať robiť všetko hneď a predísť potom náročnému upratovaniu 😂
@anetka34 tak tieto vaše odpovede má celkom upokojujú, lebo som si myslela že asi len ja neviem dobre upratať 😃
@bykaterina ako funguje ten karcher? Umyje okno komplet alebo je treba po tom ešte niečo dorobiť ručne?
@viestta aký parný cistic máte? Robila som všetko doteraz len ručne ale chcem si už zaobstarať nejakých pomocníkov 🙂
@andreakotesova asi nie😃popravde oknám veľa pozornosti nevenujem no už keď ich raz za uhorský rok idem umyť trápi má tam každá smietka 😃
Umy okná, stiahni dole žalúzie a špinavé rohy už neuvidíš, funguje na 100%.
@bykaterina je dobrý ten Kärcher? Stále váham, či to nie je zbytočná rároha... 😅
Vôbec netuším o existencii takých miest na oknách. Aké špáry? Idem pozrieť.
@andreakotesova je to super len mám malé okná 😂 ten kto má väčšie sa super vyšanti
Tak jasné rám Treba ručne. Ostatné klasika octovy čistič z dmky a Kärcher a okná sa lesknu ako psovi.. 😂
@viestta ja som kupila parny karcher za 200 eciek na tie poon..ne zaluzky a mne to s tym nejde. 😬 hodim to asi do skarpy a zaluzky vytrham..🤣
@mk1111111111 co nejde? Sklopene prejdem s tym plochym ize na ktore sa navlieka ta handrova papuca. Netlacim, len tak zlahka pobeham aby sa spina v pare rozmocila. Potom utriem velkou suchou mikrovlaknovou handrou, tiez len tak zlahka a opatrne aby sa nezakvacila medzi zaluzie.
Predstav si ze mam okna tuhá cierna a novostavba🤣 pri mojich oknách by ta trafil šľak 🤣 všade vidno vo vnútri prach keď ich otvoríš, čistím ich dookola ale podľa mňa nebudú čisté nikdy 😂
Jedine parny cistic.pod tlakom prefukat spary . ale potom mi ten bordel nafrka vsade okolo a zas ma ide z toho slak trafit...
A vies ze za tyzden je to tam zas?umyjem kde sa dostanem kde sa nedostanem na to zvysoka .....
Ja teda neviem aké špáry, ale otvorím okno, ak tak povysávam hubicou so štetinami, prejdem mokrou handrou nech sa odlepí to čo sa odlepiť má kým umyjem sklá karcherom. Potom doumývam, prejdem vonkajšiu parapetu a finito. Žiadne kefočky, drievka, keby mám 3i byt tak tam by ma možno brali také myšlienky ale pri umývaní okien 2poschodoveho domu plus povaly a pivnica ma také myšlienkové pochody obchádzajú 😃 a nie, nie som humusák, doma máme vždy čisto a upratané 😃😃 inak baby, koľkokrát ročne umývate okná?
@ruzovakrava 2x
@viestta aha, ja som to skusala priamo parou...🥴 tak mu dam este sancu...🤔 inak bude cistit na baz.s i🤣 a kupim taky, ako mas Ty, niekedy su lacnejsie veci lepsie, nez drahsie a vdaka za radu
@viestta prosím ťa je to dobrý pomocník aj pri čistení sprchového kúta, hlavne do tých nedostupných miest. Nemáš skúsenosti?
Vatove tycinky alebo sparadlo.
@viestta asi prehodnotím moje 4x ročne 😃😃

Asi nie som vzorna gazdina, ale miesta, kam sa neviem dostat, ma netrapia…