icon

Ako efektívne prať menštruačné nohavičky?

27. feb 2025

Ahojte, mala som na skusku 2ks menstruacnych nohaviciek a celkom sa mi to pozdavalo. Bolo to pre mna pohodlnejsie ako klasicke vlozky a pod. Takze som si aj doobjednala nejake dalsie...
Jedine s cim bojujem je ich pranie. Po pouziti klasicky preplachat v studenej vode, jasneee. Potom by mali do pracky ale tak nebudem prat po 1 a nemusim mat vzdy nieco nazbierane z pradla. Ako to riesite prosim? Ja som rozmyslala, ze teda rucne oprat osusit a dat niekam bokom a potom prat viacere naraz alebo mi napadlo aj nieco na styl plienok ako sa robi, zbierat ich v kybliku s vodou. Samozrejme by som ich tiez preprala predtym ale samo zda ze ta voda by aspon trocha pripadne vytiahla z toho este ked ich nevyplacham uplne 100% a nebude to tam zbytocne zasychat...

dobryden
27. feb 2025

Ja by som to po prepláchnutí asi prevarila ,zaliala vriacou vodou vyplachala a odlozila a potom pridala k praniu.

lenuska9999
27. feb 2025

Mňa by len zaujímalo, aké používaš. Či sú to tie snuggs, lebo mi prídu dosť predražené . Alebo či sú v pohode aj iné no name značky

krasneleto
27. feb 2025

ja ich vyperiem v ruke kym su ako tak ciste a potom hodim normalne do pracky... mam snuggs aj z dm aj inu znacku, davam ich aj do susicky.. ja sa s tym neparam a nic im nie je

petamich
27. feb 2025

robim to presne tak isto ako @krasneleto
a do prania este pridam dezinfekciu na pradlo 🙂

petamich
27. feb 2025

@lenuska9999 ja mam snuggs, perties, DM, Primark - za mna Snuffs a Perties su najlepsie aj najviac vydrzia aj mi najlepsie sedia a potom DM a potom Primark. Na slabsie dni uz su v pohode ktorekolvek, napr. Primark ma 3-balenie bezsvove a tie su fajn.

kati301
27. feb 2025

No, možno budem za čudnú, ale ja ich operujem v umývadle s prachom, nechám vyschnúť a opäť si ich oblečiem a periem všetky spolu na konci menzesu.. periem ich v ruke až dokym neni voda úplne že úplne čistá, aby sk niekto nemyslel.. našťastie nemám žiadne problémy takto a vyhovuje mi to, naopak sa mi neosvedčilo ich namacat do vody a prať až po par hodinách, vtedy som mala mykózy a podobne, takze za mna takto funguje super..
V zime suším na radiatore, v lete vonku na slniečku..
A neviem koľko kusov by som musela mat, keby ich mám stále odkladať, ja mám 4, nemám aktuálne priestor natom aby som ich mala tam 10, lebo to je taký ideálny pocet pokryť menzes s jedným praním asi.. potom mi to aj tak vôbec nepríde ekologické 🙈

trema
27. feb 2025

Ja ich rucne preperiem, ususim a potom periem v pracke vsetky spolu

betulinka1
27. feb 2025

Ja ich vyperiem v ruke, resp. si ich bravam rovno do sprchy. Tam ich preperiem a zavesim na radiátor v kupelni. Ked sa nazbieraju tak 4-5 dam prat na kratky program 40 stupnov.

basaj
27. feb 2025

Ja ich preperiem v čistej vode a potom idú do práčky s ostatným prádlom. Ale teda mi perieme cca každý druhý deň, takže dlho na pranie nikdy nečakajú.

autor
27. feb 2025

Takze zhrniem to, ze vacsinou teda rucne preprate, ususene potom prepete spolu v pracke ked sa nazbiera viac.
Ok, lebo u nas periem tak 1 ci 2x do tyzdna tak preto, ze co ako vyckat dotial

tehulka2011
27. feb 2025

ja som ich uz davno chcela vyskusat ale nepaci sa mi, ze sa mozu prat len na 40tke, pride mi to nizka teplota

lilian183
27. feb 2025

Samé ich nedávam do práčky. Až keď sa viac oblečenia nazbiera

lilian183
27. feb 2025

@lenuska9999 ja som pri snuggs pretiekla po 3hodinach, to som mala menzes tretí deň. OB sú za mňa lepšie aj lacnejšie.

basaj
27. feb 2025

A teda značka mi najviac vyhovuje SNUGGS, ale aj tie z DMka sa dajú, len majú dosť silnú gumu. Ale zase SNUGGSky kupujem len keď je nejaká množstevná, alebo iná zľava, lebo sú pekne drahé.

bonboniera
27. feb 2025

@dobryden bože zas ty a tvoje dementne odveci komentare k téme o ktorej hovno vieš, ja nechápem akú mas motiváciu sa vyjadrovať

bonboniera
27. feb 2025

Autorka, ja ich poriadne preplachnem vo vode a po skončení menštruácie operiem všetky naraz s čiernymi tričkami

dobryden
27. feb 2025

@bonboniera Jezis zasa trapna Blavacka zablacala.

michaela789
27. feb 2025

@krasneleto prosím ťa, tie z dm sú v pohode využiteľné a spoľahlivé? Premýšľala som nad snuggs ale tá cena ma odradila. Zatiaľ s tým skúsenosť nemám a nechce sa mi do toho hneď investovať majlandy.

krasneleto
27. feb 2025

@michaela789 tie z dm nosim iba doma, lebo to "futro" je hrube, ale spolahlive urcite su...

krasneleto
27. feb 2025

@bonboniera to mas kolko nohaviciek na jednu menstruaciu potom doma 30?

bonboniera
27. feb 2025

@krasneleto prečo 30? To menis kazde styri hodiny? Ja nosím len prvé tri dni menštruácie.

krasneleto
27. feb 2025
timea301196
27. feb 2025

Tak napríklad ja ich mám asi 8/9 kusov najprv ich namočím do zimnej vody s dezinfekciou a potom ich dám prať

muchotrafka298
27. feb 2025

Ja ich po kazdom pouziti normalne vyperiem v prasku s dezinfekciou, mam na to take male vedierko, urcene iba na toto. Dobre to vyplachcem v ruke a dam ususit. Po skonceni cyklu vsetky, bez ohladu na to, ci su ciste alebo "spinave" (ze ich vyzleciem a preperiem a nahodou akurat idem prat, dam to do pracky hned) davam do pracky s ostatnym pradlom. Nikdy nedavam spinave s ostatnym pradlom, vzdy to prepieram. Mam ich viac, okolo 10 ks nocne a denne.
mam kolegynu, co ich po kazdom pouziti dava do pracky, 1 ks oblecenia. Co mi pride brutalne mrhanie vodou a elektrikou.

muchotrafka298
27. feb 2025

@michaela789 oni su drahe vsetky, bezna cena je okolo 30 EUR za ks. Pouzivam pravidelne od francuzskej znacky DIM, u nas sa predavaju pod znackou Bellinda. Mam nocne aj denne, pouzivam ich uz 4 roky. Samozrejme, nie tie iste. V zlavach som si dokupila dalsie na obmenu, lebo po cca 2 rokoch uz zacali sa tie gumy vytahovat. Mam 10 ks tusim.

Mam aj Marks and Spencer, to som si kupila vo velkych zlavach mimo SR a tie su na nic. Nechutne, ako keby igelitove. Cize toto vobec neodporucam, ani na velmi slabu menstruaciu.

Tam je vysoka investicia, ktora sa Ti podla mna nevrati. Lebo to nevydrzi roky, mozno tak 2-3 maximalne. Treba ich viac, lebo to schne dost dlho /hlavne tie hrubsie nocne s tou savou vrstvou co je jak "plienka"/. Ekologicky sa vyjadrit neviem, lebo co usetris na vlozkach/tamponoch tak to mas vodu co to treba dobre preprat.

dominima
27. feb 2025

Ja to robím tak že ich opláchnem vo vode, a keď perem čierne lebo ja mám snuggs čierne tak ich hodím k tomu. Ale dávam iba gél na športové oblečenie 🙂

ekira1
28. feb 2025

@dobryden I softshellové oblečenie prevaríš, zaleješ vriacou vodou?

ekira1
28. feb 2025

Buď periem s prádlom, alebo keď nazbieram 3-4 ks samotné na krátky program, čo je na začiatku cyklu za jeden deň. Na konci operiem všetky na dlhom programe s dezinfekciou na prádlo. Samozrejme po použití preperiem v studenej vode.