icon

Ako odstrániť zápach z práčky?

michaelaochodnicka
10. okt 2025

Ako sa zbavim zápachu z práčky ? Po vyčistení mi ide smrad z práčky a neviem čo s tým . Ďakujem .

anonym_5603e0
10. okt 2025

@michaelaochodnicka čistia práčku pravidelne? Tesnenia? Keď nepomôže poriadne prečistenie tak rozobrať a pozrieť či tam niesu “zožrané” veci. Tie môžu zapáchať

anonym_9b0a59
10. okt 2025

@michaelaochodnicka ak používaš na pranie gél, začni používať prasok

muzula
10. okt 2025
bykaterina
10. okt 2025

@michaelaochodnicka vyčistiť odtoky, zásobník. A nechávať ju otvorenú. V dmke majú čistič na práčku. A gel keď už dávať tak ku pradlu nie do zásobníka.

anonym_ee7a3e
10. okt 2025
@anonym_9b0a59

@michaelaochodnicka ak používaš na pranie gél, začni používať prasok

@anonym_9b0a59 súhlasím. Ja som stále používala gél a aj prádlo smrdelo. Ako náhle sme prešli na prášok tak problém bol preč.

anonym_7c5d99
10. okt 2025

@michaelaochodnicka používať prášok namiesto gelu, alebo aspoň na striedačku.
Skús pustiť práčku na prázdno, na 90 st. s 2 kapsulmi do umývačky riadu.

luga_luga
10. okt 2025

mne najlepsie pomohlo pouzivat len prasok, dlho som bola zufala, pradlo nevonalo, nech som dala kolkolvek avivaze. Potom som ulne vylucila gely na pranie a pomohlo, nejaky cas som nepouzivala ani avivaz, lebo aj ta zanasa pracku, tu, samozrejme, pravidelne cistim.

prosimopomoc
11. okt 2025

Prosim vas, trochu odveci otázka, ale keď používam sanytol dezinfekciu prádla, mám ju liať priamo do bubna alebo do zásobníka na aviváž - s avivazou alebo bez?

misanthropicdann
11. okt 2025
@anonym_ee7a3e

@anonym_9b0a59 súhlasím. Ja som stále používala gél a aj prádlo smrdelo. Ako náhle sme prešli na prášok tak problém bol preč.

@anonym_ee7a3e viacerí tu píšete nepoužívať gél, viete mi vysvetliť prečo je gél zlý alebo aký je dôvod ze prasok lepší?

prosimopomoc
11. okt 2025
@misanthropicdann

@anonym_ee7a3e viacerí tu píšete nepoužívať gél, viete mi vysvetliť prečo je gél zlý alebo aký je dôvod ze prasok lepší?

@misanthropicdann ja si myslím, že kvôli tomu, že gél sa horšie rozpúšťa, myslím tým v kapsuli. Perwoll alebo iné tekuté gély sú asi ok

anonym_ee7a3e
11. okt 2025
@prosimopomoc

@misanthropicdann ja si myslím, že kvôli tomu, že gél sa horšie rozpúšťa, myslím tým v kapsuli. Perwoll alebo iné tekuté gély sú asi ok

@prosimopomoc mne práveže prádlo smrdelo aj po takýchto. Kapsule boli ok ale niekedy sa ten plast ako keby prilepil na šaty a tak. Tak som ich prestala používať. Za mna je najlepsi prášok, podľa mna asi najlepšie opraté prádlo a krásne aj vonia.

prosimopomoc
11. okt 2025
@anonym_ee7a3e

@prosimopomoc mne práveže prádlo smrdelo aj po takýchto. Kapsule boli ok ale niekedy sa ten plast ako keby prilepil na šaty a tak. Tak som ich prestala používať. Za mna je najlepsi prášok, podľa mna asi najlepšie opraté prádlo a krásne aj vonia.

@anonym_ee7a3e ja tiež používam len prášok, ale na rýchle 20minutove prepratie používam Perwoll, lebo sa bojím, že prášok by sa na 30st nerozpustil. Či používate prášok aj pri rýchlom praní?

ikonica
11. okt 2025
@prosimopomoc

Prosim vas, trochu odveci otázka, ale keď používam sanytol dezinfekciu prádla, mám ju liať priamo do bubna alebo do zásobníka na aviváž - s avivazou alebo bez?

@prosimopomoc do priehradky na avivaz.. na obale to nie je napisane?

anonym_ee7a3e
11. okt 2025
@prosimopomoc

@anonym_ee7a3e ja tiež používam len prášok, ale na rýchle 20minutove prepratie používam Perwoll, lebo sa bojím, že prášok by sa na 30st nerozpustil. Či používate prášok aj pri rýchlom praní?

@prosimopomoc áno ja úplne na všetko mame persil, už gély vôbec nekupujem. Teraz sa nám má narodiť bábätko tak rozmýšľam že či vôbec nájdem prášok vhodný aj pre deti.. ak nie tak sa budeme musieť opäť vrátiť na gél

ikonica
11. okt 2025
@anonym_ee7a3e

@prosimopomoc áno ja úplne na všetko mame persil, už gély vôbec nekupujem. Teraz sa nám má narodiť bábätko tak rozmýšľam že či vôbec nájdem prášok vhodný aj pre deti.. ak nie tak sa budeme musieť opäť vrátiť na gél

@anonym_ee7a3e pozri dm ich znacku maju aj sensitive prasky... Aj persil ma prasok sensitive...

ikonica
11. okt 2025

Aj lenor, frosh, bupi...

misanthropicdann
11. okt 2025
@prosimopomoc

@prosimopomoc my používame tekuté gély (co sa leju) , preto som sa čudoval ze tu píšete ze ich nieje dobre ich použivat.
Ja mam za to ze práve ten sa lepšie rozpustí ako prací prášok, preto mi hlava nechce nejak pobrat ze môže z toho smrdiet práčka a prádlo.

bielasovicka
11. okt 2025
@misanthropicdann

@prosimopomoc my používame tekuté gély (co sa leju) , preto som sa čudoval ze tu píšete ze ich nieje dobre ich použivat.
Ja mam za to ze práve ten sa lepšie rozpustí ako prací prášok, preto mi hlava nechce nejak pobrat ze môže z toho smrdiet práčka a prádlo.

@misanthropicdann presne aj ja som bola prekvapená z toho🤣. Tiež používam gel už roky, ten tekutý," lejuci.". A nikdy mi práčka nesmrdela🤣

anonym_c2a237
11. okt 2025

Pridávam do každého prania kryštalickú sódu, používam iba prášok, nie gél a žiadne oleje. Tie mi tak zalepili práčku, že som ju nevedela vyčistiť. Raz za čas pustím prázdnu práčku na 90° s puerom, práškovou sódou a octom, plus pretriem všetky gumy kyselinou citrónovou.

lulu19
11. okt 2025

Ja som presne včera toto riešila .zobrala som kefku domestos a riadne vydrhla všetky tesnenia gumy bubon zásobník s ním plus som dala tabletu čo sa dáva do umývačky na čistenie a tiež na umývanie riadku a pustila na 2 hod.na 90 stup.a práčka vonia čistá .

jamidea
11. okt 2025

@michaelaochodnicka octom a sodou viackrat naprazdno na 90tke. Netreba to podcenit, jednu pracku som kvoli tomu poslala do srotu.
Nepouzivaj gely ani oleje, vsetko sa to nechutne usadza kade tade, vnutri potom ostane hnusna umelinova voda.

katrin21
11. okt 2025

@michaelaochodnicka nepouzivat gely na pranie!!! Zaklad... iba prasky...
A pracku aj nasypku vzdy mat otvorenu..
Precistit octom naprazdno n 90st.