icon

Ako sa účinne zbaviť lietajúcich mravcov v dome?

259stanka1999
7. júl 2025

Dobrý večer, ako bojovať s lietajucimi mravcami v byte? Nic na ne nepomáha, jedine biolit ale kazdy den su nove a nove, treba vyhubit hniezdo ale co na ne zabera? Tie granulky na mravce nezaberajú. Ma niekto s nimi skúsenosť? Ďakujem

viestta
7. júl 2025

pockat kym sa mravce prestanu rojit, potom uz budes bojovat len s tymi co lezu vsade

259stanka1999
autor
7. júl 2025
@viestta

pockat kym sa mravce prestanu rojit, potom uz budes bojovat len s tymi co lezu vsade

@viestta každý den ich striekam biolitom a za lopatku ich pozametam, kym nezničím hniezdo budu stále

viestta
7. júl 2025
@259stanka1999

@viestta každý den ich striekam biolitom a za lopatku ich pozametam, kym nezničím hniezdo budu stále

@259stanka1999 tie co lietaju uz vyleteli z marveniska, najprv vyletia trudy (samce), potom vylietavaju kralovne, samce kralovnu oplodnia a ta zalozi novu koloniu a samce uhynu. Z vajicok sa v novej kolnii vyliahnu robotnice a tie ti budu lozit po dome. A kludne mozu prilietat aj z mravenisk celkom vzdialenych od tvojho bytu. Rojenie mravcov prebieha len v lete a trva len par tyzdnov.

aaadkaaa
7. júl 2025

Ja mam cukor na mravce a celkom dobre zabera,sice vylezu,ale za chvilu je po nich, pozametam a je

ivka21
8. júl 2025

@259stanka1999 ja som ich v sobotu vystriekala v záhrade cyprexom tiež sa už snažili vyletieť. Ale ak máš v byte tie lietajúce skúsila by som aj také tie neesteticke lepky za 0,3e mohli by sa nalepiť aspoň tie lietajúce.