Ako sa účinne zbaviť švábov v byte?
Ahojte, idem sa pýtať, či sa dá úplne zbaviť švábov?V našom vchode bývali niečo okolo roka vietnamci a ukázalo sa, že zamorili celý vchod svabmi. Dali ich vysťahovať. Domovnik nám to oznámil až teraz, keď už majú byty na ich strane 2postreky za sebou a idú nám striekať teraz aj našu stranu. Ale iba dva vchody a že iba stupačky 🤦🤦🤦. Príde mi to absolútne neúčinné vystriekat iba jedno miesto v byte A iba dva byty z celej bytovky. Dnes v noci som prvého našla už aj ja v kúpelke. Toto je moja nočná mora, totálny red flag, spat nedokážem😭😭. Aké opatrenia treba spraviť sukromne aby to bolo celé účinné? Môžem to preniest s oblečením k sebe do práce alebo k rodičom? Mám malé deti, nervy mam aj z toho že budu dýchať tie postreky. Ďakujem za vaše rady 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Su to svaby, nie plostice. Neprenesies to nikam. A da sa na to zvyknut, kup si sprej proti tymto hnusnym hmyzom, najsprejujes, je po nom. Ak sami nemate hnusne, ku vam max. zabludia, nerozsiria sa
Su to svaby, nie plostice. Neprenesies to nikam. A da sa na to zvyknut, kup si sprej proti tymto hnusnym hmyzom, najsprejujes, je po nom. Ak sami nemate hnusne, ku vam max. zabludia, nerozsiria sa
@bluka2 to vážne? Čiže keď sa k nám nasťahovali vietnamci, nepreniesli to k nám lebo sa to nedá? A zvyknúť si na škodcov, ktorí roznášajú choroby, spôsobujú alergie, no ďakujem za takú radu 🤦🤦doma hnusne nemam ale to nemajú ani susedia oproti a tí majú už totálne zamoreny byt keďže bývajú pod bytom, kde sa to začalo a úplne normálne sa im u nich darí a množia sa. Takže ďakujem za trefnu odpoveď
@bluka2 to vážne? Čiže keď sa k nám nasťahovali vietnamci, nepreniesli to k nám lebo sa to nedá? A zvyknúť si na škodcov, ktorí roznášajú choroby, spôsobujú alergie, no ďakujem za takú radu 🤦🤦doma hnusne nemam ale to nemajú ani susedia oproti a tí majú už totálne zamoreny byt keďže bývajú pod bytom, kde sa to začalo a úplne normálne sa im u nich darí a množia sa. Takže ďakujem za trefnu odpoveď
@anonym_autor Šváby sa môžu preniesť, ale nie je to také jednoduché, že by si ho preniesla v topánke. Švába môžeš priniesť aj z obchodu, napr. v nejakej zelenine, v prepravke piva. Na druhej strane - pokiaľ šváb nemá v prostredí potravu, tak tam nebude. On žije a množí sa len tam, kde má čo jesť. Takže ak máte švábov, tak to nebude len tým, že ich mali susedia, ale aj u vás má na čom hodovať. Treba všetko mať uzatvorené, nič nerozsýpať na podlahu a v skrinkách riadne povysávať a poutierať.
Potom si môžeš nechať vystriekať byt a do skriniek si zakúp pasce na šváby.
Ako mať šváby nie je síce nič príjemné, ale na druhej strane je v porovnaní s plošticami, komármi a blchami pre človeka neškodný.
A len babska rada - umyvaj vsetko octom. Ten svaby neznasaju.
A len babska rada - umyvaj vsetko octom. Ten svaby neznasaju.
@minilla super, to ma nenapadlo, mám doma 20% tak idem drhnut tým

Mozem to preniest…? Ano, mozes.
Co s tym, ak domovnik da vycistit len konkretne priestory? Dohodnut sa s tou firmou, ze vam vystrieka zaroven cely byt a zaplatis si to sukromne.