Ako správne oprať okakané veci zo škôlky?
Prosím ako periete okakane veci zo skolky?Davate to na 60stupnov?
@anonym_autor okakané zo škôlky? Dieťa by malo byť odplienkované a ak sa ojedinele stane, slipy alebo nohavičky by som vyhodila
@anonym_autor okakané zo škôlky? Dieťa by malo byť odplienkované a ak sa ojedinele stane, slipy alebo nohavičky by som vyhodila
@anonym_aa5cec neuveris, ale aj dospelemu, roky odplienkovanemu bez inkontinancie stolice sa moze stat takato nehoda. Jednoducho je stolica rychlejsia ako nohy. Nie to este dietatu, ktore teraz nastupilodo skolky
@anonym_autor preperiem v rukách a potom na 90
@anonym_c777dc dakujem .Nezniči 90 stupňove pranie oblecenie?
Ja som prala v rukách z mydlom lanza závisí aj to čo obsahuje stolica pokiaľ aj žlč stalo sa že ostal žltý fľak tak som vyhodila.
@anonym_autor nie nezničí
@anonym_aa5cec neuveris, ale aj dospelemu, roky odplienkovanemu bez inkontinancie stolice sa moze stat takato nehoda. Jednoducho je stolica rychlejsia ako nohy. Nie to este dietatu, ktore teraz nastupilodo skolky
@viestta ja to chápem, len to je ojedinelé, príspevok autorky témy mi príde, akoby to bolo pravidelné
@anonym_autor ked mas pocit, ze to treba vydezinfikovat namoc to po preprani v rukach do sanitolu a potom supni normalne do pracky
oprala prve v rukach a potom na 40st ale s dezinfekciou.
@anonym_aa5cec nemudruj, aj dospelym ujde. uvidis ked budes starsia. zvierace starnu tiez spolu s tebou.
@anonym_aa5cec a aj keby to bolo castejsie, stale je to male dieta, ktore nastupilo do skolky a este sa len uci zit so skolkarskym systemom.
@anonym_000a94 dmDakujem.Nwstava sa to často
@viestta Nestava sa to práveže casto. Je odplienkovana
60 st.staci,su na to vyskumy,predtym preprat so zlčovým mydlom.
Preperiem rucne,supnem do pracky spolu so sanytolomna pranie a na 60
@anonym_aa5cec a aj keby to bolo castejsie, stale je to male dieta, ktore nastupilo do skolky a este sa len uci zit so skolkarskym systemom.
@viestta sanitol sa používa ked chcem pradlo namočiť napr.do lavora alebo do davkovaca na avivaz?
Predperiem v rukach a potom na 60 s dezinfekciou na pranie
@anonym_autor to sa mi ešte nestalo
@anonym_aa5cec vyhodila? Cize ked sa ti babatko prekakalo vyhadzovala si dupacky? Ked sa skolkar ucil utierat si zadok sam a nosil opeciatkovane, aj vtedy si vyhadzovala? Niekto je pri peniazoch 😂
Syn mal teraz hnacku a chytilo ho to v noci, fakze okakaby komplet, aj postel...plachta isla do kosa, to sa nedalo a bola stara, to fakt nebudem riesit. Pyzamka mi bolo luto, ale proste to bolo celeeeee, no asi by to ani nevyslo. A tiez uz podedene po prvom synovi, takze uz malo co to za sebou.
No a ostatne som preplachala v studenej vode, to najhorsie aby zislo, v rukaviciach samozrejme a potom som to drhla zlcovym mydlom a nechala posobit, no a na 60 stupnov oprat. Vypralo to v pohode, dala som este dezinfekciu na palradlo, Sanytol do prania. A myslim si, ze je to dostatocne takto. Netreba na 90.
@viestta ja to chápem, len to je ojedinelé, príspevok autorky témy mi príde, akoby to bolo pravidelné
@anonym_aa5cec pokakávanie detí, ktoré začali chodiť do škôlky je úplne bežná vec. Ty asi nemáš deti, či? Robím v škôlke a stáva sa to úplne bežne
Nemá to nič spoločné s odplienkovaním. Doma je rodič citlivejší na signály dieťaťa, keď mu treba kakať, dieťa v škôlke častokrát v zápale hry nestihne. Svoje robí aj stres. Veľa detí nechce kakať v škôlke, je to pre nich citlivá vec, ktorú chcú robiť pri rodičoch, takže zadržiavajú, až sa to proste už zadržať nedá a je to v gaťoch. Veľa detí zas paradoxne naopak zadržiava až tak, že im to potom nejde už ani doma a majú z toho zápchu. Takže ak náhodou máš deti a nemali podobný problém tak buď rada, lebo je to naozaj častá vec, s ktorou učiteľky normálne počítajú.
@anonym_aa5cec pokakávanie detí, ktoré začali chodiť do škôlky je úplne bežná vec. Ty asi nemáš deti, či? Robím v škôlke a stáva sa to úplne bežne
Nemá to nič spoločné s odplienkovaním. Doma je rodič citlivejší na signály dieťaťa, keď mu treba kakať, dieťa v škôlke častokrát v zápale hry nestihne. Svoje robí aj stres. Veľa detí nechce kakať v škôlke, je to pre nich citlivá vec, ktorú chcú robiť pri rodičoch, takže zadržiavajú, až sa to proste už zadržať nedá a je to v gaťoch. Veľa detí zas paradoxne naopak zadržiava až tak, že im to potom nejde už ani doma a majú z toho zápchu. Takže ak náhodou máš deti a nemali podobný problém tak buď rada, lebo je to naozaj častá vec, s ktorou učiteľky normálne počítajú.
@bubuzu mám deti a poznám aj prácu v škôlke, preto ma prekvapila táto otázka. Ak sa to dieťaťu stalo, tak raz, dva krát za celú dochádzku, ale väčšine nikdy, alebo skutočne len v súvislosti s nejakým ochorením. Opakiújem, že z úvodného príspevku som mala pocit, akoby to malo byť pravidelné, pretože ak sa to stane ojedinele, tak matka alebo spodné prádlo vyhodí, alebo ho operie tak, ako keď sa to dieťaťu stalo doma.
@anonym_aa5cec vyhodila? Cize ked sa ti babatko prekakalo vyhadzovala si dupacky? Ked sa skolkar ucil utierat si zadok sam a nosil opeciatkovane, aj vtedy si vyhadzovala? Niekto je pri peniazoch 😂
@anonym_1f3177 dupačly si hádam riečila hneď a nemala si ich niekde vo vrecku aj s obsahom zopár hodín, ako keď sa to stane v škôlke a učiteľka to spakuje niekde do igelitky a tam to čaká, kým príde matka. Mimochodom z hygienického hladiska by to ani v šatni nemalo byť, ale to je už o inom. Keď išlo moje dieťa do škôlky, vedelo sa už utrieť, malé deti predsa utiera učiteľka a predškoláci by to už mali vedieť, A predpokladám, že autorka sa nepýtala na značky, ale na prípad, keď je naložené.
keďže už je škôlkárka, človek by povedal, že neperieš prvú okakanú vec, doteraz si to robila ako?

@anonym_autor preperiem v rukách a potom na 90