icon

Ako správne udržiavať a prať podprsenky?

5. máj 2025
mooonika1975
7. máj 2025
@mirage

Zboznujem debaty o prani na MK 😅 Ja podprdu v zime nosim aj tyzden.. po prichode domov z roboty si ale davam inu, pohodlnu. A je mi uuuplne jedno, co si kto o mne mysli.

@mirage toto robím aj ja, aby som 120€ podprsenku prala každý den, veď by bola do mesiaca z nej handra, na doma mám inú, na šport inú .

simca06022011
7. máj 2025

tak zalezi ake a co robim.. iste nebudem 80EURove podprsenky prat po jednom pouziti, proste to pranie im skodi a to je fakt :D ale ani ich nenosim na maraton, a nechodim kopat do bane. bezne domace podprsenky tak dva dni ponosim, niekedy viac, podla stavu - vsak viem co som robila, ci to smrdi, ci je to spinave, ja sa nepotim, takze ono vacsinou su fakt ze spinave... napr. ked orbim v zahrade, to kolkokrat mam spinu vsade
Pranie... drahe na jemne pradlo vo vreckach periem, ale po case sa mi to nechce a idu normale s pradlom na nizsiu teplotu. Pradlo ktore spinave nie je, prat netreba, nebudem sa tu hrat na nejaku citlivku, na ktoru aj cez pol ulice bakterie asi skacu a doma sa musi v save vykupat aj s vecami, rovno po otvoreni dveri :DDD

nelili1978
7. máj 2025

Aj nohavice máte na tele a periete ich po každom použití?

kaca222
7. máj 2025
@nelili1978

@nelili1978 jedna tu písala, že áno 😃😃

joannita
7. máj 2025

Porovnávať ponožky ktoré prirodzene zapachaju od nôh (chodidlá ako vieme proste smrdia a potia sa asi každému) a gaťky ktoré máme na genitaliach, z ktorých vytekaju rôzne tekutiny, s podprsenkou ktorú máme na prsiach a teda ja sa skoro vôbec nepotim, v zime v podstate vôbec, je naozaj dosť odveci.
Kľudne nosím podprdu aj týždeň a vôbec sa nehanbím to priznat. Nesmrdi, nieje spotená.

Tričká mením každý deň, lebo pod pazuchami smrdia aj napriek deodorantu, ale podprsenka mi fakt nesmrdi a nieje špinavá.

bonboniera
7. máj 2025
@joannita

Porovnávať ponožky ktoré prirodzene zapachaju od nôh (chodidlá ako vieme proste smrdia a potia sa asi každému) a gaťky ktoré máme na genitaliach, z ktorých vytekaju rôzne tekutiny, s podprsenkou ktorú máme na prsiach a teda ja sa skoro vôbec nepotim, v zime v podstate vôbec, je naozaj dosť odveci.
Kľudne nosím podprdu aj týždeň a vôbec sa nehanbím to priznat. Nesmrdi, nieje spotená.

Tričká mením každý deň, lebo pod pazuchami smrdia aj napriek deodorantu, ale podprsenka mi fakt nesmrdi a nieje špinavá.

@joannita pozor pozor, raz tu bola debata o nenosí nohavičiek a ženy sa zaprisahavali ze z nich mimo menštruácie nikdy nič nevyjde a ktorej áno, ta by mala navštíviť gynekológa lebo ma očividne infekciu 😂 internet znesie …

gerrwie_girl
8. máj 2025
@mauduska

@michaela329 Ja kupujem drahé preto, lebo na moju veľkosť iné nie sú. Do práčky ísť nesmú a v rukách ich každý deń prať nebudem. Aj tričko je na tele, aj napr. legíny sú na tele, aj obtiahnuté nohavice, .. to všetko periete po jednom použití? No ja neviem. Ja sa skoro nepotím, špinavá nie som, nechápem prečo by niečo, čo je na čistom tele malo byť po jednom nosení špinavé 🤷‍♀️

@mauduska presne. Je to úplne iné ako ponožky a nohavicky, neviem ako to môžu davat ženy do jednej kategórie. Ponožky a nohavicky samozrejme pachnu a je logické meniť ich každý deň. Ale ani by mi nenapadlo každý deň si dat novú podprsenku. Len preto ze sú v kontakte s pokožkou. Presne ako píšeš. Aj mnoho iného oblečenia je v kontakte s pokožkou. Ak moje oblečenie nie je prepotene alebo špinavé, nosím ho opakovane. Mnohé ženy bohužiaľ peru automaticky aj ked kus oblečenia mali na sebe trebárs len hodinu alebo aj celý deň ale nič mu nie je.

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@nelili1978

@nelili1978 ja som to uz pisala, ano periem. Aj tricko

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@gerrwie_girl

@mauduska presne. Je to úplne iné ako ponožky a nohavicky, neviem ako to môžu davat ženy do jednej kategórie. Ponožky a nohavicky samozrejme pachnu a je logické meniť ich každý deň. Ale ani by mi nenapadlo každý deň si dat novú podprsenku. Len preto ze sú v kontakte s pokožkou. Presne ako píšeš. Aj mnoho iného oblečenia je v kontakte s pokožkou. Ak moje oblečenie nie je prepotene alebo špinavé, nosím ho opakovane. Mnohé ženy bohužiaľ peru automaticky aj ked kus oblečenia mali na sebe trebárs len hodinu alebo aj celý deň ale nič mu nie je.

@gerrwie_girl preco bohuzial? Ved to je snad kazdeho vec nie? Mne sa to proste protivy. Veci idu u nas po jednom pouziti do spinaveho pradla. Jedno ci tricko, nohavice, spodne pradlo. Jedine co neperiem po jednom pouziti su kabaty, bundy… a nie neperiem kazdy den, ani podprsenky neperiem kazdy den. To ze to mam oblecene jeden 1x neznamena, ze periem to hned. Periem 1x do tyzdna okolo 7 praciek. Cize aj tie podprsenky sa peru 1x do tyzdna. A ano mam drahsie, nie z tesca… a este dodam, ze ja sa takmer vobec nepotim. Ani pri vysokych teplotach to nie je nejak extra vela… ale tu nejde len o pot..
No nic, som sa opustila…este aj aby som sa na MK ospravedlnovala, ze si dovolim nieco prat po jednom pouziti 🤣🤣🤣🤣

gerrwie_girl
8. máj 2025
@ktobytobolpovedal

@gerrwie_girl preco bohuzial? Ved to je snad kazdeho vec nie? Mne sa to proste protivy. Veci idu u nas po jednom pouziti do spinaveho pradla. Jedno ci tricko, nohavice, spodne pradlo. Jedine co neperiem po jednom pouziti su kabaty, bundy… a nie neperiem kazdy den, ani podprsenky neperiem kazdy den. To ze to mam oblecene jeden 1x neznamena, ze periem to hned. Periem 1x do tyzdna okolo 7 praciek. Cize aj tie podprsenky sa peru 1x do tyzdna. A ano mam drahsie, nie z tesca… a este dodam, ze ja sa takmer vobec nepotim. Ani pri vysokych teplotach to nie je nejak extra vela… ale tu nejde len o pot..
No nic, som sa opustila…este aj aby som sa na MK ospravedlnovala, ze si dovolim nieco prat po jednom pouziti 🤣🤣🤣🤣

@ktobytobolpovedal bohužiaľ pisem kvôli zivotnemu prostrediu. Bola tu uz aj debata o prani uterákov. Jedna pani sa tu vyjadrila ze uz po 1 utreti ruk dava uterák automaticky do prania. Ja som dokonca jeden čas vôbec nepouzivala avivaz kvôli šetreniu životného prostredia. Teraz používam ale iba na priateľovi veci lebo sa veľmi silno potí. Ale ako tu tak čítam tak moja "obeta" je naozaj zanedbateľná 😀.

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@gerrwie_girl

@ktobytobolpovedal bohužiaľ pisem kvôli zivotnemu prostrediu. Bola tu uz aj debata o prani uterákov. Jedna pani sa tu vyjadrila ze uz po 1 utreti ruk dava uterák automaticky do prania. Ja som dokonca jeden čas vôbec nepouzivala avivaz kvôli šetreniu životného prostredia. Teraz používam ale iba na priateľovi veci lebo sa veľmi silno potí. Ale ako tu tak čítam tak moja "obeta" je naozaj zanedbateľná 😀.

@gerrwie_girl aj ja uteraky menim denne 🤷‍♀️ avivaz nepouzivam… napr.ked mam nohavice iba ked idem s malym do skolky a domov, kde sa prezleciem, tak jasne, ze si ich este dam. Ale pokial je to uz aj pol dna, som s tym niekde vonku (ihrisko, OC, park, obchod), tak to ide do prania proste… ja nevidim dovod sa tomu vysmievat (to teraz nie konkretne nie ty). Ked kazdy to mame inak a je to absolutne v poriadku, ked to danej rodine vyhovuje…postelne menim 1x do tyzdna vzdy v piatok 🤷‍♀️ mozno som proste Monk, ale co uz 🤣🤭

nyusika
8. máj 2025
@ktobytobolpovedal

@ktobytobolpovedal bohužiaľ z ekologického hľadiska.

Ja tiež väčšinu vecí po jednom oblečení operiem - 15 minút na 30 stupňov.
Rifle, saká a podobne nie, jasnačka.
Ale bielizeň, topy, tenšie šaty a nohavice áno - neozehlim nosenú vec a po dlhšom nosení je proste vidieť, že to bolo oblečené

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@nyusika

@ktobytobolpovedal bohužiaľ z ekologického hľadiska.

Ja tiež väčšinu vecí po jednom oblečení operiem - 15 minút na 30 stupňov.
Rifle, saká a podobne nie, jasnačka.
Ale bielizeň, topy, tenšie šaty a nohavice áno - neozehlim nosenú vec a po dlhšom nosení je proste vidieť, že to bolo oblečené

@nyusika tak ja aj rifle proste periem po jednom pouziti (nie ked ich mam 20 min)…

simca06022011
8. máj 2025

Napríklad vonkajšie oblecenie periem častejšie určite. Iste je spinavsie ako podprsenka...

nyusika
8. máj 2025
@simca06022011

Napríklad vonkajšie oblecenie periem častejšie určite. Iste je spinavsie ako podprsenka...

@simca06022011 záleží od toho, či sa niekde valas... spodnú bielizeň periem z hygienických dôvodov

simca06022011
8. máj 2025
@nyusika

@simca06022011 záleží od toho, či sa niekde valas... spodnú bielizeň periem z hygienických dôvodov

@nyusika nemusís sa nikde valat 😂 stačí odbehnúť pár.zakaznikov, predbehnúť cez sklad, vonku po daždi a nohavice sú spinavsie ako podprsenka. Raz dva. Nohavičky ok, aj 2x denne... ale podprsenky zbytočne. Ale tak každý to mame inak. Niekto sa potí, iný nechodí nikam a tak.

nyusika
8. máj 2025
@simca06022011

@nyusika nemusís sa nikde valat 😂 stačí odbehnúť pár.zakaznikov, predbehnúť cez sklad, vonku po daždi a nohavice sú spinavsie ako podprsenka. Raz dva. Nohavičky ok, aj 2x denne... ale podprsenky zbytočne. Ale tak každý to mame inak. Niekto sa potí, iný nechodí nikam a tak.

@simca06022011 podprsenka je viac znečistená - pot, mŕtva koža...ale veď OK - čo nevidím, neexistuje.

terus00
8. máj 2025

To aj posteľné prádlo meníte kazdy deň, keď ste v ňom celú noc?

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@terus00

To aj posteľné prádlo meníte kazdy deň, keď ste v ňom celú noc?

@terus00 ja pouzivam pyzamo, postelne pradlo neprichadza do styku s vonkajsim prostredim, do postelneho pradla si laham v cistom pyzame, ktore menim cca po 2 alebo 3 raze. A ano, kazdy vecer postel povysavam vysavacom na roztoce Tesla… menim ho vzdy po jednom tyzdni. Pri chorobe kazdy druhy den… a naozaj ideme postelne pradlo porovnavat s oblecenim co nosime von alebo sa priamo trie o nase telo?

terus00
8. máj 2025
@ktobytobolpovedal

@terus00 ja pouzivam pyzamo, postelne pradlo neprichadza do styku s vonkajsim prostredim, do postelneho pradla si laham v cistom pyzame, ktore menim cca po 2 alebo 3 raze. A ano, kazdy vecer postel povysavam vysavacom na roztoce Tesla… menim ho vzdy po jednom tyzdni. Pri chorobe kazdy druhy den… a naozaj ideme postelne pradlo porovnavat s oblecenim co nosime von alebo sa priamo trie o nase telo?

@ktobytobolpovedal v lete asi neobliekas dlhé pyžamo, takže posteľ prádlo je v kontakte s kožou. Ja to porovnávam s podprsenkou (nie riflami a pod) Predpokladám, že aj podprsenku si ženy obliekajú na čisté telo, a predsa posteľ prádlo netreba meniť každý deň a podprsenku áno?

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@terus00

@ktobytobolpovedal v lete asi neobliekas dlhé pyžamo, takže posteľ prádlo je v kontakte s kožou. Ja to porovnávam s podprsenkou (nie riflami a pod) Predpokladám, že aj podprsenku si ženy obliekajú na čisté telo, a predsa posteľ prádlo netreba meniť každý deň a podprsenku áno?

@terus00 ved pisem, ze pred spanim to postelne pradlo, postel vysavam. Cize prach, koza, roztoce sa povysava. Vysavac ma zospodu modre svetlo, ktore zabija roztoce… cize nie, netreba ho menit kazdy den… podprsenka je pre mna spodne pradlo.… a mne je tak 4 ako to maju ini. Len som nepochopila tomu vysmechu, ked to niekto robi denne

terus00
8. máj 2025
@ktobytobolpovedal

@terus00 ved pisem, ze pred spanim to postelne pradlo, postel vysavam. Cize prach, koza, roztoce sa povysava. Vysavac ma zospodu modre svetlo, ktore zabija roztoce… cize nie, netreba ho menit kazdy den… podprsenka je pre mna spodne pradlo.… a mne je tak 4 ako to maju ini. Len som nepochopila tomu vysmechu, ked to niekto robi denne

@ktobytobolpovedal aj paplón vysávas? A kým si nemala dyson, ako si to robila? Nerypem, len ma to zaujíma

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@terus00

@ktobytobolpovedal aj paplón vysávas? A kým si nemala dyson, ako si to robila? Nerypem, len ma to zaujíma

@terus00 nemam dyson. Mam teslu. A ano, aj paplony prebehnem… mam ho uz niekolko rokov, predtym som prezliekala castejsie ako raz za tyzden. Ale teda, pre mna postelne pradlo a podprsenka nie je to iste… pre mna je to takto ok… pre ineho nie… pytala sa autorka a ja som odpovedala. A potom sa to tu zas zvrhlo…tak typicke pre konika.. ja aj vysavam kazdy den, snazim sa aj prach kazdy den prebehnut swiferom. Ano mam rada cistotu a poriadok…

kaca222
8. máj 2025
@ktobytobolpovedal

@terus00 nemam dyson. Mam teslu. A ano, aj paplony prebehnem… mam ho uz niekolko rokov, predtym som prezliekala castejsie ako raz za tyzden. Ale teda, pre mna postelne pradlo a podprsenka nie je to iste… pre mna je to takto ok… pre ineho nie… pytala sa autorka a ja som odpovedala. A potom sa to tu zas zvrhlo…tak typicke pre konika.. ja aj vysavam kazdy den, snazim sa aj prach kazdy den prebehnut swiferom. Ano mam rada cistotu a poriadok…

@ktobytobolpovedal prepáč, ale fakt si monk 😃

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@kaca222

@ktobytobolpovedal prepáč, ale fakt si monk 😃

@kaca222 no co uz 🤣
Ale akoze ked nepovysavam a netriem prach, tak sa nerucam zas.. ale tak snazim sa to robit denne. Hracky porozhadzovane mi napr.nevadia 😁

mooonika1975
8. máj 2025
@ktobytobolpovedal

@ktobytobolpovedal ja len okrajovo, keď toto všetko robis, aj costis, kedy sa venuješ detom? Rozprávku, hranie, učenie, prechádzky, rozhovory? Máš toho dosť, už le večer čo večer vysávať 5 posteli, 5 paplonov, 5 plachiet, 5 vankúšov .

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@mooonika1975

@ktobytobolpovedal ja len okrajovo, keď toto všetko robis, aj costis, kedy sa venuješ detom? Rozprávku, hranie, učenie, prechádzky, rozhovory? Máš toho dosť, už le večer čo večer vysávať 5 posteli, 5 paplonov, 5 plachiet, 5 vankúšov .

@mooonika1975 povysavat to trva asi 10 min. Sme 4… citame kazdy vecer pred spanim. Ja ale pracujem z domu, cize mozno preto stiham. Ked pride starsi zo skoly, tak sa s nim ucim. Poobede ked sa nam chce ideme von… plus muz robi na smeny, detom sa venuje vela. Nema problem navarit alebo povysavat… cize ja si doobeda porobim, potom sa venujem detom. Pripade je s nimi muz. Dnes rano ked pozerali rozpravky som si pripravila veci na obed. Stihli sme poskladat drahu a chvilku sa hrat. Neviem, proste to stihame. Ale nie som na to sama..povysavat mi trva asi 20 min, uzriet prach tiez tolko, umyt zem tiez do pol hodky, kupelna detto…

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@mooonika1975

@mooonika1975 napr.dnesny den, vstali sme o 6:30 cca, pozerali spolu rozpravku chvilku, kym som pila kavu. Potom som si pripravila maso na rezne. Potom sme spolu s mladsim kreslili a ked ho to prestalo bavit, tak sme poskladali drahu… medzitym sa zobudil muz aj starsi syn. Ked sa muz naranajkoval, hral s nimi. Ja som zatial vytriedila pradlo a pustila pracku… muz musel vybehnut, tak som im zatial urobila ranajky a najedli sa. Potom starsi isiel do izby k sebe, predsa len pubis, s mladsim som sa jasila…. Ked isiel za starsim, alebo sa hral sam, som odpisovala sem. Prisiel muz, zobral mladsieho von, starsi je doma, ma kiahne a ja idem varit obed… ked dnes stihnem prebehnem to tu vysavacom 🤣 naobedujeme sa a uvidime

bonboniera
8. máj 2025
@ktobytobolpovedal

@mooonika1975 napr.dnesny den, vstali sme o 6:30 cca, pozerali spolu rozpravku chvilku, kym som pila kavu. Potom som si pripravila maso na rezne. Potom sme spolu s mladsim kreslili a ked ho to prestalo bavit, tak sme poskladali drahu… medzitym sa zobudil muz aj starsi syn. Ked sa muz naranajkoval, hral s nimi. Ja som zatial vytriedila pradlo a pustila pracku… muz musel vybehnut, tak som im zatial urobila ranajky a najedli sa. Potom starsi isiel do izby k sebe, predsa len pubis, s mladsim som sa jasila…. Ked isiel za starsim, alebo sa hral sam, som odpisovala sem. Prisiel muz, zobral mladsieho von, starsi je doma, ma kiahne a ja idem varit obed… ked dnes stihnem prebehnem to tu vysavacom 🤣 naobedujeme sa a uvidime

@ktobytobolpovedal aj keď je za mňa tvoja argumentácia prania nelogicka a mam to inak, určite sa nemusíš obhajovať pred ľuďmi co sa z teba budú snažiť urobiť krkavčiu mater co sa kvôli upratovaniu nevenuje vlastným deťom 😅

ktobytobolpovedal
8. máj 2025
@bonboniera

@ktobytobolpovedal aj keď je za mňa tvoja argumentácia prania nelogicka a mam to inak, určite sa nemusíš obhajovať pred ľuďmi co sa z teba budú snažiť urobiť krkavčiu mater co sa kvôli upratovaniu nevenuje vlastným deťom 😅

@bonboniera co myslis, ze je teraz nelogicka argumentacia. Ako konkretne… bez rypania, fakt ma to zaujima… ja sa nad tym rada zamyslim…
A viem, ze sa nemusim obhajovat. Ja viem ako to mame a ako to z nas funguje… mna nerozhadze nejaky nazor anonymov na MK 🤣
Pytali sa tak vysvetlujem… detom sa venujem (e) naozaj vela, citame, kreslime, mladsi ma rad tie knizky, kde su rozne ulohy, iste aj rozpravky pozera… a napr.tie postele vysavam, ked su vo vani 😁 mladsi uz o 20,00-20:30 spi… potom su tie “vazne” rozhovory so starsim, s muzom atd 🤷‍♀️ neviem no, proste to stiham. Ak potrebujem robit na PC (kedze robim povahu prace, ktora nevyzaduje uplne sediet od 8-16 na stolicke), tak robim doobeda od cca 8 do 11, potom po maleho do skolky… ale ono to bude tym, ze naozaj nemusim “chodit” do prace v pravom zmysle slova. Ale niekedy proste robim po veceroch, nociach