icon

Ako účinne odstrániť vodný kameň zo sprchového kúta?

meluzina29
2. mar 2025

ahojte žienky, čo prosím vás účine zaberá na vodný kameň? máme sprchovací kút s čírym sklom a vidno tam každú kvapku.. navyše máme tvrdú vodu.. skúšala som už asi všetko, no stále tam ostane akoby taký slabý povlak.. pomôžte prosím :(

rk123
2. mar 2025

nastriekat ocot a nechat posobit. a po kazdom sprchovani ostierkovat sklo.

diiidi
2. mar 2025

@meluzina29 profichemia 👌🏼 stačí nastriekať a normálne to vodný kameň rozpúšťa, potom len utriem papierovou utierkou tiež od nich a je too. Fakt úžasná vec. Mám od nich štartovací balík a všetky produkty sú top, ale tak teda ten na vodný kameň je masaker. Žiadny smradlavy ocot. Toto si kúpte 👌🏼

vanilkovazmrzka
2. mar 2025

Ja neviem, tiez mam cire sklo a tvrdu vodu, ale staci mi raz za tyzden utriet handrou na sklo + random pripravkom z lidla na lestenie okien /zaschnute kvapky na skle mi par dni nevadia a vsetko sa da lahko utriet/

maddie1711
2. mar 2025

Hocičo na vodný kameň a potom nastriekať nanotechnologiu, teraz mam od Ravaku. Po každom sprchovaní zotieram stierkou ale pekne to steká aj samo bez toho aby ostávali šmuhy, ja to zotieram kvôli tomu že mam sklenenú skladaciu zastenu na vani a keď ju zatváram bez zotretia mi nakvapka voda na zem.

sella38
2. mar 2025

@vanilkovazmrzka tak potom nevies, co je to naozaj tvrda voda. My mame tak katastrofalnu vodu, ze pri tvojej starotlivosti by som mala za tyzden sklo v sprchci na vyhodenie…

vanilkovazmrzka
2. mar 2025

@sella38 no podla stupnice ked som nastavovala umyvacku tak niekde cca v strede. Ale vzdy mi bolo povedane ze je tvrda a nejak som sa nikdy nestretla ze by sa za par dni vytvoril taky kamen ze sa s nim neda nic 🤷‍♀️

zuzkaa1991
2. mar 2025

@meluzina29 my mame ciste sklo hrozne tvrdu vodu ale po kazdom sprchovací utriet so svedskou handrou a mame krasny cisty sprchovací kut pravidelne

taktotedanie
2. mar 2025

@meluzina29 top pripravok na vodny kamen od dm denk mit alebo frosh ocot s malinovou vonou

kikineska
2. mar 2025

Ahoj, my sme si kupili sprchovu hlavicu s nejakym zabudovanym filtrom. Od kedy ju mame , robi sa nam omnoho menej vodneho kamena. Okrem toho sa nam zlepsila pokozka aj vlasy 🙂

viestta
2. mar 2025

sice nemame velmi tvrd vodu, ale vycvicila som celu rodinu pouzivat stierku hned po sprchovani. Potom nemusim skla a obklady tolko drhnut. A zacala som pouzivat biely ocot v rozprasovaci, cice smrdi ale funguje

hankab
2. mar 2025

@meluzina29 fixinela. Jedine co u nas zabera. Skusala som vselijake specialne zmesi s octom, kyselinou citronovou, specialne pripravky na vodny kamen, drhla som to ako blazon a nikdy mi vodny kamen nezisiel poriadne. Fixinelu iba nalejem na hubku, pretriem a vsetko ide dole.
Mame na sklenenom sprchaci aj nano pripravok, ale fungoval iba velmi obmedzene. Ak by som ho po kazdom sprchovani nestierala strierkou, tak po 2 dnoch cez sklo nevidno. No a jedine, co nam pomohlo ako prevencia su filtre na vodu. Po nich je to sto a jedno, konecne nemam zakamenovanu celu kupelku a vsetky spotrebice.

zuzu1304
2. mar 2025

@meluzina29 ja používam toto na vyčistenie a potom už vyčistené natriem tekutymi stieracmi

strasko
2. mar 2025

Biely Domestos.

mandzula
2. mar 2025

Kyselina citronova - nesmrdi a krasne cisti.

refly
2. mar 2025

@hankab tiež nedám na fixinelu dopustiť. Keď bola kúpa čistiacich prípravkov prvý krát v mojej réžíi, tak som experimentovala a skúšala. Fixinela jednoznačne vedie, iné už ani nekúpim.

meluzina29
autor
11. mar 2025

@hankab a môžem sa opýtať ktorú fixinelu? lebo je viacej typov 🙂 rada by som to skúsila, lebo popravde, fixinela mi ani nenapadla 🙂

hankab
11. mar 2025

@meluzina29 tato obycajna, funguje fakt zazracne 🙂

meluzina29
autor
11. mar 2025

@hankab Ďakujem ♥

aandrea9
11. mar 2025

@meluzina29 raz mesacne nastriekam ocot, pretriem handrou a stiahnem stierkou. Ale po každom sprchovaní používame stierku a sklo je ako nove.

sense
11. mar 2025

Ocot....ale teda každý si po sebe sklo utrieť do sucha