icon

Ako uskladniť a žehliť prádlo?

27. aug 2025

Ako a kde uskladnujete pradlo na zehlenie? Poskladte do skrine ak nestihnete vsetko pozehlit,alebo mate na to specialny kos?

la_dolce_vita
27. aug 2025

Zehlim takmer vsetko, postelne vzdy, to musi byt 🙂 ak sa mi neda hned, mam pradlo a pomocky na zehlenie v hostovskej. Zehlenie je moja oblubena cinnost 🙂)

viestta
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no neviem ako vrsiate alwbo zberate pradlo, mne je vzdy vsetko pokrcene, ci zo susicky, ci zo snury

@anonym_autor uz nakupujem tak aby si to zehlicku nepytalo, pri vesani poriadne vytrepem a ponatahujem a hned ako zvesim zo snury, tak to poskladam. Postelne u nas zehli gravitacia, pekne vytrasene rovno vyvesiam, poskladam a strcim do skrine. Nikdy nenechavam pozbierane pradlo na kope.
No a ze si muz ZIADA vyzehlene? Ziadat moze, to je pravda. Ale to je asi tak vsetko. Ak potrebuje vyzehlene, tak nech si vyzehli. Ma dve rucky rovnako ako ty, tak nech ich pouziva.

mishka81
27. aug 2025

Ze ziada 😂 no to ma pobavilo. Ved ma ruky, nech si ozehli.

ibrunova
27. aug 2025
@anonym_autor

Sme 5clenna rodina takze pradla pozehnane, muz si ziada vyzehlene

@anonym_autor myslíš, že rozozná, či sú tričká ožehlené, ak sú v skrini na kope?

autor
27. aug 2025
@ibrunova

@anonym_autor myslíš, že rozozná, či sú tričká ožehlené, ak sú v skrini na kope?

@ibrunova ja pozehlene tricka vesiam, skladam iba rifle, teplaky

mane01
27. aug 2025

@anonym_autor ja zehlim, a neskladujem ho, proste ho v ten isty den (max nasledujuci) ozehlim. Dovtedy je v kosi na pradlo.

judit47
27. aug 2025

Zehlim vsetko okrem spodneho a uterakov. Ked nejdem hned tak to mam polozene vedla na komode a vecer/dalsi sen pozehlim… mam to len navrstvene🙂

karlamon
27. aug 2025

@anonym_autor ja teda žehlím všetko radom, vrátane uterákov, spodného prádla a aj niektoré ponožky 😊 nenávidím nevyžehlene prádlo.. Mám pod pracovným stolom poličku, na ktorej mam kôš a tam zberám veci, snažím sa ožehliť hneď, ale keď sa nepodarí, veci nechávam tam v koši, nikomu nezavadzaju 😊

mk1111111111
27. aug 2025

Ja zehlim tiez, neviem si predstavit napr. neozehlenu pansku koselu, niektore veci-zvrsky, aj keby netrebalo, tak prebehnem aspon troska. A to mam tiez susicku. Veci relativne pekne posusene. Ale ja neznasam nevyzehlene veci, je to vidno, aj ked si niekto mysli, ze nie. Aj ta mikina hned lepsie ukaze, ak je aspon rychlo prezehlena. Samozrejme uteraky a pod nezehlim, ani postelne pradlo, to fakt netreba.

sisska96
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no neviem ako vrsiate alwbo zberate pradlo, mne je vzdy vsetko pokrcene, ci zo susicky, ci zo snury

@anonym_autor jasne že sú pokrčené. Asi nosia pokrčené veci. Ja buď hneď žehlím alebo tam na stoličku a vyžehlím na Ďalší deň

sisska96
27. aug 2025
@nyusika

@anonym_autor
a co si este ZIADA muz ?

@terry658
@anonym_f9e5d5
@patka06
@dskjhfdlkdjhl
@nyusika chcela by som vidieť, ktorý muž žehlí 😂

patka06
27. aug 2025
@sisska96

@terry658
@anonym_f9e5d5
@patka06
@dskjhfdlkdjhl

@sisska96 poznám pár chlapov čo doma žehlia úplne bežne pri telke

terry658
27. aug 2025
@sisska96

@terry658
@anonym_f9e5d5
@patka06
@dskjhfdlkdjhl

@sisska96 môj muž vie žehliť. Už to vie aj koja jedenásťročná dcéra. Dokonca aj prať vedia dať.

sisska96
27. aug 2025
@patka06

@sisska96 poznám pár chlapov čo doma žehlia úplne bežne pri telke

@patka06 no určite

memma
27. aug 2025

@anonym_autor ja ho položím na zehliacu dosku a snažím sa ho co najskôr vyzehlit. Málokedy sa stane ze ho položím v spálni na komodu, keď viem ze niekto príde. Snažím sa ho co najskôr vyzehlit, lebo keď sa to nazbiera potom sa k tomu neviem prinútiť. Neznášam žehlenie, ale neobliekla by som si nevyzehlene pradlo. Keď pozriem na človeka vidím ci ma na sebe vyzehlene alebo pokrčené oblecenie

dskjhfdlkdjhl
27. aug 2025
@sisska96

@terry658
@anonym_f9e5d5
@patka06
@dskjhfdlkdjhl

@sisska96 poznam minimalne dvoch, ktori zehlia.

sense
27. aug 2025

V pracovni nechávam v koši na prádlo vedľa zehliacej dosky.
Žehlim všetko okrem ponožiek, handier a uterakov a podprseniek

anonym_0fc22c
27. aug 2025
@sisska96

@terry658
@anonym_f9e5d5
@patka06
@dskjhfdlkdjhl

@sisska96 môj svokor žehlil a žehlí aj môj ujo, keď má teta problém s platničkami

viestta
27. aug 2025

@sisska96 ty poznas vsetkych chlapv na svete? To, ze ty si chlapa so zehlickou v ruke este nevidela neznamena, ze vsetci su taki. Su taki, ktori su jedini v rodine co zehlia, su taki co vyzehlia aspon to svoje a medzi tym este kopa moznosti. Moj otec zehlil plienky, potom vzal do starostlivosti aj postelne, moj brat zehli uplne bez problemov pre celu rodinu, akurat ten moj vezme zehlicku len v case najhorsej nudze. Ale rovnako "vrucny" z´vztah mam k zehlicke aj ja, takze to neriesim. U nas na zehlicke aj pavucina narastla.

mateson2004
27. aug 2025

Môj muž keď sme ešte bývali v byte, žehlil. Mal takú pracovnú dobu, že voľne dni a keď som ja bola robote a dieťa v škole tak keď videl, že kôš plný tak žehlil.Hlavne cez zimu. Nie všetko, blúzky, košele nie. Také jednoduchšie . Ale to už je dávno. Čo máme dom, tak niečo také fakt nehrozí.Ja si neožehlené tričko do roboty neoblečiem , ani by som decku do školy.nedala.Môžete natahovať ako chcete 🙃 je to vidieť hneď a vyzerá ten človek ako krave s papule. Ale chápem že niekomu je to šumák. Ale vidieť to jednoducho je. Aj na deťoch v škôlke, robila som tam 20 rokov. Nie teda učiteľku, ale v kancli. A niektoré deti boli fakt ako by ich kravička požula, ako som počula z poznámok učiteliek. Ale nie je to podstatná vec v živote a chápem ,že niekomu je to fakt jedno a čas strávený žehlením sa dá stráviť aj lepšie. Chcela som iba povedať, že človek je buď oblečený v neožehlenom , lebo v ožehlenom oblečení. Ak sa nebavíme o veciach , ktoré žehliť fakt netreba.
.

simca06022011
27. aug 2025

žehlim všetko, snažím sa to urobit hned ako vytiahnem pradlo zo susicky, ALE ak nestiham, co cez tyzden bezne, ze len prehadzujem pracka/susicka/kos na pradlo.. normalne mam na to kos na pradlo a tam to podla moznosti prelozim (nech to nie je vykrvane vsetko, pri tom vytriedim a odlozim co sa nezehli) alebo to tam proste nahadzem, podla toho kolko mam casu. Ako kedysi som nazbierala pradla pozehnane (mala osm jednu skrinu a na spodku kos, ale zvycajne bola cela skrina plna :DD) ale potom zehlit dlhe hodiny sa mi nechcelo, fakt radsej sa hned nastartujem a pozehlim to cerstve.

jajka257
27. aug 2025

U nás sa žehliť len to, čo si ideme obliecť. Teda zo sušičky prádlo putuje do skrine. Ráno alebo večer si nachystáme a ozehlime. Vôbec nezehlim obliečky na postele, osušky či utierky.

anonym_79044b
27. aug 2025
@sisska96

@terry658
@anonym_f9e5d5
@patka06
@dskjhfdlkdjhl

@sisska96 môj. U nás žehli len muž. Ja len z núdze cnosť, keď nie je k dispozícii. A aj žehličku si vyberá on. A čo je na Tom? U nás pre zmenu varím len ja. On s hrôzou v očiach obchádza kuchyňu. Max nakraja, osupe, umyje riad, ale varechy sa nechytí. Tak žehli🤣

beronsche
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj moje je pokrčené...neviem, kdesi som čítala, že to môže byť aj tvrdou vodou..
Každopádne, prádlo na žehlenie dávam do pradelneho koša a zehlim vtedy, keď sa mi chce. Keď sa mi nechce, odpočíva v šatníku.. 🤪

simca06022011
27. aug 2025
@beronsche

@anonym_autor aj moje je pokrčené...neviem, kdesi som čítala, že to môže byť aj tvrdou vodou..
Každopádne, prádlo na žehlenie dávam do pradelneho koša a zehlim vtedy, keď sa mi chce. Keď sa mi nechce, odpočíva v šatníku.. 🤪

@beronsche pokrcene rpadlo moze byt aj 1) z vysokych otacok pracky 2) zle naplnenej pracky .. atd.. kadeco to moze byt 🙂) tiez nemam vyzehlene pradlo vacsinou a uz vobec nie zo susicky.. tych mojich 1600otacok to pradlo vyzmyka riadne :DDD

beronsche
27. aug 2025
@simca06022011

@beronsche pokrcene rpadlo moze byt aj 1) z vysokych otacok pracky 2) zle naplnenej pracky .. atd.. kadeco to moze byt 🙂) tiez nemam vyzehlene pradlo vacsinou a uz vobec nie zo susicky.. tych mojich 1600otacok to pradlo vyzmyka riadne :DDD

@simca06022011 tak ja používam len program s 800 otackami, práčku nepreplňam.
A tiez nevylučujem, že čo mne sa zdá pokrčené, sa inym moze zdať ok...🤪

carmenuska
27. aug 2025

Pozbieram a rovno ožehlím,dám do skrine,vždy a nikde to nemusím skladovať. Prádlo sa mi tak nekopí nikdy a žehlenie trvá chvíľku.

eeffka
27. aug 2025
@sisska96

@terry658
@anonym_f9e5d5
@patka06
@dskjhfdlkdjhl

@sisska96 moj, ja nezehlim susicka, resp susiak s hrubymi tyckami, on ked tuzi mat ozehlene tak si ozehli tak 3x do roka a potom to jebne do skrine a je tam kde bol. Branit mu nebudem.
Sebe zehlim asi 4veci ktore som si neuvazene kupila a je nutne ich zehlit

husickagagotava
27. aug 2025

@anonym_autor Keď tu čítam vaše odpovede, tak musím použiť len jedno oslovenie: Vážené slepice. Takže vy nežehlíte? No povedzte, kade sa prechádzate a prídem sa pozrieť, ako chodíte celá vaša rodina v pokrčenom oblečení. Myslíte si, že ste in? Je to trápne. Že manžel chce vyžehlené košele a nohavice? On je asi mimozemšťan. Čo si to dovoľuje. Kto to kedy videl, aby niekto chodil v čistom a vyžehlenom? A pohoršujete sa (niektoré), že on to vyžaduje? A k tomu viete hlúpo napísať len to, že však má ruky, nech si vyžehlí. Vy nemáte doma podelené úlohy? Asi nie. Ja som stará a dobre vychovaná škola. Keď vy budete vyžadovať vymaľovať, poskladať nábytok alebo niečo podobné, povie vám manžel, že máte ruky, tak si to urobte. Budete na neho pozerať ako báger na tvrdú hlinu, že? Ďalší argument, čo tu padol: Nezabíjaj čas žehlením, venuj sa radšej deťom. Viete vy, "moderné" mamičky, čo to znamená venovať sa deťom? K niečomu ich viesť - vštepovať im návyky, učiť ich aj veci v domácnosti, pravidlám, slušnosti... Česť výnimkám, ale vy nemáte ani šajn o výchove. Vychováte z vašich deciek rozmaznaných frackov neschopných samostatného života. Všetko im doprajete, veď majú na všetko nárok, že? A poviete nie? Ten váš zlatúšik sa hodí sa o zem alebo chytí hysterický záchvat a vy mu radšej vyhoviete miesto toho, aby dostal pár po riti. Neuvedomujete si, že v mladosti sa aj zákazmi a primeranou "bitkou" určujú deťom hranice, pokiaľ môže zájsť. Za mojich mladých čias sa vravelo (a platí to stále): ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko. Keď už budem Jano, neohneš ma mamo. Nechcem byť zlým prorokom, ale táto vaša laxná a liberálna výchova sa vám vypomstí. A nielen vám, ale žiaľ, nám všetkým.

sisska96
27. aug 2025
@husickagagotava

@anonym_autor Keď tu čítam vaše odpovede, tak musím použiť len jedno oslovenie: Vážené slepice. Takže vy nežehlíte? No povedzte, kade sa prechádzate a prídem sa pozrieť, ako chodíte celá vaša rodina v pokrčenom oblečení. Myslíte si, že ste in? Je to trápne. Že manžel chce vyžehlené košele a nohavice? On je asi mimozemšťan. Čo si to dovoľuje. Kto to kedy videl, aby niekto chodil v čistom a vyžehlenom? A pohoršujete sa (niektoré), že on to vyžaduje? A k tomu viete hlúpo napísať len to, že však má ruky, nech si vyžehlí. Vy nemáte doma podelené úlohy? Asi nie. Ja som stará a dobre vychovaná škola. Keď vy budete vyžadovať vymaľovať, poskladať nábytok alebo niečo podobné, povie vám manžel, že máte ruky, tak si to urobte. Budete na neho pozerať ako báger na tvrdú hlinu, že? Ďalší argument, čo tu padol: Nezabíjaj čas žehlením, venuj sa radšej deťom. Viete vy, "moderné" mamičky, čo to znamená venovať sa deťom? K niečomu ich viesť - vštepovať im návyky, učiť ich aj veci v domácnosti, pravidlám, slušnosti... Česť výnimkám, ale vy nemáte ani šajn o výchove. Vychováte z vašich deciek rozmaznaných frackov neschopných samostatného života. Všetko im doprajete, veď majú na všetko nárok, že? A poviete nie? Ten váš zlatúšik sa hodí sa o zem alebo chytí hysterický záchvat a vy mu radšej vyhoviete miesto toho, aby dostal pár po riti. Neuvedomujete si, že v mladosti sa aj zákazmi a primeranou "bitkou" určujú deťom hranice, pokiaľ môže zájsť. Za mojich mladých čias sa vravelo (a platí to stále): ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko. Keď už budem Jano, neohneš ma mamo. Nechcem byť zlým prorokom, ale táto vaša laxná a liberálna výchova sa vám vypomstí. A nielen vám, ale žiaľ, nám všetkým.

@husickagagotava a aj tak nič nestíhajú a pomaly nič nerobia